deser z galaretka - 3675 przepisów (strona:40/245)

Ciasto śmietankowe na zimno z mandarynkami 150

ochotę na mandarynki z puszki. Lubię je i nic na to nie poradzę. A najbardziej smakują mi w cieście śmietankowym na zimno. Może Was skuszę na zimny deser? Składniki: 2 galaretki agrestowe z cukrem 80 g cukru 300 ml śmietany 30% (duże opakowanie) ------------------------- 1 galaretka pomarańczowa z cukrem mała puszka mandarynek Wykonanie: Ciasto przygotowujemy w małej tortownicy o średnicy

Smak mojego domu
Serniczki na zimno 190

Mini serniczki na zimno są idealnym deserem na upał. Galaretka, serek biały wymieszany z homogenizowanym i śmietanką plus ogromna ilość sezonowych owoców. Mi niczego już w nich nie brakuje. Ślicznie wyglądają, podbijają serca małych i dużych oraz wyśmienicie smakują. Dziś międzynarodowy dzień sernika więc przepisu na serniczki na zimno nie może w nim zabraknąć tym bardziej, że rozsmakowałam się

sierotka maRysia w kuchni
Galaretka arbuzowa 106

Naturalna galaretka, bez zbędnych chemicznych dodatków. Smacznie i zdrowo. Do żelowania galaretki użyliśmy agar-agar. Składniki Na dwie porcje po 250 ml: 450 ml miąższu arbuza

R'n'G Kitchen
Superszybki mus-galaretka dla walentynkowych spóźnialskich 135

albo tacy, którym wcześniej zaplanowany superdeser nie wyszedł. Nie martwcie się! Nadchodzę z odsieczą! Romantyczna kolacja we dwoje wciąż może być idealna :) Proszę, specjalnie dla Was, supertani, superszybki deser... MUS-GALARETKA Składniki: - galaretka o dowolnym smaku Przygotowanie: Postępujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Gdy galaretka będzie już na wpół stężała, mikujsemy ją na najwyższych obrotach. Całość możemy przyozdobić owocami, bitą

Życie zamknięte w smaku
Nowy smak piwa #Somersby #ElderflowerLime oraz przepis na Galaretkę z piwa 174

stron na złoty kolor. Dusić pod przykryciem około godziny, w między czasie podlewać pozostałą marynatą i odrobiną wody. Podawać z warzywami i polać powstałym sosem. Na deser zaś przygotowałam: Galaretkę z piwa   Składniki: 500 ml piwa Somersby o smaku kwiatu bzu i limonki, 1/2 szklanki wody, laska wanilii, szczypta imbiru, 2 czubate łyżki żelatyny,  cytrusy w plastrach

Z miłości do słodkości
ŚMIETANOWY ZAWRÓT GŁOWY 101

wlać do foremek na lód. Po zastygnięciu galaretki formę na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie, a następnie odwrócić do góry dnem na talerz.Taki zabieg pozwoli na wyciągnięcie galaretek z formy.) Deser wieńczy świeża mięta

Kuchnia w opałach
Piankowiec z galaretką 191

Moja rodzinka uwielbia takie pyszności, a ja o takiej porze roku lubię im przygotowywać desery na zimno   Piankowiec z galaretką Składniki:  galaretka - truskawkowa - 1 opak galaretka - cytrynowa - 1 opak galaretka agrestowa -3 opak mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka  PRZYGOTOWANIE:  Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance

Kuchnia Danusi
DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI- SZYBKI 248

błyskawicznie. Wystarczy tylko zagotować owoce dać cukier oraz żelfix i gotowe. W smaku nie różni się niczym od dżemu robionego własnoręcznie, a konsystencja jest bardzo gęsta niemal jak galaretka idealna do deserów.  1 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru (więcej lub mniej według gustu) 1 żelfix Przygotowane owoce wsypujemy do garnka, dodajemy, cukier oraz żelfix, od momentu zagotowania gotujemy

RAROSSA
Deser awayuki. 184

Dessert awayuki. Proponowany deser jest połączeniem awayuki, białej pianki z malinami. Ja od siebie dodałem galaretkę cytrynową  i  złamałem smak tego japońskiego deseru. Składniki. 2 łyżki żelatyny 1 filiżanka wody 1,5 filiżanki cukru 2 białka 2 łyżki soku z cytryny 100 g malin 2 galaretki cytrynowe  Wykonanie. Żelatynę zalać wodą, kiedy spęcznieje rozpuścić, dodać cukier(...)wyłożyć do naczynia o równym dnie, na wysokość  1,5 - 2cm. W masę powciskać maliny lub ułożyć na wierzchu. Rozpuścić galaretki cytrynowe, chociaż bardzo dobrze komponują się gruszkowe i zimne wylać na piankę z malinami. Gdy deser dobrze stężeje pokroić w kwadraty lub wykroić walce. Itadakimasu--z pokorą przyjmę ten posiłek. Tak mówią Japończycy przed posiłkiem. My -  smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Truskawkowa bombka 219

