danie z makaronem - 3000 przepisów (strona:111/200)

339. 159

razowe calzone z twarożkiem, jagodami posypane cukrem trzcinowym i jagodamiPrzepis na wczorajszy makaron znajdziecie tu.Co do dzisiejszego śniadania to myślę, że gdy ostatnio próbowałam je zrobić dałam po prostu za mało płynów dlatego ciasto wyszło kruche i takie jakieś twarde. Tym razem zdecydowanie się udało. Jeżeli chcecie przepis mogę zamieścić przepis. :)A już niedługo spodziewajcie się na drugim blogu

More food, love and dreams
Stir-fry z kurczakiem i brokułami 215

kurczak jest już całkowicie usmażony i dokładnie mieszamy. Smażymy całość kilka minut na dość dużym ogniu, dodajemy kukurydzę, brokuł oraz makaron. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku ewentualnie miodem bądź sosem sojowym. Przed podaniem posypujemy danie posiekaną dymką. Szybko i smacznie. Gotowe

Mango Papaja
Pomysł na... Spaghetti Napoli (Winiary) - opinia 309

minut. Wlać wodę, dodać zawartość torebki i dokładnie wymieszać. Gotować przez 2 minuty. Dodać odsączonego tuńczyka i natkę pietruszki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i polać sosem. Posypać startym żółtym serem. Ogólnie oceniam danie jako dość lekkie, pewnie z uwagi na tuńczyka, który jest zdecydowanie bardziej delikatny niż mięso mielone. Sos jest niezłym uzupełnieniem dania

Pasja Smaku
Spaghetti Caprese 190

właściwie wysmakowałam w restauracji, ostatecznie zmodyfikowałam według własnych smaków i tak oto powstało Spaghetti Caprese. Na marginesie, jest to ulubione spaghetti naszej rodziny. Wielokrotnie też udało mi się tym daniem zaskoczyć naszych przyjaciół. Mam zatem nadzieję, że i Wam przypadnie ono do gustu. Potrzebne będą następujące składniki: 3 duże / 4 średniej wielkości marchwie 3 duże / 4 średniej wielkości pomidory(...)marchew będzie miękka i wszystkie składniki się połączą.  W tym czasie gotujemy makaron. Kroimy mozarellę w plastry. Układamy na talerzu makaron, sos, mozarellę, przyozdabiamy listkami bazylii. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Bon appetit! Ze swojej strony proponuję również do tego dania dodatek w postaci piersi z kurczaka.  Pierś należy umyć, pozbawić błon i następnie pokroić

Garniec Magalie
Makaron razowy w odchudzonym sosie kurkowym 204

moim rankingu. Żałuję jedynie, że nie mamy ich świeżych przez cały rok.. Przypuszczam, że byłyby u mnie częstym elementem dań, takim, jakim są pieczarki. W ten sposób, chciałabym zaproponować lżejszą, odchudzoną wersję sosu kurkowego z makaronem, który smakowo nie odbiega od tradycyjnego z użyciem 30%-owej śmietanki. Składniki na 3 porcje. Składniki: - 250g makaronu razowego - 200g kurek

Be Fit Be Strong
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 385

stronie,a talerzyk do masła - po lewej.           Uwaga!Przy podawaniu do stołu, kolejność ułożenia sztućców jest odwrotna do kolejnościpodawania potraw, tzn. sztućce do ostatnich dań znajdują się  najbliżej talerza. Szkło także ustawiamy w kolejności serwowania napojów.Po trzecie:Co mówi kelnerowi nasz talerz?Po skończeniu posiłku, bądź w jego trakcie, należy uważać(...)pałki z kurczaka, możemy pozwolić sobie na trzymanie w dłoniach mięsa. Spaghetti obowiązkowo jemy przy pomocy widelca, na który nawijamy makaron i łyżki, która nam w tym pomaga. Ziemniaków nie kroimy - rozdrabniamy je za pomocą widelca do drugiego dania.  ****** Mam nadzieję, że przydadzą się Wam powyższe wskazówki. Pozdrawiam! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
MAKARON ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 177

posiłek, który przygotujecie w kilkanaście minut. Wszystko po kolei podsmażamy na patelni, na koniec dodając ugotowany al dente makaron i posypując tartym parmezanem. Szparagów nie trzeba wcześniej gotować, po podsmażeniu będą idealne - intensywnie zielone i lekko chrupiące.  Dodadzą daniu świeżości i odrobiny lekkości. Szynkę parmeńską możecie zastąpić inną suszoną szynką lub cieniutko pokrojonym boczkiem ( należy go dodać nieco(...)porcje ¹⁄₂ pęczka zielonych szparagów  1 cebula 4 ząbki czosnku 4-6 suszonych pomidorków ze słoiczka 4 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami 100 g szynki parmeńskiej 120 g makaronu spaghetti 4 łyżki tartego parmezanu sól morska, pieprz, chili w proszku WYKONANIE Odłamujemy twarde końce szparagów (same pękną w odpowiednim miejscu). Łodygi opłukujemy pod bieżącą wodą, kroimy na około

cool and minty
Smażony kurczak z pak choi 127

Smażony kurczak z pak choi i sezamem to propozycja na szybki obiad lub lunch. Możemy go podać z makaronem sojowym lub ryżowym, taka wersja najbardziej nam smakuje w domu.  Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania(...)patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem ryżowym lub sojowym

