Dorsz alla livornese to prosty i pyszny pomysł na obiad we włoskim stylu. Soczysta ryba z dodatkiem sosu ze świeżych pomidorów, oliwek i kaparów to idealne
Na-talerzu.plJeśli nie wiecie co zrobić z mięsa pozostałego z rosołu, to ten przepis na pewno Wam się przyda. Zamiast mięsa z królika można użyć mięsa z
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzepyszne leczo! To teraz najlepsza pora na jego przyrządzanie. Warzywa o tej porze to bomba witaminowa i wiele innych cennych składników. Do tej potrawy podsmażam warzywa
Leśny ZakątekDziś zapraszam Was na pyszny bigos z kiszonej kapusty z dodatkiem kiełbasy. Idealny zarówno na świąteczny stół, jak i jako sposób recyklingu poświątecznych
Rozpustne gotowaniePod względem pogody nie są to nasze ulubione miesiące, aby nie dopuścić do wychłodzenia organizmu , musimy starannie dbać o to co jemy. Nasze menu powinno być
Wanilia i KardamonKociołek fasolowy to jednogarnkowa potrawa na bazie fasoli po bretońsku lecz z warzywami, jest wspaniała w smaku, aromatyczna, dla wszystkich ceniących obiad w jednym garnku. W lodówce po ugotowaniu może stać kilka dni, dobry przepis dla zaganianych. Polecam! Deska dębowa którą widzicie na zdjęciach pochodzi z pracowni Spod Hebelka zajrzyjcie jakie cuda tam mają, każda inna każda niepowtarzalna(...)cebula 2 ząbki czosnku 1 podłużna słodka papryka 1 młoda cukinia 5-6 sztuk małych pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mąki pszennej do zawiesiny Przyprawa do dań z fasoli do smaku 1 łyżeczka majeranku suszonego Liść laurowy do smaku Ziele angielskie do smaku Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do podduszenia Sposób przygotowania: Fasolę Jaś
Wanilia i KardamonKto ma warzywa w przydomowym ogródku, ten wie, że to co gotujemy w sezonie letnim jest uzależnione od tego, co tam akurat dzisiaj
Rozpustne gotowanieOd jakiegoś czasu mam większa ochotę na drób. Zostały mi dwie pałki kurczaka. Z drugiej strony nie miałam ochoty na ziemniaki, więc stwierdziłam, że użyję ryż
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMoże nie mówię o tym wiele, ale myślę, że z tego, w jaki sposób gotuję, jakich składników używam i jak cenię sobie zdrowie i zdrowe odżywianie
Analiza SmakuNajlepszy sos bolognese, jaki do tej pory jadłam. Sos jest bardzo sycący i łatwy do przygotowania. Sos bolognese jest bogaty w smaku, a podany na obiad
Gotuj w domuPieczone pulpety drobiowe są mega łatwe , brudzą jedną miskę, zero pryskającego gorącego tłuszczu, łatwo się mrożą i są bardzo uniwersalne . Mówiąc uniwersalne, mam na myśli, że
Słodkie GotowanieCo to oberiba pewnie wie tylko rodowity Ślązak. Więc już wyjaśniam. Otóż oberiba to po śląsku kalarepa. Samo słowo zostało zapożyczone z języka niemieckiego, ale musiało
wiecejwarzyw.plWracam do was z kolejnym przetestowanym przepisem w moim nowym wolnowarze. Tym razem na życzenie córki poszło chilli con carne. Powiem wam, że wolnowar to genialne
Bernika - moj kulinarny pamietnikOkazuje się, że starty na tarce kalafior znakomicie zastępuje gotowany ryż. Sprawdzi się szczególnie dla osób na dietach niskowęglowodanowych, paleo czy pilnujących indeksu glikemicznego. Podzielonego
cool and minty"Co jest?". "Jak to co? Obiad chcę!" Tym razem będzie szybko, łatwo i bardzo smacznie, a przy tym jarsko. Właśnie, bo czym się różni jarosz od
W kuchni Karmel-itki