deser z owocami - 5670 przepisów (strona:61/378)

Letnia karpatka z borówkami 175

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Karpatka z bitą śmietaną i borówkami. Smakuje przepysznie, jest lekka i delikatna w sam raz na letni

Marta Gotuje
Przepis miesiąca – lody, sorbety, parfait i semifreddo 138

robię takie na jakie mam ochotę. Domowe lody są naturalne i pozbawione środków barwiących, aromatycznych i konserwantów. Świeże owoce, przyprawy jak cynamon, kardamon, wanilia, śmietanka, jogurty, kokosowe mleko czy jajka są jak najbardziej wskazane. Popularne lody czy mrożone desery dzielimy na lody tradycyjne, sorbety, parfait i semifreddo. Wszyskie odmiany lodów nieznacznie się od siebie różnią. Sorbet na przykład(...)zawiera mleka i jego przetworów. Semifreddo to włoski deser lodowy, który jest częściowo zmrożony. Semifreddo przyrządza się ze śmietanki i jajek. Można je przyprawić róźnymi owocami, orzechami czy czekoladą. Kolejny lodowy deser to parfait. Parfait przyrządza się głównie ze śmietanki i w odróżnieniu od lodów mrozi się bez mieszania. Parfait to francuski deser lodowy, parfait oznacza “perfekt

codojedzenia
Jeszcze smaczniejsze naleśniki z serem 149

Naleśniki, uwielbiane nie tylko przez dzieci. Z serem, dżemem, owocami, polane sosem czekoladowym czy podane z bitą śmietaną? Jakie są Wasze ulubione? Dzisiaj okazało się

Moja smaczna kuchnia
Jagodowy deser z kremem ciasteczkowym 115

pewno na jagody. Muszę mieć chociaż kilka słoiczków na zimę. W tym deserze użyję nowości od firmy Winiary, galaretkę jagodową. Do tego pyszny krem z ciasteczkami i owoce. Szybki i pyszny deser do zrobienia w kilka chwil.  Składniki : * 2 jagodowe galaretki Winiary * mała śmietanka 30% * kilka ciastek typu markizy * małe opakowanie serka homogenizowanego waniliowego * kilka kulek czerwonego winogrona

Magiczne Życie Marty
Czekoladowy mus z owoców 230

wielu z Was kocha czekoladę i ciężko się przed nią powstrzymuje, zjedzenie kostki często prowadzi do zjedzenia paska, a zjedzenie paska do zjedzenia tabliczki ;) Czekoladowy mus z owoców to pomysł na deser dla wszystkich czekoladoholików i nie tylko.. poza tym, że jest zdrowszy niż czekolada to zawiera naturalne cukry, oraz witaminy jakie kryją owoce i czyste kakao

Pause Gotowanie!
Pavlova z truskawkami, rabarbarem i miętą 173

tygodniu podrobów przyszedł czas na coś mniej obciążającego psychicznie. Pavlova to królowa deserów o niekończącym się potencjale smaków i aromatów. Pavlova zmienia się wraz z porą roku, dostępnością owoców i naszymi gustami. Nie można umrzeć bez jej spróbowania i w ogóle bez niej żyć. Wersja na wczesne lato ;) PAVLOVA Z TRUSKAWKAMI, RABARBAREM I MIĘTĄ Składniki na bezę: - 6 białek

Życie zamknięte w smaku
Smoothie z mango, pomarańczy i syropu z rabarbaru 155

Pyszny koktajl z mango i świeżo wyciskanego soku pomarańczowego z dodatkiem syropu rabarbarowego domowej roboty, lub innego syropu owocowego. W wersji dietetycznej syrop można pominąć. Polecam

Moja Delicja
Biskwity z owocami i śmietaną 210

Czy w pochmurny dzień może być pyszniejszy podwieczorek? Nie trzeba dużo puszyste biszkopty, trochę owoców i śmietany.. i jesteśmy w niebie... Czytaj więcej »

Bernika - moj kulinarny pamietnik
"Gwiazdkowa" panna cotta 161

Święta za pasem, więc dziś pierwszy ze świątecznych przepisów – „gwiazdkowa” panna cotta. Panna cotta to deser z gotowanej śmietany. Zwykle robię ją z owocową galaretką, a śmietanę gotuję z trzcinowym cukrem pudrem (przepis znajdziecie tu ). Tym razem zdecydowałem się na dodatek karamboli, czyli oskomiana pospolitego. Po przekrojeniu ma on kształt gwiazdy, więc doskonale pasuje do świąt Bożego Narodzenia. Oskomian naturalnie(...)łyżka żelatyny do deserów ·                      galaretka cytrynowa ·                      1 owoc karamboli

W SMAK
Filet z kurczaka nadziewany czerwoną porzeczką 191

Zazwyczaj owoce wykorzystuję do ciast i deserów czy przetworów. Czasem jednak lubię zaskoczyć bliskich łącząc owoce z mięsem. Tak jak w tym przypadku. Kruche, delikatnie mięso z kurczaka, kwaskowe porzeczki i szczypta ostrej papryki. Całość nie jest smażona, lecz pieczona bez dodatku tłuszczu!! Zatem jedzmy bez wyrzutów sumienia;):) Składniki: 1/2 kg filetu z piersi kurczaka, cebula

Z miłości do słodkości
Pudding ryżowy z kokosową nutą i owocami 216

wielu wersjach, jako desery, dodatek do doń głównych, zapiekany, gotowany, ... Wariantów jest naprawdę sporo. Dziś zapraszam Was na ryżowy deser. Pudding ryżowy z kokosową nutą i owocami znakomicie spełnia się w roli deseru, jak i sytego śniadania czy kolacji. Spróbujcie. ... niby prosty deser, a jak znakomicie się prezentuje ... Składniki: 1 woreczek ryżu jaśminowego (można użyć innego, akurat taki miałam

Słodkie okruszki
Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami 370

Ciastka z Ciasta Francuskiego z masą budyniową i owocami to przepyszny, a zarazem bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Ciasteczka wyglądają efektownie i będą piękną ozdobą każdego przyjęcia, pikniku czy spotkania ze znajomymi. Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami - Składniki:masa:500 ml mlekabudyń waniliowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g miękkiego masłacukier

Słodka Strona
Gruszki z chrupiącą kołderką 159

Latem uwielbiam owoce w najczystszej postaci. Zajadam się nimi ot tak po prostu, nie zawracając sobie tym głowy aby komponować z nich wymyślne desery czy ciasta. Nie powiem, że deser czy ciasto w tym okresie to coś złego, o nie, nie. Czasami lubię poczynić coś takiego. Jednak lato to czysta natura. Nieco inaczej wygląda to jesienią czy zimą. Jedynie

Przysmaki Karolki
Poniedziałkowy "fit" - Koktajl czereśniowo malinowy z miętą 162

Dzisiaj w cotygodniowym cyklu poniedziałkowy "fit" zaczynamy tydzień od owocowego koktajlu. Owoce mają to do siebie, że w sezonie są najsmaczniejsze i dostarczają nam zastrzyk

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Torcik charlotte z kremem owocowym 191

Lato, owoce, słońce.. i pyszny torcik na zimno Charlotte. Charlotte to rodzaj deseru, podawanego na zimno lub ciepło, który składa się z ciasta, chleba lub ciastek w środku z masą kremową, owocową. Deser w pierwotnej formie został wymyślony przez francuskiego szefa kuchni, Marie-Antoine Carême, obecnie przybiera różne formy np taką jaką poniżej ja przygotowałam. Zapraszam

Bernika - moj kulinarny pamietnik