Kulinarne przygody Gatity
Smażony kurczak z pak choi 146

Smażony kurczak z pak choi i sezamem to propozycja na szybki obiad lub lunch. Możemy go podać z makaronem sojowym lub ryżowym, taka wersja najbardziej nam smakuje w domu.  Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania(...)patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem ryżowym lub sojowym

Kulinarne przygody Gatity
Makaron cytrynowy z łososiem oraz nutą tymianku 155

Moje eksperymentowania z makaronem ciąg dalszy. W poprzednim poście pokazywałam jak zrobić makaron cytrynowy (klik) dziś pokaże jak ja go podaję. Zazwyczaj łącze go z rybami. Smak cytryny świetnie podkreśla ich smak, Do tego dania wykorzystałam łososia wędzonego w plastrach, dołączyłam do tego świeże zioła takie jak tymianek oraz rozmaryn.Dla wyostrzenia smaku cytryny dodatkowo skropiłam kilkoma kroplami soku(...)limonki SKŁADNIKI: na  2 osoby przepis autorskiłosoś wędzony w plastrach 100 g oliwa ok 4 łyżki śmietana 30% 50 mlbiałe wino ok 5 łyżek makaron cytrynowy 200 g(jak go zrobić klik)świeży tymianek 3 gałazkirozmaryn 1 gałązkę skórka z otartej cytryny ( do wyostrzenia smaku)świeżo zmielony pieprz sól morska limonka  SPOSÓB WYKONANIA

Basia w kuchni
Makaron z zielonym pesto i grillowanym kurczakiem... 193

powiedzieć, że robiąc i jedząc pierwszy raz danie tego typu, to byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Pyszniejszej rzeczy nie jadłam nigdy w życiu!!! A tak się bałam tego maleńkiego słoiczka z zieloną, cudownie zaskakującą zawartością... Tak więc zabiorę was w krainę bazylii, czosnku i zielonych oliwek. Ruszajmy... Makaron z zielonym pesto i grillowanym kurczakiem... SKŁADNIKI: - 1 podwójna

Zainspiruj się kuchnią
Beszamelowe puree z bakłażana z Grecji 214

Philadelphia szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Na zdjęciu powyżej: na beszamelowym puree z bakłażana podałam makaron tagliatelle z atramentem z mątwy,młody bób i marynowane macki młodej mątwy z patelni. Przepis na pełne danie wkrótce. Wykonanie: Pieczenie bakłażana: nagrzać mocno piekarnik (ok.200*C) Bakłażana nakłuć w 3 lub 4 miejscach widelcem i wstawić

Sztuka gotowania w/g Samiry
Prosta i szybka domowa pizza makaronowa 456

ponad roku gotuje sam, nauczyłem się czerpać z tego przyjemność, a co najważniejsze cieszyć się smakiem dań, które przygotuje. Pamiętaj, że dieta to nie tylko ryż, kurczak i gotowane warzywa Składniki Ilość porcji: 2 250 g makaronu penne 30 g pieczarek 30 g salami 30 g czerwonej papryki 100 g sera mozarella 100 g przecieru pomidorowego 1 ząbek

ale Pysznie
Penne razowe z boczkiem i czarnymi oliwkami w pomidorowym sosie 132

czarnymi oliwkami w lekkim sosie pomidorowym. Do tego świeża bazylia i płatki parmezanu. Proste i smaczne danie. Idealne na letni obiad lub kolację. Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI:400 g makaronu razowego penne200 g wędzonego boczku12 szt. czarnych oliwek1 puszka pomidorów pelati1 szalotka1 ząbek czosnkugarść świeżej bazylii2 łyżki parmezanu1

kulinarnyJa
Legumi 161

skórki pomidora, oliwę z oliwek, pieprz i sól.  I dosypałam garstkę makaronu Czaniecki w kształcie ryżu. Jak smakuje? Po włosku, wybornie! Warto jeść strączkowe,bo we Włoszech się mówi, że talerz legumi to nic innego jak pierwsze i drugie danie, w którym jest porządny kawałek czerwonego mięsa. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni