poprawia humoru jak odrobina słodkości . Dziś kremowy deser, który pobudzi Wasze kubki smakowy, a jednoczenie nie pochłonie zbyt wiele czasu w przygotowaniu. Czas przygotowania: 25 min Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 250 g sera mascarpone 1 jajko 6 ciasteczek typu sasanki 2 łyżki konfitury truskawkowej 3 łyżeczki cukru pudru orzechy włoskie PRZYGOTOWANIE: Do miski(...)delikatnie łączymy z masą mascaropne, aby nie stracić jej puszystości. Ciasteczka kruszymy i zabieramy się do złożenia deseru. Na dnie pucharku układamy pokruszone sasanki, a następnie krem mascarpone. I znów ciasteczka, posiekane orzechy włoskie, a na nim krem. Na końcu polewamy konfiturą truskawkową i posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego
kulinarnyJaSezon truskawkowy trwa. Dzisiaj mam dla Was propozycję na śmietankowe ciasto na zimno, z truskawkami i nasionami chia. Zimny deser, idealny na ciepłe dni. Składniki masy śmietankowej: 400 ml mleka 6 płaskich łyżek nasion chia 400 ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe z cukrem 140 g cukru 2 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany 30% 2 łyżki syropu waniliowego Ponadto
Smak mojego domuA oto pierwszy z trzech przepisów zrobionych w ramach konkursu Gellwe . Obiecałam, ze wybrane przepisy zrobię i przedstawię na blogu,. Miał być to co prawda jeden
Bernika - moj kulinarny pamietnikkoktajl z kaszy gryczanej , koktajl brzoskwiniowy z dodatkiem nasion chia i płatków owsianych. Są bardzo sycące. Dodatkowo, w sezonie letnim, chętnie robię koktajl truskawkowy z orzechami nerkowca, oraz koktajl malinowy z tahini i miętą. Koktajl jako deser? Mam również coś dla łasuchów! Koktajl czekoladowy z masłem orzechowym . Artykuł Koktajl z brokułem i szpinakiem pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmanodkrycia medycyny. Jest klimat, jest akcja, jest fantastyczna gra aktorów. Jeśli kiedyś traficie na ten serial, to szczerze polecam. To teraz przedwiosenny deser. Jeszcze trochę zimowy, w maju na pewno lepiej będzie smakował z musem truskawkowym, więc to ostatni dzwonek na podanie z sosem karmelowym. Chowam robótki, będą czekać do jesieni. Schowałam też zimowe buty i kurtki. Tak więc
bistro mamaoprzeć, kupiłyśmy wiec i zrobiłyśmy z dziewczynkami sernik na zimno. I tym właśnie deserem oficjalnie rozpoczynamy sezon na ciasta bez pieczenia i zimne desery. Nareszcie ! *tortownica 26 cm Składniki: 2 opakowania galaretki cyrtynowej 4 opakowania galaretki truskawkowej 2 opakowania galaretki krystalicznej 1 kg serka na sernik ( z wiaderka) 3/4 szklanki cukru szklanka mleczka zagęszczonego niesłodzonego (takiego do kawy
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJeżeli śledzicie mój instagram to jakiś czas temu zapewne zauważyliście, że dostałam świetną paczkę zdrowych produktów od Firmy PurellaFood . Do przygotowania tego zdrowego deseru wykorzystałam ich pyszne batoniki! 100 g kaszy jaglanej 300 ml mleka Masa truskawkowa: 5 dużych truskawek 1 łyżeczka miodu rzepakowego Masa borówkowa: Garść borówek 1 łyżeczka miodu rzepakowego 1 łyżka wiórków kokosowych Spód: 2 batony super
VioletoweKucharzenieLekki deser z wafelkami, a do tego galaretka z owocami! Wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Deser dla małych i dla dużych ;) Składniki: (na małą keksówkę) galaretka czerwona (np. truskawkowa) galaretka jasna (np. cytrynowa) galaretka przezroczysta winogronowa WINIARY 350 ml śmietanki 36% 1 wafel tortowy duża nekratynka Przygotowanie: W pierwszej kolejności robimy Galaretkę czerwoną i winogronowa przezroczystą WINIARY. Czerwoną rozpuszczamy
