deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:53/245)

Wracając do wspomnień, deser bez pieczenia 85799

niezbędne do tego deseru. Oczywiście drugi składnik to ser. Powinien być smaczny, najlepszy zrobiony w domu, bo to deser bez pieczenia. Do sera można dodawać różnego rodzaju bakalie a nawet świeże owoce drobno pokrojone. Ja zrobiłam starym sposobem: ser, rodzynki, cukier, galaretka i czekolada dla ozdoby. Takie składniki pamiętam. Zawsze się udaje i jest baardzo dobry! Chatka Babuni Potrzebujemy • 500g(...)dobrze namiękają. Serek Ricotta dodałam nie tylko ze względu na smak, ale również po to, aby rozluźnić ser wiejski. 1. Galaretkę przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostawiamy do stężenia. Można to zrobić na kilka godzin przed przygotowywaniem deseru. 2. Łączymy oba sery i ucieramy z cukrem, dodając cukier waniliowy i na koniec rodzynki i pokrojoną galaretkę. 3. Ciastka rozkładamy

Leśny Zakątek
Ciasto biszoptowo truskawkowe 164

Trochę znowu zawaliłam, bo przepis miał być wczoraj, ale po prostu brakło czasu, by przysiąść przy komputerze. Mam nadzieję, że wszystkie Mamy zostały już należycie obdarowane

Kuchnia w czekoladzie
Włochy: Panna cotta 160

słodkim obiedzie, czas na jeszcze słodki deser. Proponuję Wam zatem na dziś, skoro mamy wreszcie ciepłą i słoneczną sobotę, lekki deser oczywiście rodem z Włoch. Jak dla mnie jest to połączenie budyniu i galaretki, śliczny mleczny kopczyk trzęsący się nieustannie i udekorowany w dowolny sposób, co nam w duszy gra. Panna cotta podobnie jak większość wyśmienitych deserów jest dziełem przypadku(...)przekładzie znaczy po prostu gotowana śmietana, a jego sława wkrótce obiegła całe Włochy.  Obecnie podaje się go w najelegantszych restauracjach świata, jako deser tak wykwintny jak leciutki. Dla nas będzie to po prostu mleczna galaretka z przyjemnie kojarzącą się nazwą. Mój M. mówi na nią panna z kotkiem. Można ją dekorować na wiele sposobów, doskonale smakuje z musem malinowym

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zatrzymać chwile. O uśmiechu i jeżynach. 179

zatrzymać chwile. Równie mocno lubię zatrzymać smak, bo w nim też kryją się wspomnienia i kolory. Tak jak w galaretce z ostatnich w tym roku jeżyn. Galaretka wydaje mi się nieco zapomnianym deserem. Trochę retro i nie na czasie. Chętnie do niej wracam. Ta z jeżyn zachwyciła mnie cudownym intensywnym kolorem i wspaniałym smakiem, który zatrzymał odcień lata i jedno(...)ostatnich o nim  wspomnień w tym roku. GALARETKA Z JEŻYN 300g jeżyn, najlepiej świeżych, ale mogą też być mrożone 185 g cukru 60 ml wódki (nie mam w domu, zastąpiłam nalewką jeżynową) 3 łyżki żelatyny Jeżyny wsypać do garnka, zasypać cukrem, dodać nalewkę i zalać 1 litrem wody. Mieszać na małym ogniu aż cukier całkiem się rozpuści. Następnie gotować

KUCHARNIA
DESER CYTRYNOWY z galaretką (wegański) 433

wykorzystywać cytrynę do ciast i deserów – dzięki temu uzyskuję pyszne, świeże i bogate w witaminę C przepisy Jeśli również uwielbiasz smak cytryny, to ten deser na pewno przypadnie Ci do gustu. Połączyłam galaretkę i krem cytrynowy na bazie mleczka kokosowego. Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku z przepisem //   Składniki (na 2 duże desery): twarda część z 1 puszki mleczka

Via Gusto
Podwójny sernik z truskawkami 288

mój autorski przepis :) pyszny podwójny sernik ,jedna warstwa to twaróg a druga mascarpone z bitą śmietaną ,na wierzchu truskawki w glazurze z galaretki o tym samym smaku :) Idealny deser na gorące dni :) trochę roboty ale polecam jest przepyszny . Składniki : Masa twarogowa : - 1 kg sera białego u mnie z wiaderka - 1 szklanka cukru pudru -250 ml - 1.5 galaretki truskawkowej Masa

Wypieki Rene
Babeczki z bananem 178

przecież zawsze ktoś wygrywa :) Taki deser możemy podać go w formie babeczek, ale równie efektownie wyglądać będzie w pucharkach z dodatkiem bitej śmietany lub polany sosem owocowym. Mamy sezon na świeże owoce, dlatego polecam zrobienie smacznego sosu owocowego. Składniki : 3 banany 15 dag masła 2 łyżki kakao 1/5 szklanki cukru paczka herbatników bakalie 1 galaretka cytrynowa Przygotowanie : Masło rozpuścić, galaretkę(...)galaretkę i wymieszać dokładnie Dołożyć pokrojone w cienkie plastry banany, pokruszone herbatniki i ewentualnie bakalie Masę wlać do foremek lub pucharków. Z cukru można zrezygnować, bo deser już i tak będzie słodki od galaretki :) Moja rada : takie babeczki najlepiej udają się w foremkach silikonowych, lepiej wtedy "wychodzą" :) Jeśli chcemy by babeczki były bardziej miękkie, takie do pucharków - to torebkę galaretki

