Tak naprawdę do risotto możemy dorzucać wszystko co mamy pod ręką, bądź co lubimy... Może być z mięskiem, z rybą, z warzywami, wędliną. Warunkiem dobrego risotto
Walijskie PichcenieKażdy kto chce dostarczyć swojemu organizmowi bomby witaminowej powinien skusić się na dodanie do swojego codziennego jadłospisu kaszy jaglanej, pod jakąkolwiek postacią. Oprócz witamin i
Walijskie PichcenieSosy do makaronu typu Tagliatella można robić przeróżne. Jednak ja mam swój ulubiony. Sos z podgrzybków z kurczakiem. Bardzo prosty i smaczny. Podaję przepis na sos
W kuchennym oknie EwySkładniki: 9 sztuk papryka, 2 torebki kasza gryczana, 20 dag mielone wieprzowe, 1 sztuka cebula, 1 łyżka podgrzybki suszone mielone, 1 łyżeczka papryka ostra, 2 sztuki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 szklanki kasza jaglana, 50 dag łopatka bez kości, 6 sztuk pieczarki, 1 sztuka papryka słodka, 1 sztuka cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 sztuki kotlet schabowy bez kości, 1 sztuka jajko, - sól, pieprz do smaku, - ile potrzeba tarta bułka z mąką pszenną, 1/4 kostki smalec, 1 szklanka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: wątróbki z kurczaka 1/2 kg, masło klarowane 4 łyżki, mąka pszenna 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, jabłka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ryż ugotowany 2 szklanki, marchewka ugotowana 3 sztuki, pieczarki 30 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, papryka czerwona 7 nieduże, kucharek
W Mojej Kuchni LubięWyśmienity makaron należy podawać z pysznym sosem. Sezon grzybowy trwa, borowiki, maślaki i kurki tylko czekają aby je ktoś znalazł. Połączenie grzybów, kabanosów i słodkiej śmietanki
Apetyczna babeczkawyrosła ,, nam pod bokiem pizzeria ( Pizzeria Swojska ) Musiałam sprawdzić czy awaryjnie można zamawiać. Menu jak na początek spore . Różnego rodzaju pizze , wybór makaronów , zapiekanek, mięs z grilla. sałatek, dań z pieca. Ceny do przyjęcia. Obsługa bardzo miła. Zamówiłam na próbę : Calzone ( pieróg) sos, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta pekińska ,ser feta, ,pomidor, ogórek, cebula
Buniabaje w kuchnibardziej podobają mi się puree robione z różnych warzyw i podawane do II Dania zamiast ziemniaków ( ryżu , kaszy lub makaronu).Raz są one łagodne , raz pikantne. Fantastyczne smaki można uzyskać zestawiając ze sobą kontrastowe warzywa i dodając do nich odpowiednie potrawy. Postanowiłam podać usmażoną na chrupko pikantną wątróbkę z cebulką z puree pietruszkowo-batatowym. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnitakie same niteczki spaghetti jakie dostępne są w naszych marketach. Jednak ten makaron jest zupełnie inny. W środku jest cienka rureczka. Sam makaron jest zdecydowanie moim faworytem do dań z kuchni włoskiej
Magiczne Życie Martyskładniki:250 g makaronu400-500 g filetów z moszczuka1 opakowanie szpinaku mrożonego1 kubek śmietany 18%150 g sera żółtego1 łyżeczka soli czosnkowej2 łyżeczki czosnku granulowanego1 jajko
Monia miesza i gotujemakaronu (u mnie pełnoziarniste penne) garść mrożonej cukinii lub kawałek świeżej garść mrożonej papryki lub 1 mała świeża (u mnie czerwona) mały słoiczek ajwaru (ja dałam domowy) kilka pieczarek 1 łyżka oleju Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Podsmażyć na łyżce oleju z odrobiną soli. Następnie dodać
Fabryka pomysłówląduje na stole. Każdy posypuje dodatkowo swoją porcję zgodnie z chęciami. Gotowe po ok. 20 minutach. Nieskomplikowane, zdrowe danie, dogodne nawet dla wegetarian. Spróbujcie! Nawet jeśli dotąd nie jedliście brokułów z chęcią. Może zmienicie upodobania? Smacznego! #brokuły #makaron #pasta #kuchniawłoska #wegetariańskie #kolacja #itbmtt
I tu będę miała takie te