Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn) 1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody, mieszać, aż się rozpuści (troszkę to potrwa). Galaretkę
Mała CukierenkaMocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo Malinowy - Składniki: Ciasto(...)kakao 1/3 łyżeczki sody plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany kremówki (schłodzonej) fix do ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru ok. 500 g malin Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Tort Czekoladowo Malinowy - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy
Słodka Stronabitej śmietany. Mus z borówek, resztę bitej śmietany, po 1,5 łyżki granoli orzechowej, mus z bananów, mus z malin na koniec udekorować całymi malinami i posypać granolą orzechową. Przed miksowaniem owoce najlepiej schłodzić a deser podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Ala piecze i gotujeBezglutenowe ciasto gryczano-jabłkowe z jogurtem i owocami to nasza propozycja na pyszny deser. Domowy biszkopt, jogurt naturalny ze świeżą wanilią, konfitura żurawinowo-wiśniowa i maliny do dekoracji? Czy to wszytko mało? Bezglutenowe ciasto gryczano-jabłkowe z jogurtem i owocami Bezglutenowe ciasto gryczano-jabłkowe z jogurtem i owocami świetnie się sprawdzi jako deser na niedzielne popołudnie. Proste w wykonaniu
Ciasna KuchniaBardzo szybkie i proste do zrobienia lody. Nie potrzeba do nich maszyny, wychodzą świetne. W wersji dla alergików nie trzeba dodawać jogurtu, wystarczy sam sos malinowy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMocno owocowy sernik na zimno z orzeźwiającymi jagodami i malinami. Serniczek pięknie się prezentuje, letnie kolory cieszą oczy, a smak - podniebienie. Idealny deser na wakacyjne dni. Ciasto proste w przygotowaniu, i co ważne zrobimy je bez konieczności włączania piekarnika. Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno - Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 350 g zmielonego dwukrotnie twarogu (temp. pokojowa(...)maliny, do drugiej jagody. Chwilę miksujemy do połączenia składników. Tortownicę z obręczą (o średnicy ok. 21 cm) smarujemy masłem. Dno wykładamy namoczonymi w mleku biszkoptami. Jagodową masę wylewamy na spód formy - chłodzimy w lodówce do stężenia. Następnie wylewamy masę malinową i znów umieszczamy w lodówce. Gdy masa serowa zastygnie wierzch ciasta dekorujemy owocami i zalewamy tężejącą galaretkę. Chłodzimy. Gotowy deser
Słodka Stronawskazówka. Gdyby masa była dla Was za mało słodka to możecie dołożyć jeszcze kilka ciasteczek. Ja osobiście lubię niezbyt słodkie desery dlatego przygotowałam takie proporcje. Deser możecie jak najbardziej zmodyfikować dodając inne owoce np. maliny itp. Porcje nie są duże dlatego, że serniczki są sycące. składniki na 5 porcji 550 g twarogu półtłustego 1 galaretka przeźroczysta 3 łyżeczki cukru waniliowego
noteskulinarnyfigaOmleciki biszkoptowe to najsmaczniejszy deser na ostatnie wakacyjne dni, z dodatkiem borówek lub malin po prostu poezja smaku. Niezwykle prosty do przygotowania. Omleciki są lekkie jak piórko i cudownie puchate. Na jednym ciastu na pewno się nie skończy! Składniki na 6 sztuk: 2 jajka L 2 czubate łyżki mąki orkiszowej jasnej 2 łyżki cukru/ksylitolu dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!O ile słodkie owoce, typu: maliny, truskawki, czereśnie, możemy zamknąć w słoikach na zimę bez konieczności dodawania cukru (metodą janginizacji), o tyle kwaśny rabarbar bez słodu
Jeść, by żyć w zdrowiuSkładniki na 1 porcję: 3 płaskie łyżki kaszy manny 1 szklanka mleka 2% 1 łyżka siemienia lnianego 1 szklanka malin (mogą być mrożone) cynamon 1. Do
Vroblewska-fitlifedzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z malinami i białą czekoladą. Co prawda sezon na maliny już dawno się skończył, ale z powodzeniem możecie użyć mrożonych malin. Pamiętajcie o tym, żeby ładnie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamiła odmiana dla zwykłych puddingów z chia. Taki lemon curd sprawdzi się na śniadanie a jeśli dodamy do niego np bitą śmietanę lub inne owoce (maliny, jagody, borówkę), orzechy lub płatki migdałów będzie doskonałym deserem, zdrowym i takim, którego nie trzeba długo robić. Świetny, orzeźwiający smak, lekko kwaskowy ale nie wykręcający nam twarzy Oczywiście, polecam do niego cytryny niewoskowane. Jeśli
Mieszam w Garnkurazem coś ze świątecznej linii zapachowej czyli Berry Trifle, co mnie zdecydowanie kojarzy się bardziej z wakacyjnym deserem owocowym i kremem waniliowym. Wosk naprawdę pachnie słodkimi malinami, jagodami i poziomkami, choć żadnego kremu waniliowego w sobie nie ma, ale to może i lepiej bo byłoby strasznie mdło i za słodko. Wosk znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie woski Yankee
Magiczne Życie MartyWiem, że sezon na maliny powoli się kończy, ale gdzieniegdzie jeszcze na szczęście są:) Na przykład u mojej dobrej sąsiadki, która nigdy mi jeszcze
Maślane ciasteczkoDobry deser o smaku letnich owoców Składniki: - 2 galaretki czerwone (malina truskawka takie ja miałam ) - 1 ,5 szklanki owoców jeżyny maliny truskawki - 1 kubek śmietany 30 % 330 ml - 1 opakowanie śmietan fix - 1 łyżka miodu płynnego Sposób przygotowania 1. - galaretki rozpuścić w 300 ml wody po ostygnięciu podzielić galaretkę na połowę. 2. - Do owoców dodać miód i zmiksować blenderem dodać
W królestwie smaków Beaty