wody, wlać do butelki, dodać część wiśni mrożonych bez pestek, schować do stężenia w lodówce galaretkę agrestową rozmieszać w 300 ml gorącej wody, dodać jogurt, wymieszać, schłodzić, na galaretkę truskawkową położyć kilka biszkoptów, wlać jogurt, schować do lodówki pozostałe odmrożone już wiśnie wsypać z sokiem do pojemnika z miarką, teraz wlać do innego naczynia tyle gorącej wody ile brakuje(...)gorącej wody i zimną wlać na do butelki, schować do lodówki do stężenia butelkę ostrożnie rozciąć wzdłuż ostrymi nożyczkami, odciąć denko i delikatnie usunąć butelkę z deseru, kroić porcje i podawać - pyszny galaretkowy deser..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnaczynia typu keksówka, do jogurtu wsypać 3/4 jabłek i wymieszać, schować do lodówki do stężenia galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wodzie, wystudzić na jabłka ułożyć biszkopty ile potrzeba, dodać resztę jabłek i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin deser jest przepyszny i szybko się zjada..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam domowy kisiel, w szczególności truskawkowy. Choć najczęściej sięgam po niego jesienią lub zimą, to i latem nie stronię od takich propozycji. Z tym, że letni kisiel musi być dla mnie orzeźwiający i pełen sezonowych owoców. Tak właśnie jest w tym wypadku. Kisiel z mojego przepisu wychodzi dość kwaśny, orzeźwiający. Jeśli lubicie słodsze desery polecam Wam dodać ciut więcej cukru
Słodkie okruszkiprzepadam za deserami na zimno. No może poza kilkoma małymi wyjątkami. Nigdy nie byłam miłośniczka serników z galaretkami, z owocem wszelkim, jakoś tak mam. Jest jeden wyjątek. Torcik truskawkowy jaki robi ciocia Małżona. Przepis zapisałam i już kilka razy wypróbowywałam. Poddałam go też małej modyfikacji. We wtorek po upalnym, parnym i dusznym dniu postanowiłam wykorzystać resztę truskawek
Dzieje kuchennej WiewióryZapraszam po mój ulubiony przepis na mus truskawkowy . Jest super uniwersalny i bardzo prosty do zrobienia. Szykuję z niego nie tylko desery w pucharkach, ale i krem do tortu, czy też mus do serników na zimno. - tylko kilka składników - wiele zastosowań musu - dokładny opis wykonania kremu
AniaGotuje.plSorbety są pyszne i szybkie do zrobienia. Ja wolę te domowe bo lodziarniach są za bardzo słodkie. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSorbety są pyszne i szybkie do zrobienia. Ja wolę te domowe bo lodziarniach są za bardzo słodkie. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldcukru Jest też wiele sztuczek na zastąpienie całego lub części mniej zdrowych składników czymś trochę zdrowszym. Najprościej jest po prostu zrobić deser z owoców czy warzyw jak w przepisie na czereśnie z masłem czy lody truskawkowe. Albo żeby był to główny składnik jak w musie czekoladowym, który jest zrobiony z bakłażana. Jeśli już koniecznie mamy ochotę na tradycyjne ciasto
Ugotowane pozamiataneprzygotować ale jakoś nie było okazji. Dzień Kobiet wydaje się być idealną okazją aby przygotować ten pyszny i łatwy do przygotowania deser. Spód z krakersów, kremowe nadzienie z migdałami i wiórkami kokosowymi dodatkowo przełożone dżemem truskawkowym. Spód 150 gram krakersów 80 gram masła Nadzienie 250 ml. słodkiej śmietanki minimum 30 % 1 płaska łyżka cukru pudru 100 gram białej czekolady
Andzia Pichcichyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający. Składniki: 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki. Przekładamy do formy. Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny
Lena Gotuje300 g świeżych truskawek 150 g świeżego ananasa 2 łyżki miodu Przygotowanie: 1. Owoce. Truskawki dobrze umyć pod bieżącą wodą, usunąć szypułki i pokroić na połówki
Pij soki wyciskanedeser podczas upałów polecam kolejny sernik na zimno. Sernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam deserową ale może być też mleczna lub gorzka. składniki: spód 200 g herbatników 120 g masła masa czekoladowa 700 g zmielonego sera 200 g czekolady deserowej 1/2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny masa truskawkowa
Monia miesza i gotujeZa oknami bardzo ciepła wiosna (wreszcie!)- przed nami lato i na dodatek dzisiaj Dzień Dziecka. Mam dla Was z tej okazji pyszny i mega prosty przepis
Moje Kuchenne Rewelacjeuwielbiam kluski we wszystkich postaciach. Te robi się szybko, są pyszne i znikają równie szybko. Można je zajadać na obiad ale jako deser też będą znakomite. Jakie kluski jadacie najczęściej, jakie lubicie? Bananowe knedliki z sosem truskawkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSezon truskawkowy w Hiszpanii rozpoczęty!. U mnie pierwszy owocowy wpis z tymi pysznymi owocami rozpoczynam deserem z kremem z nutą pomarańczową . Składniki :na 3 porcje 200 g truskawek Kilka biszkoptów Sok z dwóch świeżych pomarańczy 150 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 2 żółtka Gorzka czekolada 1 łyżka cukru pudru Żółtka ubijamy na puszysty krem z cukrem ,dodajemy
Ladylaura.Sezon truskawkowy w pełni, ogromna ilość gatunków, rozmiarów tego owocu zaspokaja najwybredniejszych klientów. Koktajle, ciasta, desery to norma, ale może tak warto się przełamać i sięgnąć po coś z truskawką w wersji wytrawnej? Jestem przekonana, że to czerwone maleństwo na pewno się sprawdzi. 300 g piersi z kurczaka garść sałaty 1/2 ogórka szklanka truskawek łyżka sezamu Marynata: 1/4 łyżeczki soli
Dieta moja pasjaSezon nie trwa długo, warto więc korzystać z każdej okazji, tak żeby później nie żałować i z utęsknieniem czekać kolejnego lata i truskawkowego sezonu. My bardzo lubimy truskawki lekko posypane cukrem i polane śmietaną. Taki porządny deser. Może niezbyt dietetyczny, ale z całą pewnością pyszny. Ale co zrobić żeby cieszyć się tym smakiem przez cały rok? Zamrozić truskawki? Niby można
Marder&Marder ManufactureBardzo prosty i smaczny deser. Idealny na upalne dni. Składniki ( na 7-8 deserów): 2 budynie o smaku waniliowym z cukrem, 1l mleka, 2 galaretki o smaku truskawkowym, 1/2 łyżeczki kakao, 2 świeże brzoskwinie ( mogą być również z syropu), Przygotowanie: Przygotować jeden budyń według opisu na opakowaniu. Rozlać do salaterek lub szklanek. Pozostawić do ostygnięcia ( gdy budyń przestanie parować można
W kuchni u MonikiPora na kolejny deser z truskawkami w roli głównej! Dzisiaj prezentuję pyszny, lekki sernik na zimno z truskawkowym ,,ptasim mleczkiem". Na spodzie z kruchych, zbożowych ciasteczek i białą, lekko kokosową warstwą serową. Przygotowałam go na Dzień Dziecka - zarówno dla tych małych i większych dzieci. A wszyscy, którzy mieli okazję go spróbować, byli zachwyceni. :) Składniki (na tortownicę o średnicy
Kuchnia Ellietęsknoty za latem otworzyłam ostatnio truskawkowe przetwory. Tym razem padło na owoce w syropie, które dodałam do tartinek czekoladowych. Deser nie należy do tych bardzo słodkich, jednak jest to fajna propozycja dla czekoladoholików. Składniki na ciasto czekoladowe: 4 łyżki cukru pudru 4 żółtka 120 ml soku z truskawek 1/4 kostki rozpuszczonego masła 100 g rozpuszczonej czekolady mlecznej 12 truskawek
Słodkie Przyjemności