razem zaproponuję przepis na przygotowanie frużeliny z czereśni. Frużelina jest bardzo smaczna, lekko słodka i winna. Tak przygotowaną frużelinę możemy użyć do przełożenia ciasta, tortu, przygotowania rolady biszkoptowej, deserów, nałożenia na naleśniki lub gofry, a nawet na pieczywo. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania frużeliny będziemy potrzebowali: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L frużeliny 1 kg wydrylowanych czereśni
Uwaga Babcia GotujeBłyskawiczny, pyszny deser, który może być zwykłą przekąską lub królować na niejednej imprezie. Babeczki rozpływają się w ustach, a płynna czekolada w połączeniu z malinami smakuje wspaniale. składniki na : 15- 16 babeczek 250 g gorzkiej czekolady 175 g masła 125 g cukru pudru 75 g mąki 5 jajek 200 g malin Czekoladę razem z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Mąkę
noteskulinarnyfigaCiasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką – Zapraszam na pyszny deser z kaszy jaglanej z truskawkami i galaretką. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, ciekawe w smaku i proste w przygotowaniu. Coś dla fanów galaretki. Ciasto prezentuje się apetycznie, polecam… (trochę zmodyfikowany przepis z gazetki „Ciasta Czytelników”) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Mała Cukierenkaletni przepis na sernik z porzeczkami na kruchym spodzie . To pyszny i pachnący sernik pieczony, który możesz też zrobić z dżemem porzeczkowym zamiast świeżych owoców. Polecam gorąco ten świetny deser. Jeśli zastanawiasz się co jeszcze można zrobić ze świeżych porzeczek, to zapraszam na lody porzeczkowe - mają niesamowity, intensywny smak porzeczek
AniaGotuje.plwreszcie w tym roku na moje ukochane jagody! Wydaje mi się, że to ten typ owoców, który jest w stanie przenieść na wyższy level w zasadzie każdy wypiek czy deser. Pomyślcie o jakmkolwiek słodyczu i dodajcie “z jagodami”. Prawda, że lepiej?Mój hit to sernik z jagodami , ale pyszne są też najzwyklejsze jagodzianki , babeczki , muffinki z kremem jagdodowym
Ciastkozercydobrze można je w ykorzystać do zrobienia domowego czekokremu. Co prawda najlepiej go zjeść w ciągu kilku dni więc do zimy raczej nie przetrwa ale może nam urozmaicić letnie desery. Poniżej znajdziecie dokładny przepis na ten przysmak bez białego cukru! Wartości odżywcze na całość to: 366 kcal
Health-Fit-LifeJagody w syropie uwielbiam od dziecka. Używam ich do deserów, lodów, budyniu, naleśników. Warto w sezonie zrobić kilka słoiczków, zwłaszcza, że wychodzi to dużo taniej niż w sklepie. A roboty przy tym tyle co nic. Składniki na 4 słoiczki: 1,5 litra jagód 8 łyżek cukru Słoiczki oraz pokrywki wymyć i wyparzyć, dokładnie wysuszyć. Jagody wypłukać, odsączyć. Owoce przesypać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBataty są jednymi z tych warzyw, które z powodzeniem można wykorzystać zarówno w daniach wytrawnych jak i przemycić do deserów. Nie każdemu odpowiada ich słodki smak, jednak ja je uwielbiam. Pieczone w postaci frytek, jako składnik warzywnych gulaszów, zmiksowane w zupie krem, zamienione w zdrowy czekoladowy krem... :D A dziś jeszcze jedna propozycja na smaczne wykorzystanie słodkich ziemniaków
HealthyCreationsrafaello. Na tartę wyłożyłam cały jednak było go ciut przy dużo jak na takie cienkie ciasto. Polecam z 5 łyżek kremu odłożyć i zjeść z biszkoptami albo zrobić jakiś deser w pucharku przełożony owocami i ciastkiem
Monia miesza i gotujeCukier w przepisie został zredukowany do minimum, bo mleko które użyłam jest wystarczająco słodkie, poza tym banan nie dość, że skleja ciasto to dosładza całość. Nie lubię bardzo słodkich deserów, wiec jeżeli używam bananów to zazwyczaj jeden banan zastępuje mi 50 g cukru, czyli gdy użyjecie innego mleka niż ja (niesłodzonego) to dodaj do ciasta, a dokładniej do zaczynu drożdżowego
greenscarfSłodkie, kruche babeczki z orzeźwiającym, egzotycznym musem z mango i nutą pachnącej mięty to fajny pomysł na deser do kawki w gronie najbliższych. Składniki: Ciasto kruche: 300g mąki pszennej 125g masła ekstra 70g cukru pudru 1 jajko bułka tarta do posypania foremek masło do wysmarowania formy Mus z mango: 2 mango 100ml soku z mango 100ml wody 4 łyżki
Szalona Kuchnia EwelinySernik bez pieczenia z kolorowymi galaretkami to świetna propozycja letniego, schłodzonego deseru, który nie tylko świetnie smakuje, ale również zjawiskowo wygląda. Z pewnością będzie słodkim hitem każdej imprezy z udziałem najmłodszych oraz świetnym dodatkiem do małej czarnej dla dorosłych. Składniki: 1kg sera trzykrotnie mielonego 5 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka
Szalona Kuchnia Ewelinykratkę. Ciasto dopiec w piekarniku 20 min. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/krucha-tarta-z-jagodami-malinami-i-truskawkami/ MieszamWGarnku Artykuł Krucha tarta z jagodami, malinami i truskawkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumusi być ciacho! Dzisiaj przygotowałam bezglutenową roladę o smaku Snikersa - bez dodatku białego cukru oraz mleka. Ciasto ma wyraziście czekolady smak i chrupiące nadzienie. Idealnie sprawdzi się na deser dla dużych i małych. Nagrałam także film z jej przygotowaniem - link znajdziecie na końcu przepisu (mój pierwszy! - jestem ciekawa jak Wam się spodoba:)). Wartości odżywcze
Health-Fit-LifeSernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem Delikatny jak chmurka, puszysty i niebiańsko pyszny letni deser. Ciasto jest łatwe w wykonaniu, nie wymaga pieczenia ani wielkich umiejętności kulinarnych. Do tego wygląda efektownie i smakuje rewelacyjnie. Polecam! Do wykonania ciasta użyłam foremki o wymiarach 28×28 cm Składniki na spód: 250g sucharków
Blog z Apetytem