dekoracje - 3179 przepisów (strona:87/212)

Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym 168

się podzielić – 6 kulek 3.        Suszone pomidory – 6 sztuk 4.        Szynka prosciutto –  2 plastry zostawiamy do dekoracji 5.        Mała śmietana 18 % 6.        Czosnek – 2 ząbki 7.        Sól, pieprz, gałka

Mój Smak na Życie
Penne z tuńczykiem 140

sól, pieprz i dużo ziół prowansalskich.   Krok 3 - Wrzuć odsączonego wcześniej tuńczyka i całość wymieszaj. Krok 4 - Pokrój mozzarelle w kostkę. Większość wrzuć do sosu, zostawiając odrobinę do dekoracji. Mieszaj do rozpuszczenia sera.  Krok 5 - Wrzuć makaron i wymieszaj z sosem. Teraz pozostaję tylko wyłożyć porcję na talerz. Na wierzch posypać serem mozzarella, który wcześniej odłożyliśmy. 3 GŁÓWNE

Mój Smak na Życie
Tarta ze szpinakiem i serem feta 149

plasterki ząbki czosnku. Porządnie doprawiamy pieprzem i ziołami, natomiast jeśli chodzi o sól, to póki co dodajemy tylko szczyptę.  3. Fetę kroimy w kostkę, kilka kosteczek zostawiamy do dekoracji, resztę wrzucamy do szpinaku i mieszamy aż ser się rozpuści. Gdy osiągniemy jednolitą masę, koniecznie spróbujmy, ponieważ feta sama w sobie jest słona. Wedle uznania dodajemy zioła, pieprz i sól

Mój Smak na Życie
Makaron z cukinii w sosie kalafiorowym (gluten-free) 344

soli morskiej 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy garam masala (można zastąpić 1/2 łyżeczki curry) szczypta ostrej papryki (opcjonalnie) garść świeżej posiekanej kolendry + kilka listków do dekoracji 1 duża cukinia, pokrojona w nitki (bez pestek) CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Kalafior, mleko kokosowe i wodę umieszczamy w garnku. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień

My Culinary Art
Orzechowiec w wersji light 236

jogurtu naturalnego. polewa czekoladowa 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 100 g masła Wykonanie:  Wszystkie składniki wsypujemy do miski (nie zapomnij odłożyć kilka garści orzechów  do dekoracji ciasta) i miksujemy je aż uzyskamy jednolitą masę. Gotową przekładamy do posmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy (30 cm). Ciasto pieczemy 45 minut w temp.150 stopni. Gotowe

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kostka truskawkowa bez pieczenia 611

herbatników  1 galaretka truskawkowa 250 ml kremówki 36 % szklanka mrożonych truskawek (najlepiej niedużych) tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady 3-4 łyżki mleka  posypka lub świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: CIASTO: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. następnie dno wyłożyć herbatnikami. Truskawki wyłożyć na sitko i pozostawić żeby trochę odmarzły. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody

Ze smakiem i z pasją
BO KOBITA ZMIENNĄ JEST! 124

dekoracyjne, stanowią również podstawę organizacji przestrzeni – ustawione wzdłuż wyobrażonych linii meble będą tworzyły wrażenie geometrycznego porządku i harmonii. 2. Minimalizm – to przede wszystkim pozbycie się zbędnych ornamentów i dekoracji. Do modernistycznych wnętrz bardzo dobrze będą pasowały szafki i półki wpuszczone w ścianę, pozwalające na ukrycie niezbędnych drobiazgów przed oczami domowników. 3. Stal nierdzewna i chrom to ulubione materiały nowoczesnych

Ostra na Słodko
Pavlova z malinami 128

wysuszony środek robił furorą, a ja starałam się przemilczeć fakt, iż znalazł się on w bezie przypadkiem z powodu wyższej konieczności. Przepis na bezę i krem znajdziecie tutaj . Do dekoracji wykorzystałam: 2 kiwi listki z 1 dużej mandarynki pozbawione białych skórek maliny oraz maliny smażone bez cukru- najkwaśniejsze z możliwych:) *gości zaprosiłam na obiad a kurczak na blacie czekał spokojnie

Zapiski Młodej Żony
Stek z indyjskimi ziemniakami Nigelli 183

łyżeczka owoców kopru włoskiego 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju słonecznikowe (lub innego) 1 główka czosnku 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka 1 limonka sól pietruszka lub kolendra do dekoracji Sposób przygotowania Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. W tym czasie, do dużego foliowego woreczka wsypać przyprawy (chilli, gorczyca, kmin, koper włoski, kurkuma) i olej. Wymieszać. Wsypać ziemniaki, zamknąć woreczek

W kuchni wieczorem
Ziemniaki z mleka wg receptury Ewy Wachowicz 449

dania - spróbujcie! Ziemniaki z mleka wg receptury Ewy Wachowicz Składniki: 1 kg ziemniaków woda i mleko do gotowania sól do smaku 5   - ząbków czosnku ½   - cebuli koperek do dekoracji Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem (w proporcjach pół na pół). Do wody z mlekiem wrzucić też czosnek w łupinkach i cebulę. Podawać w całości lub ubite

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Grillowana smaczliwka czyli avocado z grilla 154

zmielony pieprz do smaku opcjonalnie: ½ szklanki świeżo posiekanych pomidorów lub ulubionej salsy (przepis poniżej) opcjonalnie: rozdrobniony ser feta lub plasterki sera mozzarella i drobno posiekana kolendra i bazylia do dekoracji Przygotowanie: Avocado przecinamy wzdłużnie na połowę i usuwamy nasiona. Przeciętą stronę skrapiamy sokiem z limonki/cytryny (avocado po przecięciu bardzo szybko brązowieje) i nacieramy oliwą z oliwek. Avocado wkładamy do średnio

naRuszcie
Ciasto 'procenty na pierzynce' 359

MASĘ CZEKOLADOWĄ Z BISZKOPTAMI biszkopty 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej około 200 ml wódki 2 gorzkie czekolady (można dać 1 gorzką i 1 mleczną) 200 ml śmietany 30% do dekoracji: wiórki kokosowe, kolorowa posypka   WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie wymienione składniki na biszkopt muszą być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, spód blaszki 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka

Passions hobbies life
Kolorowe śniadanie dla malucha. Styczniowe Wyzwanie Blogerek - Art Food 134

miesiącu padło na Dreszkę i uraczyła nas najtrudniejszym chyba tematem :) Art Food, czyli sztuka dekorowania potraw :) Nigdy dotychczas nie zastanawiałam się tak długo co przygotować. Nie jestem raczej mistrzem dekoracji, więc była mała zagwozdka ;) Wymyśliłam w końcu, że przygotuję kolorowe śniadanie dla przedszkolaka. Niektóre dzieci sprawiają rodzicom spore problemy przy jedzeniu, nie chcą jeść, kapryszą. Czasem można zmienić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa krem z cukinii 266

cukinię. Składniki: włoszczyzna (1 marchew, 1 pietruszka, pół selera, por) 3 cukinie 500g pałek z kurczaka (opcjonalnie) przyprawy: czosnek, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi jogurt naturalny i pestki słonecznika do dekoracji Przygotowanie: 1. Ugotuj wywar z warzyw (opcjonalnie z mięsem) w osolonej wodzie.… Czytaj więcej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Jajka faszerowane pieczarką 145

skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodajemy pokrojone pieczarki, szczypiorek, sól, pieprz i majonez. Dokładnie mieszamy. Gotową masę wkładamy w miejsce żółtek. Na koniec posypujemy dla dekoracji szczypiorkiem. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com