Składniki na 3 duże porcje lub 4-5 mniejszych: 1 galaretka jagodowa lub owoce leśne 130 g jagód lub borówek (mogą być mrożone) 400 g serka
Moja Galeria Smakuprażonych i karmelizowanych nasion słonecznika. Kolejną warstwą jest cytrynowa masa serowa, która jest wprost obłędna, gładka i rozpływa się w ustach! Na niej położyłam galaretkę cytrynową podkręconą o lemon curd domowej roboty. By deser nie był nudny postanowiłam, że jego wierzch posmaruję pozostałym lemon curdem tuż przed podaniem i udekoruję świeżymi malinami. Ten deser to obłęd! Serdecznie polecam, szczególnie(...)większą częścią). Odstawiam do wystudzenia a następnie wlewam do obręczy. Całość umieszczam w lodówce do stężenia. Połowę przygotowanego lemon curd mieszam z odłożoną wcześniej galaretką. Tak przygotowaną masę wylewam na wierzch serniczków. Tak przygotowany deser umieszczam w lodówce na kilka godzin a najlepiej całą noc. Kolejnego dnia, tuż przed podaniem, serniczki dekoruję pozostałym lemon curd, świeżymi malinami oraz świeżą miętą
Mango Papajaoraz lekko kwaskowatych wiśni doskonale orzeźwia i będzie idealną propozycją na wiosenny deser. Składniki na formę 23cm na 26 cm : 4 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 opakowania galaretki wiśniowej 450 g mrożonych wiśni bez pestek 330 ml śmietany
Smakowite Daniasernik, jabłecznik czy brownie. Wymyślne desery potrzebują czasu. Czasu na ich wymyślenie. Potem na dopracowanie, posmakowanie i udoskonalenie. Takim oto sposobem, narodził się deser, który 14 lutego będę serwował swoim klientom. Mowa o agarowym custardzie z galaretką z zielonej herbaty i czerwonymi owocami z pieprzem. Co prawda do typowego custarda mu daleko, ale baza prawie identyczna. A co najważniejsze, deser(...)doprawiając do smaku. Do foremek wlewamy masę z żółtek i serków. Na stężałą masę nakładamy odrobinę galaretki z czerwonych owoców i zalewamy tężejącą galaretką z zielonej herbaty. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Gotowy deser wykładamy na talerz, który smarujemy roztopioną gorzką czekoladą i ozdabiamy gorącymi owocami z pieprzem
Jacob TastesGalaretki w pomarańczy Galaretki w pomarańczy to ciekawy sposób na podanie tego tradycyjnego deseru. Można do tego celu użyć kilku kolorowych galaretek, co sprawi, że kawałeczki wyglądem będą przypominać tęczę a można wykorzystać tylko jeden kolor. Myślę, że ciekawym pomysłem może być również zatopienie w galaretce różnych owoców. Możliwości jest wiele. Spróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania galaretek
Gotuj Się Kto Możeplasterki przypominające kształtem cząstki owocu. Pomarańczowej galaretki starczyło na 1,5 skórki z pomarańczy, natomiast żółtej na skórkę z jednego grejpfruta. Można także przygotować podobny deser w zielonym grejpfrucie zalewając go agrestową galaretką
Mania WypiekaniaZapraszam na pyszny tęczowy sernik na zimno. Używając kolorowych galaretek możemy stworzyć pięknie wyglądający deser. Spód ciasta to zmiksowane ciastka Markizy Blacky od Cukry Nyskie . Zachwycone będą dzieci i dorośli. Polecam Składniki: 500 g sera twarogowego 180 ml jogurtu naturalnego 220 ml śmietanki 36% 135 g markiz blacky od Cukry Nyskie 40 g masła 1 galaretka szafirowa 1 galaretka rubinowa
słodkie i nie tylko historie kulinarnewafle, schować do lodówki do stężenia arbuz bez pestek pokroić na kawałeczki na dwie szklanki, rozsypać na stężałej dyni i wlać galaretkę wiśnową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc deser jest rewelacyjnie pyszny, orzeźwiający, aromatyczny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębiszkopcie, na śmietanie rozłożyć resztę pokrojonej na kawałki galaretki, schować do lodówki - użyłam gotowy blat biszkoptowy, za gorąco dzisiaj było na pieczenie, do biszkoptu truskawki w galaretce, bita śmietana i jest pyszny deser..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSKŁADNIKI: 1 galaretka miętowa 1 galaretka agrestowa 500-600ml gorącej wody kiść winogron 1 galaretka przeźroczysta o smaku winogronowym 250 ml serka homogenizowanego bez cukru
Dziś Ja gotujeSzybkie w przygotowaniu, nie wymagające pieczenia, delikatne serowe ciasto z orzeźwiającą owocową pianką, truskawkową galaretką i chrupiącymi herbatnikami to ciekawa propozycja lekkiego, chłodzącego deseru w upalne dni. Składniki: 200g herbatników Black 1 galaretka truskawkowa Pianka: 500g sera z wiaderka 3 łyżki cukru pudru 200ml mleka 2 śnieżki (w proszku) 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka owoce leśne 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie
Szalona Kuchnia EwelinyDlaczego galaretka kokosowa? Ostatnio zużyłam bardzo dużo mleka kokosowego, właściwie za każdym razem gdy jestem na zakupach to pamiętam, żeby kupić puszkę. Staram się też jeść
Ugotowane pozamiataneNajbardziej ulubione danie? ... deser! Dzisiaj propozycja na pyszny deser z serkiem mascarpone, bitą śmietaną, galaretką i dodatkiem czekolady. Nazwałam go "7 niebo" bo właśnie tak smakuje i może trochę wygląda ;) Składniki na 3 porcje: 125 g serka mascarpone (1/2 małego opakowania) 250 ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 niebieska galaretka do dekoracji: paluszki w mlecznej czekoladzie(...)mascarpone i jeszcze minutę miksujemy. Gotową śmietanę nakładamy do szklanek z galaretką (przy użyciu strzykawki do dekorowania). Z galaretki, która znajduje się w naczyniu żaroodpornym wycinamy serduszka i dekorujemy pucharki, posypujemy wiórkami i wkładamy paluszki czekoladowe. Deser można przechowywać w lodówce kilka godzin
Alutka-GotujeSkładniki: 2 galaretki o smaku cytrynowym, 500g twarogu tłustego, 250g sera mascarpone, 2 czubate łyżki cukru pudru ( można dać więcej, według własnego smaku), 1 cytryna, 2
W kuchni u MonikiDwa składniki- galaretka i woda... tylko tyle potrzeba do rozchmurzenia przyjaciół lub rodzinki ;D Mnóstwo śmiechu, zabawy i zaskoczenia! Jeśli chcesz wywołać uśmiech na
Nastoletnie WypiekanieMocne orzeźwienie. Galaretka wygląda jak potłuczona szyba. Na początku myslałam, że zamoczę połowę jej w gorzkiej czekoladzie. Ale jest taka ładna, że czekolada mogłaby odebrać jej
AZgotuj!Składniki: 1 galaretka 0.5 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 laski wanilii 2 łyżki cukru Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w 0.5 l wrzącej wodzie. Odstawiamy
magiczna kuchnia Kasi