Torcik ptysiowy z malinami i truskawkami 230Pyszny torcik z ciasta ptysiowego, nadziany masą śmietankowo-mascarpone z truskawkami i malinami. Pyszności <3 Przepis na ciasto ptysiowe znalazłam na stronie ' Ósmy kolor tęczy
My Culinary Art
Najlepsze wina w jednym miejscu, przygotowujemy menu dla kibica 161Do rozpoczęcia Euro 2016 pozostały już tylko dwa dni. Chociaż nie jestem wielką fanką piłki nożnej, trzymam kciuki za polską reprezentację. Mistrzostwa Europy w
Moja smaczna kuchnia
Sernik na zimno z jogurtem naturalnym 164Jak już wielokrotnie wspominałam, kocham serniki, wszystkie, bez wyjątku. Nie tylko pieczone, ale również te nie wymagające pieczenia, prosto z lodówki, idealne na cieplejsze dni, a
Fitsweet.me
Chocolate fondants - dla czekoholików 174Często występuje pod nazwą czekoladowa lawa. Babeczka której środek jest płynny, czekoladowy i wypływa niczym lawa..... Można zrobić wcześniej i wstawić ( w
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kolejna wariacja na temat zapiekanego jabłka + Liebster Blog 158Ostatnio przy każdej wizycie w sklepie kupowałam jabłka, nie wiem skąd moja obsesja, ale uzbierało mi się ich całkiem sporo, stąd dziś kolejna wariacja z zapiekanym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
tarta sernikowa z wiśniami 172tarta sernikowa z wiśniami Tarta z wiśniami Składniki 250 g mąki 120
Miód i pieprz
Serce Fit Cake 254SKŁADNIKI: 6 białek z jajek 3 żółtka 2 miarki kazeiny (zazwyczaj są w opakowaniu) 30 g płatków owsianych 30 g otrąb 200 ml jogurtu greckiego 2
ClauditteMissCooking
Rożek i spółka. W krainie wielu lodów. 205często z lękiem. Za europejską ojczyznę lodów uważa się Włochy - Marco Polo , powróciwszy z wyprawy do Chin, gdzie sporządzane były już 3000 lat temu, przywiózł przepis na zimny deser, przypominający współczesne sorbety. Z Włoch lody powędrowały do Francji, prawdopodobnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej. Pierwsza lodziarnia, Cafe Procope , powstała w Paryżu w 1681 roku. Znacznie później, bo dopiero(...)mrożone maliny (ilość wg uznania, ja dałam 2 szklanki świeżo zerwanych malin) 200 g słodzonego mleka kondensowanego 300 g śmietany kremówki Maliny rozgniatam, ale nie miksuję - lubię czuć kawałki owoców. Mleko łączę ze śmietaną, dodaję rozgniecione maliny, dokładnie mieszam i przekładam do maszynki na lody. Dalej postępuję zgodnie z instrukcją producenta. LODY RABARBAROWE Z IMBIREM czubata
KUCHARNIA
Słodkie bułeczki otrębowe z czarnym bzem, suszonymi śliwkami i płatkami czekoladowymi 208Właściwości lecznicze czarnego bzu znane są od wieków. Pierwsze wzmianki na ten temat notuje się na IV wiek p. n. e., a ich autorem jest Hipokrates
My Chcemy Jeść
Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką 264Ciasto drożdżowe wprost uwielbiam, najlepsze jest mojej Babci, ale staram się od czasu do czasu sama też coś upiec. Tym razem padło na ciacho z serem
Cooking Monster
Szarlotka z truskawką po amerykańsku dla świeżo upieczonego, młodego Komunisty. 215Długo mnie tu nie było. Chwilami myślałam, że sobie daruję. W końcu na tyle zatęskniłam za swoją pisaniną, że jestem. Choć przez moje życie osobiste przewaliła
Kuchnia po mojemu
Magiczne bułeczki orkiszowo-twarogowe wypełnione budyniem i dżemem 207Kolorowe, pachnące, wypełnione malinowym dżemem i aromatycznym budyniem, orkiszowo-twarogowe bułeczki. Słodkie i w dodatku zdrowe. Przygotowałam je dzisiaj z rana. Co mnie do tego
Smiling Shrimp