Proste Potrawy
Jogurtowy torcik na dzień Babci i Dziadzia 167

tych najcenniejszych wnucząt :)  Jogurtowy torcik na Dzień Babci i Dziadka  Składniki : 7 okrągłych biszkoptów  2 duże jogurty naturalne (łącznie około 750 g) 2 galaretki np cytrynowe 2 łyżeczki żelatyny do deserów kakao czekoladowe pałeczki i kulki do dekoracji listki świeżej mięty  Przygotowanie : W 250 ml wrzącej wody rozrabiamy 2 galaretki - zostawiamy do wystygnięcia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
#3 – Wielkopolska 163

dań, które przygotowałam ramach tego wpisu. Jest to deser, który na pewno może niektórych zaskoczyć jednak zapewniam, że smakuje bardzo dobrze. Mowa tutaj o galaretce z piwa z dodatkiem cukru oraz soku z cytryny. Deser zdecydowanie dla tych, który lubią smak piwa. Do jego przygotowanie użyłam piwa pszenicznego ale lekkie piwo owocowe czy nawet ciężki porter smakowałby równie dobrze. Wielkopolska

Życie ze smakiem
Bez dla dorosłych 183

się taką galaretką, nie ma problemu- wino można spokojnie zastąpić wynalazkiem typu Picolo. Ale my dziś brakiem procentów brzydzimy się, jak małym piwem i robimy deser dla dorosłych, którzy samochód zostawili w zaciszu garażu:-) GALARETKA Z MUSUJĄCEGO WINA Z KWIATAMI BZU odrobina oleju (np z pestek winogron) do natłuszczenia formy  2 kiście kwiatów bzu 20g żelatyny w proszku 100ml(...)lodówce- na wieczorną imprezę najlepiej byłoby je zrobić rano. Podane składniki starczają na sześć niewielkich galaretkowych babeczek. Można galaretkę podać też w kieliszkach, ale mi podoba się bardziej taka trzęsąca się na talerzyku:-) W naturalnym świetle można podziwiać zastygnięte wewnątrz deseru bąbelki powietrza. Ja nigdy nie mogę się na nie napatrzeć

les mirabelles
Galaretka truskawkowa z różowym winem 120

Dziś banalny, ale troszkę urozmaicony deser. Jako że lubimy owocowe galaretki, robię je zazwyczaj wtedy, kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego lub gdy nie ma upieczonego ciasta.  Ostatnio potrzebowałam wykreować coś na bardzo szybko, więc bez wahania sięgnęłam po torebkę galaretki. Ale, żeby dodać coś od siebie, postanowiłam urozmaicić jej smak, a w zasadzie, wzmocnić Truskawki zatopione

Raj dla Podniebienia
Wiśnie we własnym soku 189

innego rodzaju. Ja zrobiłam owoce w zalewie z soku. I ten właśnie sposób dzisiaj prezentuję. Po otwarciu słoiczka z np. z wiśniami możemy takie owoce zalać galaretką, kisielem, można dekorować nimi desery. A można po prostu zrobić z nich kompot dolewając wody. Nic łatwiejszego...           Składniki: 2 kg wiśni 40 dag cukru   Ponadto: słoiczki typu

Kuchnia u Krysi
Tęczowa fantazja 138

Lekka, delikatna, pastelowa, owocowa pianka na spodzie z biszkoptów to właśnie „Tęczowa Fantazja”! Bardzo prosty i tani w wykonaniu deser z mleka skondensowanego i galaretek, który przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Mój przepis na „Tęczową fantazję” można dodatkowo wzbogacić np. o świeże owoce i galaretkę :) Polecam! Składniki: 300 ml skondensowanego niesłodzonego mleka (dobrze schłodzonego) 3 op. dowolnych

MyCookBook.pl
SHREK 210

Kolejne ciasto z serii “bajkowych” po cieście Frozen przyszedł czas na Shreka. Wprawdzie jego sława już przeminęła, ale cały czas cieszy się dużym zainteresowaniem wśród dzieci

RAROSSA
deser z galaretek i serków homogenizowanych 170

Przepis na 6 pucharków  Do przygotowania deseru potrzebne mi były 2 galaretki zielone,jedna czerwona i 2 serki homogenizowane. Zielone galaretki rozpuściłam w trzech szklankach wody, a gdy ostygły dodałam do nich serek homogenizowany i zmiksowałam. Przelałam do pucharków ( z tej porcji wychodzi 6 sztuk ) i wstawiłam do lodówki by stężały. Czerwoną galaretkę rozpuściłam w 2 szklankach wody

Darcia w kuchni