Lena Gotujedeser znają wszyscy. Chętnie jedzona także na śniadanie. W sezonie letnim może być truskawkowa, jagodowa, malinowa. Poza sezonem podana z masłem i cukrem lub płatkami migdałów i kokosem jest równie smaczna. Kasza manna najsmaczniejsza jest moim zdaniem przygotowana na mleku. Dzisiejszy przepis to powrót do czasów mojego dzieciństwa, gdzie jadłam taką kaszę posypaną cynamonem. Kasza manna na mleku
Moja smaczna kuchniamocniej grzeje. Na targach, straganach pojawia się co raz więcej truskawek, na które wszyscy chyba z utęsknieniem czekaliśmy. W mojej kuchni w sezonie truskawkowym pojawia się dość sporo przepisów z truskawkami. Do tej sporej kolekcji dołącza deser w postaci lekkiej jak puszek kokosowej pianki, z orzeźwiającymi truskawkami. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania
Wędrówki po kuchniSezon truskawkowy mamy już się zaczął, bardzo lubię truskawki i mam dość sporo pysznych deserów z którymi się z wami podzielę .O tej porze mamy najsmaczniejsze truskawki ,więc zapraszam na pyszne desery z udziałem truskawek które już niedługo pojawią się na moim blogu,muszę nadrobić zaległości ,ostatnio byłam mocno zapracowana:)))) POZDRAWIAM GORĄCO
Bajeczna Kuchniajest dziecinnie łatwe i szybkie w przygotowaniu i nie mam góry naczyń do zmywania. Świetnie sprawdza się jako składowa deserów (przykład znajdziesz tu ) lub samodzielnie. Tym razem podałam je klasycznie z sosem truskawkowym i lodami. Goście byli zachwyceni, moje dzieci również. Szczerze polecam- jestem pewna, że tak jak ja sięw nim zakochasz. Składniki: 1 szklanka mąki
Wielki apetytminuty z jednej strony, delikatnie przewrócić na drugą i jeszcze chwilkę gotować. Kule wyjmować łyżką cedzakową, najlepiej małą i ostrożnie kłaść na wiśnie. Deser można przygotować wcześniej i podawać na zimno. Polecam również wersję z musem truskawkowym czy malinowym. Każda jest warta grzechu ,a w tym przypadku niskokalorycznego
Kulinarny karnet Christopheraudało mi sie posegregować rzeczy, kóre prosiły się o to już od dawna no i oczywiście w ramach motywacji do pracy i odpowiednije dawki energii na rozpęd zafundowałam sobie deser. Oczywiście nie mogłam zapomnieć o łasuchu. Staram się mu przemycać w różnych potrawach trochę warzyw i owoców, bo inaczej z swojego "ulubionego-śmieciowego" jedzenia to by raczej żadnych(...)pudru. Morele w osobnym pojemniku miksujemy blenderem, tam samo podstępujemy z truskawkami. Do pucharków dajemy dwie łyżki śmietany następnie mus morelowy, truskawkowy i tak do zapełnienia. Wierzch ozdobiłam pokrojonymi suszonymi morelami oraz wiórkami z gorzkiej czekolady. Deser nadaje się odrazu do zjedzenia
ciastkarnia na kruchym spodziehomogenizowany z dodatkiem galaretki a na wierzchu kleksik z bitej śmietany. Taki zwykły a cieszy oko i podniebienie. Deser można przygotować w różnych wersjach smakowych i użyć dowolnych sezonowych owoców. składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 350 truskawek 2 galaretki truskawkowe 200 ml śmietanki 30 % Serek homogenizowany przygotować wcześniej aby był w temeraturze pokojowej. Galaretki rozpuścić osobno, każdą(...)lodówki aby masa stężała. Gdy masa stężeje na wierzch rozlać pozostały mus truskawkowy. Znowu dostawić do lodówki aby masa stężała. Przed podaniem ubić śmietanę i udekorować deserki kleksami za pomocą szprycy. Śmietanę można przyozdobić truskawk lub startą czekoladą. Z podanych składników wyszło mi 6 deserów takich jak na zdjęciu
Monia miesza i gotuje