dzielę się Wami moim przepisem na pyszny fit serniczek z truskawkami - lekki, bez cukru - świetny deser dla wszystkich! Wymyśliłam go, żeby wreszcie przy mojej insulinooporności móc się bezkarnie delektować deserem :) SKŁADNIKI (na tortownicę 24 cm) Na spód: 300 g ciasteczek zbożowych bez cukru (u mnie z morelami(...)serka ricotta 3 łyżki ksylitolu lub erytrolu 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki żelatyny lub agar agar 1/3 szklanki gorącej wody Na górę: 2 galaretki truskawkowe (najlepiej bez cukru) truskawki przekrojone na połówki :) PRZYGOTOWANIE Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Wkładamy do lodówki. Masło roztapiamy i lekko studzimy. Ciasteczka blendujemy i mieszamy
Moje Kuchenne Rewelacjeprocentów stworzyły deser, któremu nie oprze się żaden czekoholik. *foremka 23*23 cm Składniki: na warstwę czekoladową: 200 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 300 ml śmietanki kremówki 200 g biszkoptów 100 g rodzynek 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g orzechów włoskich 3 kieliszki wódki 2 łyżki kakao na piankę: 2 opakowania galaretki truskawkowej 400 ml śmietanki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaopakowania galaretki truskawkowej wodą, odejmując od ilości zalecanej wody pół szklanki. I porządnie wymieszaj. Przestudź. 3. Do pucharków nałóż masę owocową i delikatnie zalej galaretką. 4. Schłodź w lodówce przez minimum dwie godziny(najlepiej przez całą noc) 5. Przed podaniem ubij śmietanę z łyżką cukru pudru i kilkoma kroplami soku z cytryny i udekoruj nią deser
U Fiolkismakuje dodany do deseru, a także do herbaty, jako cudowny pomocnik w pokonywaniu jesiennych i zimowych przeziębień. Świeże maliny są bardzo nietrwałe i trudne do przechowywania, jeśli chcemy zatrzymać ich smak, najlepiej jest je zamrozić lub przygotować z nich dżem. Przetworzone maliny mają cudowny aromat i śmiem twierdzić, że smakuję jeszcze lepiej niż świeże. Uwielbiam dżem truskawkowy, ale zaraz
Kuchcik gotujeupały. Deser jest super lekki, delikatny i puszysty - tak jak ptasie mleczko:-) Nie licząc chłodzenia, robi się go bardzo szybko. No i z założenia jest bezglutenowy:-) Składniki : 500 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 3 -6 łyż ek cukru pudru - przy trzec h jest delikatnie słodko:-) 2 galaretki - ja użyłam pomarańczowych ale oczywiście można truskawkowe:-) 2 czubate łyżeczki żelatyny
Ze smakiem bez glutenuwspaniały letni deser. Składniki : Foremka 25x38 Biszkopt : 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka) pół szklanki cukru (110g) pół szklanki mąki (90g) pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 1 serek mascarpone (250g) 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego Dodatkowo 1 kg ładnych świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie : Białka
Malinowa Kawiarenkaopakowania galaretki truskawkowej wodą, odejmując od ilości zalecanej wody pół szklanki. I porządnie wymieszaj. Przestudź. 3. Do pucharków nałóż masę owocową i delikatnie zalej galaretką. 4. Schłodź w lodówce przez minimum dwie godziny(najlepiej przez całą noc) 5. Przed podaniem ubij śmietanę z łyżką cukru pudru i kilkoma kroplami soku z cytryny i udekoruj nią deser
Fiolka w kuchnitorciki zrobiłam na deser na Walentynki,wyglądają bardzo kusząco i są bardzo smaczne. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka barwnika w żelu w kolorze czerwonym Krem: 400 gram masła 250 gram serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 200 gram białej czekolady Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa złote perełki cukrowe
Bajeczna Kuchniadeser dla leniwych i osób, które nie lubią piec ciast. Takie ciacha robię, jak już mam ostrego lenia, a wiem że do kawy musi być coś słodkiego. Blacha duża 23 cm x 29 cm Składniki: 3 duże śmietany 18 % 3 duże jogurty naturalne 1 szklanka cukru 1 opakowanie żelatyny odrobina gorącej wody 4 truskawkowe galaretki
Niezły Młynekskładników: śmietanka oraz kolorowe galaretki. Zdarza się, że deser ten przygotowywany jest z dodatkiem jogurtu naturalnego (gęstego) lub serka homogenizowanego. Galaretkowca możesz przygotować w tortownicy, formie kwadratowej (użyj wtedy podłużnych biszkoptów) lub w formie mini deserów serwowanych w małych, szklanych miseczkach, pucharkach lub szklaneczkach. Polecam Ci mój sprawdzony przepis na pyszny deser na zimno. Poniżej dokładny opis wykonania oraz kilka(...)cytrynowa i 1 krystaliczna) 5 szklanek wrzątku 500 ml śmietanki kremówki 30 % okrągłe biszkopty do formy Ponadto do dekoracji: świeże owoce, najlepiej sezonowe, świeże listki mięty Uwagi do przepisu: Deser jest na tortownicę o średnicy 23 cm lub nieco większą. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Śmietanka kremówka 30 % jest mocno schłodzona. PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie śmietanowca zaczynam od zrobienia
Zasmakuj KuchniNieprzetworzonych,surowych owocow nigdy nie za wiele ! Gdy spozyjemy je w tej postaci ,obdarza nas ogromem swych dobroczynnych wlasciwosci.Nie polecam dodatku cukru do tego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chyba najszybszy i najprostszy deser jaki robiłam, a do tego efektowny i pyszny. Tym razem przygotowałam go w wersji z granatem, ale jeśli nie lubicie gdy coś Wam chrupie w cieście spokojnie możecie ten owoc pominąć. Ale zanim przejdę do przepisu ciekawa jestem czy wiecie czym są totemy reklamowe ? Ja ostatnio pierwszy raz usłyszałam to określenie, a jak się(...)mieści się kilka firm. Jeśli zainteresował Was temat odsyłam na stronę ich producenta, a teraz pora na obiecane ciacho. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki (u mnie truskawkowe) pestki z jednego owocu granatu 100 g czekolady mlecznej 3-4 łyżki mleka herbatniki ok 15 sztuk Galaretki rozpuszczamy w szklance wody i studzimy. Mleko musi być dobrze schłodzone
Cynamonowe szczęścieznam zbyt wielu zastosowań rabarbaru , poza ciastami, konfiturą, ewentualnie kompotem, padło więc na ciasto . Tym razem takie bardziej orzeźwiające – spód to biszkopt , a masa składa się z rabarbaru , galaretki truskawkowej i kokosa . Wyszło coś w rodzaju sernika na zimno. Jeśli lubicie rabarbar sam lub w połączeniu z truskawką (ręka do góry, kto też lubi takie połączenie smaków! :)), to zachęcam(...)wydobyć wspaniały różowy kolor. Keto sernik rabarbarowy Galaretka truksawkowa Oczywiście bezcukrowa. Można skorzystać ze sklepowych gotowców lub sporządzić ją samemu na bazie żelatyny (lub agaru ) i napoju o smaku truskawkowym (np. Bolero). Tutaj nie rozpuszczamy jej w żadnym płynie, tylko dodajemy bezpośrednio do masy rabarbarowej, którą ma za zadanie zagęścić. Keto słodzidło W tym przepisie dobrze sprawdzają się słodziki
Modern Cave GirlBardzo łatwy deser ze składników, które są łatwo dostępne i zazwyczaj każdy ma w domu. Owoce można użyć dowolne, w zależności od sezonu i do nich dobrać smak galaretki. Z podanych składników wyszło mi 8 deserków. składniki: 800 g serka homogenizowanego waniliowego ok 250 g owoców, u mnie truskawki i jagody kamczackie 1 galaretka, u mnie truskawkowa 8 herbatników kakaowych
Monia miesza i gotuje