Szybki w przygotowaniu, deser na zimno, już na zakończenie sezonu truskawkowego, jest delikatny w smaku, kremowy i orzeźwiający ale też sycący, dla dorosłych bo z dodatkiem nasączonych likierem biszkoptów. Propozycja na niedzielną ucztę. Można zrobić w różnych wariantach owocowych z pewnością warto do niego wrócić..... Składniki: 330 ml śmietanki 30% 30 dag twarożku z wiaderka 3 czubate łyżki cukru pudru(...)użyłam Dalkowski 1 szklanka pokrojonych truskawek 400 ml wody 1  galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Metalowa miska Dekoracja: Bita śmietana Truskawki Świeża mięta Sposób przygotowania: Deser zaczynam od przygotowania galaretki truskawkowej: Pokrojone truskawki zalewam 400 ml wody gotuję kompot, dodaję łyżkę cukru, zestawiam z ognia, wsypuję galaretkę mieszam aż się rozpuści, odstawiam do wystudzenia. Metalową miskę wykładam w środku

Wanilia i Kardamon
Domowa galaretka malinowa 186

Bardzo intensywna, mocno owocowa domowa galaretka malinowa. Potrzeba tylko soku owocowego i żelatyny. O wiele zdrowsza niż wszystkie kupne galaretki. Nadaje się do ciast, deserów, do wyjadania prosto z miseczki. A jaki ma kolor! Dzieci bardzo lubią galaretki więc te malinowe zniknęły w mgnieniu oka. 250 ml. soku malinowego 1 łyżka żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żelatynę rozpuścić w małej ilości

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
TRUSKAWKOWO - MIĘTOWA CHMURKA PRZYJEMNOŚCI Z GALARETKĄ! 183

Najlepszy owocowy deser na upalne dni! Świeże truskawki, przepyszna i słodka galaretka Winiary, rozpływająca się w ustach czekolada z nadzieniem miętowym, która orzeźwia i chłodzi! ROZPOCZNIJ OWOCOWY SEZON! SKŁADNIKI: -galaretka truskawkowa Winiary - 200 g truskawek - 150 ml śmietany 18% - 150 ml jogurtu greckiego - czekolada z nadzieniem miętowym - 2 łyżki syropu miętowego lub syropu mohito  - 2 łyżki żelatyny WYKONANIE: - galaretkę(...)lodówki, jak będzie gotowa kroimy na równą kostkę - truskawki umyj i pokrój na połówki - jogurt, śmietanę i syrop miętowy, wymieszaj w misce, dodaj owoce, i pokrojoną w kostkę galaretkę - w kubeczku rozpuść 2 łyżki żelatyny z 3 łyżkami gorącej wody - dodaj do masy i energicznie wymieszaj, poczekaj 4 minuty masa zacznie już powoli gęstnieć i tężeć - kokilki lub obręcze kucharskie

SMYKWKUCHNI
Deser z truskawkami 222

Prosty i niedrogi deserek  Taki deser można również przygotować ze śmietaną kremówką i innymi owocami. Deser  z truskawkami SKŁADNIKI: galaretka ametystowa - 1 opak bita śmietana - 1 opak 2 szkl mleka truskawki kolorowa posypka do posypania PRZYGOTOWANIE: Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.  Lekko tężejącą galaretkę przelać do 4 pucharków, odstawić do stężenia .  Bitą śmietanę wsypać(...)wysokiego naczynia, dodać mleko, miksować z 5 minut na wysokich obrotach.  Ubitą śmietanę wyłożyć do 4 pucharków na galaretkę.  Truskawki umyć , osączyć, pokroić na cząstki.  Powkładać truskawki w bitą śmietanę.  Posypać deser kolorową posypką. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
PIANKA Z MLEKA SKONDENSOWANEGO I GALARETEK 620

Pianka z mleka skondensowanego i galaretek to świetna propozycja na lekki deser. Przepis jest bardzo prosty, jednak samo wykonanie jest trochę czasochłonne. Za to efekt zachwyci na pewno tych najmłodszych :) Składniki: * 3 galaretki, każda innego koloru * 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego * ewentualny cukier puder do posłodzenia mleka * 3 szklanki wrzącej wody Wykonanie: Każdą galaretkę (osobno) rozpuścić w szklance wrzącej wody

Zrób to smacznie
Biszkoptowe z owocami 140

Połączenie kakaowego biszkoptu, puszystej pianki, owoców i galaretek jest strzałem w dziesiątkę:) Składniki na blaszkę 36x24cm: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki płaskie

Kuchnia w czekoladzie
Tęczowe „pisanki” 219

Kolorowe galaretki w kształcie jajek ozdobą wielkanocny stół i ucieszą dzieci. Składniki 1/2 galaretki cytrynowej 1/2 galaretki brzoskwiniowej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 galaretki niebieskiej 1/2 galaretki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania