Proste, mocno czekoladowe ciasto typowe dla kuchni amerykańskiej, przełamane kwaśnym smakiem wiśni. Moje przygotowane ze szczyptą miłości na Dzień Ojca. Rady: Im mniejsza blaszka, tym wyższe
Czarnawisienkawnętrzem, ale pysznymi lodami. Postanowiłam tym razem zabrać ze sobą aparat i zrobić kilka fotografii dla Was. Wnętrze restauracji jest bardzo jasne i ciepłe. Jest miło i nastrojowo, bez zbędnego zadęcia. Każdy w tym miejscu może poczuć się na prawdę milo i komfortowo. Dojazd też należy do dość łatwych, miejsce parkingowe dla gości restauracji specjalnie wyznaczone. Fatto(...)włoską, menu możecie podejrzeć na stronie http://restauracjafattoamano.pl/ , jest krótkie, treściwe i w sam raz. Znajdziecie w nim przystawki, makarony, pizzę -przygotowywaną w przepięknym piecu, na którym warto zawiesić oko, desery w tym lody, których musicie spróbować! Ja jestem typowym lodożercom i to właśnie włoskie gelato jadłam w hurtowym ilościach, wtedy kiedy odwiedzałam kilkakrotnie Włochy. Zamówiliśmy
SMYKWKUCHNItruskawek oraz brzoskwiń i wierzchem z płatków kukurydzianych, wiórek kokosowych oraz gorzką czekoladą. Pyszne ciasto bez dodatku mąki oraz cukru, które wykonamy bez miksera - wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką i do piekarnika. Idealne na deser, śniadanie lub na wynos do pracy czy szkoły. Z pewnością jest to zdrowsza wersja słodkości i nawet osoby dbające o linię mogą sobie(...)niego pozwolić 😉 Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki mleka 2 jajka 3 łyżki płynnego miodu 1/2 szklanki wiórek kokosowych (+ garść na wierzch ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 260 g dżemu z truskawek Stovit 260 g dżemu z brzoskwiń Stovit 1 szklanka płatków kukurydzianych 30-40 g czekolady gorzkiej Wykonanie: W misce rozbełtujemy jajka i mieszamy z mlekiem oraz
Kuchnia MagdaLenyNie wiem czy tylko mi czas leci tak szybko czy po prosty tłusty czwartek jest w tym roku tak wcześnie Niby to dopiero 8 lutego, ale
RelaxtimeDla mnie najlepszym sposobem na zachowanie letnich smaków jest korzystanie z nich ile się da w sezonie, lub zamykanie w słoikach warzyw i owoców by
Cynamonowe szczęścieMimo że ciasto można jeść przez cały rok, to dla mnie ptasie mleczko z kaszą manną jest ciastem typowo sezonowym :). Ze
Słodki Pomysłblaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nastawionego na 175ºC i piecz granolę przez 30 minut. Po połowie czasu wymieszaj granolę i wstaw z powrotem do piekarnika. Wyjmij upieczoną granolę i ostudź. Przechowuj w szklanym zakręcanym słoiku. Czekoladowa granola to super przysmak z naturalnym jogurtem i świeżymi owocami. Warto gęsty jogurt oczywiście bez cukru. Banan jest(...)słodki, że w zupełności wystarczy i zastąpi w daniu rafinowany cukier. Czekoladowa granola z takimi dodatkami to nawet świetny deser. The post Czekoladowa granola dla łasuchów appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniastarając się zaczerpnąć tego piękna stawiajmy na pierwszym miejscu bezpieczeństwo nasze i naszych bliskich. A na deser ciasto malinowe bez jajek! Smacznego! :) Ciasto z malinami Pyszne, wilgotne, błyskawiczne do wykonania i wegańskie. Przepis bardzo prosty, podobny do ciasta jogurtowego, tylko bez jajek i jogurtu Zainspirowany przepisem z bloga Trochę inna cukiernia Składniki: 1,5 szklanki mąki (u mnie(...)orkiszowa gładka) 1 szklanka mleka roślinnego lub zwykłego 1/2 szklanki brązowego cukru nierafinowanego lub ksylitolu 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka sody lub proszku do pieczenia bez fosforanów. ½ szklanki dobrego oleju 1 łyżeczka octu balsamicznego (ewent. soku z cytryny lub octu jabłkowego) 1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii lub 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią. 1/3 łyżeczki soli kartonik malin
Moja Mama GotujeGluten poza tym, że idzie mi w dupsko to nic poza tym złego mi nie robi, ale jeżeli mogę go czasami uniknąć to z przyjemnością to
greenscarfElegancki truskawkowo-czekoladowy deser, który bez problemu przygotujesz w domu. Niecodzienny kształt i piękny wygląd wielkiej lśniącej półkuli otrzymujemy poprzez przygotowanie go w salaterce, a dzięki temu efekt końcowy jest niesamowity :D Gwarantuję, że zrobi furorę nie tylko wyglądem, ale i smakiem :) Ciasto czekoladowe (tortownica 28 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki(...)ciemnego kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 szklanka maślanki lub kefiru 1/3 szklanki oleju 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka świeżo zaparzonej gorącej kawy (bez fusów, albo rozpuszczalnej) Przygotowanie: Do jednej miski przesiej mąkę, cukier, kakao, sodę, proszek, sól i wymieszaj. Do drugiej miski (misy miksera
Kulinarna (nie)codziennośćCzęsto mówię, że w prostocie siła. Najlepsze dla nas są proste i nie przekombinowane desery i potrawy. Dlatego też, takie desery robię dosyć często i to
Ala piecze i gotujeDziś polecam nerkownik - odmianę sernika na zimno bez sera, który zastępują zmielone orzechy nerkowca. Nerkownik uchodzi za wegańską odmianę sernika. U mnie to kolejny sposób
Weekendy w domu i ogrodziemojprzepisna.pl | Sernik jagodowy z bezową chmurką Wszyscy pieką serniki jagodowe, więc upiekłam i ja. Dla mnie jagody są troszkę kwaśne dlatego świetnie komponują się ze słodką
moj przepis naspożywanie BIAŁEGO MAKU wpływa kojąco na układ pokarmowy, ma działanie przeciwbólowe i przeciwkaszlow oraz przeciwgorączkowe. Bez dodatku BIAŁEGO MAKU nie można upiec choćby słynnych rogali świętomarcińskich. Dodaje się go do słodkich bułeczek, chleba. 9. Ziele angielskie 10. Proszek do pieczenia 11. Kolendra stanowi składnik wielu mieszanek przyprawowych. Stosuje się ją przede wszystkim do wzmacniania smaku mięs(...)wieprzowiny, baraniny, drobiu a także dziczyzny). Jest również składnikiem marynat i kiszonek. Kolendrę dodaje się także do sosów, zup, pasztetów, dań warzywnych,a nawet deserów: lodów, kremów, i ciast. Ponadto jest wykorzystywana do aromatyzowania niektórych alkoholi np: piw, likierów, wódek (w tym ginu). 12. Orzechy włoskie 13. Przyprawa do wołowiny to wyjątkowa mieszanka ziół i przypraw korzennych
Słodkości i nie tylkoKie dy w domu zalega kilka bar dzo dojrzałych bananów i nie mamy pomysłu co z nimi zrobić, i dealnym pomysłem są babeczki. Babeczki nie byle
ChilliJemyCzytaliście mój ostatni wpis o wakacyjnym Poland Tripie? Warto czasem pozwiedzać coś tak po prostu. Bez wydęcia, połazić po mieście którego się nie zna. Nasz tegoroczny trip miał własnie na celu przybliżenie kultury odwiedzanych przez nas regionów, zwiedzanie zabytków i smakowanie kuchni regionalnej lub polecanej przez znajomych. Dziś opowiem Wam o dwóch uroczych i bardzo smacznych miastach. Na pierwszy(...)resztą składników i podpieczone w piecu. Podawane były z wybranym sosem i sałatką. Do picia, wybraliśmy specjalność zakładu, przepyszną, orzeźwiającą lemoniadę. Mimo nie za dużych porcji - tak przynajmniej to wyglądało, w połowie jedzenie byłam już całkowicie zapchana. Choć przyznać muszę, że jeszcze w czasie jedzenia obiadu, nastawiłam się na deser, jednak już nie w Kaszy
Słodkie PrzyjemnościCiasto 3-bit jest chyba jednym z bardziej popularnych ciast bez pieczenia. Nic dziwnego – ciasto 3 Bit przygotowuje się bardzo szybko, a do
PysiaGotuje.plJesteście zwolennikami kokosowego batonika Bounty? Teraz możecie przygotować go w domu w postaci ciasta! Ciasto Bounty jest to bardzo proste ciasto bez pieczenia, a
PysiaGotuje.plZ racji, iż tegoroczne lato było dość upalne, maksymalnie ograniczyłam używanie piekarnika. Coraz częściej w mojej kuchni zaczęły pojawiać się bowiem ciasta bez pieczenia
PysiaGotuje.plW dzisiejszym wpisie przedstawię Wam alternatywę dla tradycyjnego sernika o nazwie śnieżny puch, który przygotowuje się z twarogu sernikowego, na herbatnikach i z prażonymi wiórkami kokosowymi
PysiaGotuje.plCiasta bez pieczenia cały czas stają się coraz bardziej popularne, ze względu na łatwość przygotowania i brak konieczności używania piekarnika. Ciasta bez pieczenia
PysiaGotuje.plmożemy użyć zagranicznych owoców, ponieważ są jędrne i urodziwe, jednak możemy również wykorzystać nasze mrożonki, gdyż ich smak i wygląd nie odbiegają zbytnio od letnich okazów. Beza z truskawkami to mój ulubiony deser. Słodkie, kruche blaty, soczyste owoce i kremowy, aksamitny krem. Wszystko ze sobą współgra idealnie! Zawsze korzystałam z serowego kremu, ale tym razem połączyłam go z białą czekoladą(...)Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną i ocet. Na blaszkę z piekarnika wykładamy papier do pieczenia, a następnie wylewamy na nią trzy mniejsze nie stykające się ze sobą blaty tworząc równe koła ( jeżeli wolicie mieć jedno koło, czas pieczenia się wydłuży) Tak przygotowane bezy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150`C i pieczemy około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę
Słodkie Przyjemności