deser - 61894 przepisów (strona:1406/4127)

Weekendowe śniadanie - naleśniki pszenno-owsiane z melasą i kwiatami jasnoty 145

trzciny cukrowej. Naleśniki będą miały lekko karmelowy posmak. Świetnie smakują z puszystym nadzieniem serowo-jogurtowym i świeżymi owocami. Można je podać na śniadanie, obiad i kolację lub jako deser.  Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 szklanka mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki owsianej, 2 jaja, 1 łyżka melasy trzcinowej, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody gazowanej, 2 łyżki oleju rzepakowego

SzczyptaSmaQ
Owocowy i zdrowy... czyli czas na deser! 157

taką pogodę nic się nie chce - jedynie orzeźwienia!  Chciałam zrobić coś na deser, co będzie smaczne, owocowe i orzeźwiające. Tak powstał właśnie ten mus. Pyszny, owocowy i zimny! Składniki: 7 mniejszych brzoskwiń (obranych, ok. 290 g), 1 większa nektarynka (obrana, ok. 100 g) , 275 ml soku pomarańczowego - świeżo wyciskanego, sok z cytryny, do dosłodzenia - miód, syrop z agawy, cukier

Plate of Joy
Razowo - owsiane crumble z owocami 99

upałach piekłam to crumble wieczorem, kiedy wystygł wkładałam do lodówki - schłodzony z zimnym jogurtem naturalnym był wspaniałą przekąską, deserem czy nawet drugim śniadaniem! Teraz kiedy jest już kilka stopni mniej ciesze się lekko ciepłymi owocami również z dodatkiem jogurtu - uwielbiam to połączenie smaków! Kruszonka jest pyszna, jeśli chcecie żeby było jej więcej zróbcie z półtorej porcji ;)  Składniki

Plate of Joy
Eton mess z truskawkami i czerwonymi porzeczkami 142

cukru zależy od słodkości owoców. Truskawki pokroić na małe kawałeczki, porzeczki rozgnieść widelcem, żeby puściły sok. Beziki pokruszyć na mniejsze kawałki i wmieszać w masę śmietanową razem z owocami. Deser przełożyć do miseczek, pucharków czy kieliszków, wyrównać wierzch i udekorować truskawkami, porzeczkami oraz listkami melisy lub mięty. Podawać od razu. Smacznego

Plate of Joy
Imprezowe serniczki 110

Imprezowe serniczki:  Powstały po raz pierwszy na potrzebę imprezy urodzinowej mojej córki.Wypróbujcie bo to naprawdę fajny i prosty deser a na stole prezentuje się doskonale. Składniki: 5 pomarańczy 500g serka waniliowego 2 galaretki o smaku agrestowym Sposób przygotowania: Myjemy pomarańcze i przecinamy je w pół. Następnie drążymy w środku.I tak miseczki są już gotowe.Rozpuszczamy galaretkę w połowie

Wielki apetyt
Lody o smaku chałwy 139

ręce pasta sezamowa z miodem .Jestem wielka fanka chałwy i wszystkiego co choćby przypomina mi jej smak.Zabrałam się wiec do pracy i powstał przepis na smaczny i ekspresowy deser-lody chałwowe. O ile przepisem można nazwać coś co składa się z 2 rzeczy. Składniki: 3 kulki lodów waniliowych dobrej jakości( najlepiej domowych) 2 łyżeczki pasty sezamowej z miodem

Wielki apetyt
Pieczone nektarynki 126

przepis świetnie sprawdza się jako deser, słodkie śniadanko, czy przekąska. Gdy zrobiłam go po raz pierwszy moje dzieciaki od razu go pokochały. Ja również, bo jest bardzo zdrowy i pożywny a jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę. Składniki: 1 łyżka serka śmietankowego 1 łyżeczka migdałów w płatkach (u mnie Kresto) 1 łyżeczka rodzynek ( u mnie Kresto) 1/2 łyżeczki miodu szczypta cynamonu

Wielki apetyt
Potwory i spółka - zielony deser 151

bardzo łatwa odsłona deseru na urodziny dla dziecka w słoiku. Tym razem dzieci zamówiły sobie galaretkę, więc co zrobiła mama -galaretkę :) a że nadal w  tematyce " Potwory i spółka", więc wybór kolorów nie należał do najtrudniejszych. Składniki:  2 agrestowe galaretki (ja użyłam Winiar) 200 ml śmietany 20 % niebieski barwnik 1 łyżka cukru pudru 1 laska wanilii Sposób przygotowania

Wielki apetyt
Pavlova z kremem toffi 137

okazało się, że jest to naprawdę łatwe, Pavlova bywa na moim stole naprawdę często. Tym razem odeszłam od klasyki- zobaczcie co pysznego z tego wyszło. Dodam, że to idealny deser na każdą imprezę. Czy to urodziny czy Walentynki dobra Pavlova nie jest zła! Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna

Wielki apetyt
Deser dla prawdziwej księżniczki 107

łyżki galaretki i pozostawić do zastygnięcia. Na warstwę galaretki nałożyć warstwę pianki a następnie przybrać żelkami ( ja wybrałam te w kolorze pastelowym) i posypką, które zalewamy 1 łyżką galaretki. Deser wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Torcik lekki jak chmurka 117

pieczenia Jana Niezbędnego. Piecz w temperaturze 100 stopni do momentu, gdy będą chrupiące. Biszkopciki (każdy z blatów udekoruj kremem i ułóż na nich bezy. Polej adwokatem. Złóż wszystkie warstwy deseru i udekoruj wieżę solonym karmelem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Czeko lepki -test 135

jeden paluch trafi do buzi :) Moja 5 letnia Werka bawiła się świetnie, z reszta sami zobaczcie. Jak dla mnie produkt genialny- miałam chwilę spokoju a dziecko samo przygotowało sobie deser. To naprawdę fajna zabawa- nie tylko dla dzieci :) Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Waniliowa babka majonezowa 115

Łatwa i wyjątkowo szybka babka z dodatkiem majonezu i wanilii.  Ciasto jest niezwykle puszyste i wilgotne, po prostu pyszne. Rewelacyjna na święta, niedzielny deser jak i codziennej kawki.  Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 4 duże jajka 3/4 szklanki ulubionego majonezu (u mnie od lat Winiary) 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wielki apetyt
Najlepsze ciasto czekoladowe 138

mnie aspektem jest fakt, że jest dziecinnie łatwe i szybkie w przygotowaniu i nie mam góry naczyń do zmywania. Świetnie sprawdza się jako składowa deserów (przykład znajdziesz tu ) lub samodzielnie. Tym razem podałam je klasycznie z sosem truskawkowym i lodami. Goście byli zachwyceni, moje dzieci również. Szczerze polecam- jestem pewna, że tak jak ja sięw

Wielki apetyt
Ponidziałkowy "fit" - Koktajl truskawkowo - bananowy z imbirem na maślance 147

witamy nowy tydzień czymś zdecydowanie lekkim. Dzisiaj zapraszamy na koktajl owocowy na bazie maślanki w połączeniu z imbirem i mielonymi migdałami. Całość idealnie się skomponowała i dała nam pożywny deser bądź drugie śniadanie.  Koktajl truskawkowo - bananowy z imbirem na maślance SKŁADNIKI : (na 2 porcje) 250 g truskawek 1 banan 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 500 ml schłodzonej maślanki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania