deser z owocami - 5670 przepisów (strona:277/378)

Szarlotka razowa (z mąki żytniej) 277

potrzeba żadnego tłuszczu. Zwykły cukier zastąpiłam brzozowym (*) - dla mnie w smaku jest akurat, ale dodatkową słodycz można uzyskać poprzez posmarowanie kawałka ulubioną konfiturą lub dodania (przed pieczeniem) suszonych owoców. Mąka żytnia - w porównaniu do mąki pszennej - zawiera o wiele więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy. Oprócz tego, ze nadaje wyrazisty smak - to korzystnie wpływa na nasze zdrowie. Jednym słowem - warto(...)suchego patyczka"). Kroić po ostudzeniu.   (*) Kilka słów o cukrze brzozowym :    Używa się go w taki sam sposób, co zwykły cukier.  Nadaje się on do przygotowywania deserów na zimno, pieczonych ciast i ciasteczek.  Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować Zalety:   - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym  - dostarcza 40% mniej kalorii

Di gotuje
Prawie piernik, czy pyszne ciasto piernikowe 147

Szybkie ciasto, którego nie da się zepsuć :) Dodatek porzeczek sprawia, że nie jest za słodkie, ale przez to bardziej wilgotne. Przyprawy korzenne czynią je aromatycznym. Ciasto

Kucharzyca
Mazurek z galaretką z żurawin 176

Dziś była próba wypiekania mazurka z galaretką. Kupiłam mrożone żurawiny.  Wyszedł smaczny- jednak muszę bardziej obciążyć dno, bo ciasto się wybrzuszyło.  Ja nie jem

AZgotuj!
Domowe lody żurawinowe 161

Sezon lodowy powoli zbliża się ku końcowi, niestety... Choć myślę, że pomimo  nadchodzących jesiennych chłodów  będę jeszcze je robić. Bardzo nam zasmakowały, (w tym

Kulinarne przygody Gatity
Lody z czarnej porzeczki 176

Witam Was wspaniałym przepisem na lody porzeczkowe... w te upalne dni w sam raz dla ochłody :) Przygotowanie ich wymaga nieco czasu w przypadku tych, którzy nie

Delicious Titbits
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 116

wiśnie , papryka, wanilia. Niska kwasowość i niezłe taniny. Bardzo przyzwoite proste wino. Cena zdecydowanie zachęca do zakupów. Fronsac AOP Château Saint Remy 2011 (24,99 zł) pachnie przyjemnie czerwonymi owocami ( malinami, jeżynami) wanilią i ziołami. W ustach przyjemna delikatna kwasowość przyjemne taniny i całkiem sporo ciała. Poważniejsze wino do poważniejszych dań mięsnych. Dekantować przed podaniem. Saint-Émillon Grand(...)figi, wanilia, rodzynki i inne suszone słodkości. Gęste. Trochę więcej kwasowości spowodowałoby, że byłoby „bardziej pijalne”. Na pewno będzie smakować amatorom słodkości. Atrakcyjna cena. Do sączenia samo lub do deserów. Podawać dobrze schodzone 8-10 stopni.   Oprócz tego bardzo ciekawie zapowiada się oferta tygodnia francuskiego w tym 30 oryginalnych francuskich serów oraz małże i przepiórki w bardzo atrakcyjnych cenach

królestwo garów
Marakuja curd (krem) 177

Marakuja curd, to krem który zawładnie Twoimi kubkami smakowymi. Niepowtarzalny, aromatyczny, słodko-kwaśny i orzeźwiający smak marakui nie powinen być zagłuszony innymi dodatkami, najlepiej by występował

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto śmietanowo cytrynowo twarogowe z nutą cytrynową 234

- 1 biszkopt z formy 26 lub 28cm - 200 g + 3 łyżki cukru - 200 g mleka - 15g żelatyny - sok z jednej dużej cytryny - 500 g ricotty - 500

Pasje Jolki
Mięciutkie placuszki na białkach 168

Można z nich upiec piegusa, ale co więcej? Przychodzę z pomocą Te placuszki sprawdzają się w roli białkożerców idealnie. Placuszki są mięciutkie, leciutkie, idealne z cukrem pudrem, powidłami czy owocami. Z jogurtem czy serkiem homogenizowanym owocowym…. mniam, aż się rozmarzyłam Nie pochłaniają przy smażeniu kosmicznej ilości tłuszczu, przez co nie są takie ciężki jak klasyczne placki, co też(...)Podajemy posypane cukrem pudrem lub z dowolnymi dodatkami. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/mieciutkie-placuszki-bialkach/ MieszamWGarnku     Artykuł Mięciutkie placuszki na białkach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Babeczki z jabłkami 131

   Trochę pofantazjujemy i wyjdzie bardzo ciekawy deser, z jabłkami w roli głównej.   Przygotowujemy:-12-15 jabłek-kilka śliwek-goździki-mąkę-cukier puder

Maminek kulinarny
Muffinki panettone 204

Panettone to bardzo sławna drożdżowa baba pochodząca z Mediolanu. Wielka, ciężka od bakalii, naprawdę imponująca i pyszna. Tradycyjnie spożywa się ją w okresie Bożego Narodzenia, lecz

Chilli Czosnek i Oliwa
Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu 215

Składniki:  szklanka zsiadłego mleka  2 szklanki mąki  1 jajko  po szczypcie: soli, cukru i sody oczyszczonej  4 łyżki wiórek kokosowych 

Moja smaczna kuchnia
Sernik borówkowy na zimno 158

Na upalne dni, tylko taki deserek  Sernik borówkowy na zimno SKŁADNIKI: śmietana 36% - 1 szkl galaretka o smaku jagodowym - 1 opak borówka amerykańska- 350 g

Kuchnia Danusi
Barolo i Przyjaciele 129

Doskonałe dla fanów nowych doznań. Drugie czerwone wino Monchiero F. LLI Barbera d’Alba Superiore DOC 2011 Klasyka regionu w bardzo dobrym wydaniu. Przyjemnie owocowe, soczyste, z nutą kandyzowanych owoców.    Kolejne to Franco Mondo Barbera d’Asti Superiore Nizza DOCG 2009 le Rose. Wino w stylu poprzedniego, lecz aromaty bardziej zrównoważone i kolor bardziej rubinowy. Stwierdzono(...)deserowe Moscato d’Asti Tacco 12 DOCG od Scarpy. Niezwykle aromatyczne, orzeźwiające i słoneczne wino na niejedno letnie popołudnie. Idealne samo lub w połączeniu z owocową sałatką lub lekkim deserem. Doskonałe dla wielu podniebień Polaków. Po zakończonym seminarium i degustacji wybranych win uczestnicy ochoczo ruszyli między stoliki zastawione butelkami z winem, oliwą i serami, by oddać się dalszej pasji doznań

królestwo garów
Kompot brzoskwiniowo-jeżynowy z ksylitolem 176

polska specjalnoosc,w takiej formie nie znajdziesz go w zadnej innej kuchni swiata.W kuchni niemieckiej egzystuje co prawda kompott,a we francuskiej compote ,ale jest to bardzo gesty,slodki deser owocowy i raczej nie nadaje sie do picia.Kompot to nic innego jak odwar z owocow,ktory swietnie wspiera nasze zdrowie. Ten tradycyjny polski napoj za sprawa kartonikowych sokow i gotowych(...)kompot stanie sie super zdrowym napojem.Polecam,a zapach unoszacy sie w kuchni w trakcie gotowania to dodatkowa nagroda.Skladniki:500-800 g owocow2 l wody2-3 lyzki ksylitolu lub cukruStarannie umyc owoce,brzoskwinie pozbawic pestek i pokroic na cwiartki.Jezyny pozbawic szypulek.Wlozyc do garnka i zalac zimna woda,wsypac ksylitol ( cukier) i doprowadzic do wrzenia.Gotowac bardzo krotko,doslownie kilka minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania