danie jednogarnkowe - 4696 przepisów (strona:266/314)

Fasolka w pomidorach- samodzielne danie lub baza do fasolki po bretońsku 138

Sycąca i aromatyczna potrawa, najlepiej smakująca na drugi dzień- fasolka w pomidorach. Może ona stanowić samodzielne, wegetariańskie danie, jak również może być

Kraina Miodem Płynąca
Klasyczne leczo 103

  Aż dziwne, że po dwóch latach prowadzenia bloga nie znalazł się na nim przepis na moje ulubione jesienne danie. Klasyczne leczo

Mango Papaja
Wieprzowina w sosie pomidorowym z fasolką szparagową. 154

     Nie ma to jak poczciwy, soczysty kawałek mięsa, skąpany w pysznym, warzywnym sosie, z dodatkiem fasolki szparagowej. To danie

Rozpustne gotowanie
Jednogarnkowy gulasz z jelenia 171

Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia. Sam w sobie prosty w przygotowaniu, pachnący rozmarynem i jałowcem, smaczny i

Wyprawy kulinarne
Bigos z cukinii 108

Bigos z cukinii jest świetnym pomysłem na pyszne i szybkie danie w sezonie na świeże warzywa. Mój przepis jest super prosty a sam bigosik kusi nie tylko smakiem, ale i wyglądem i zapachem. - pomysł na młodą cukinię - świetny obiad jednogarnkowy - do podania z pieczywem lub ryżem

AniaGotuje.pl
Shakshuka – jajka w pomidorach. Smaczny bałagan 206

Shakshuka (wymawiamy: szakszuka) to jednogarnkowa potrwa znana w kuchni tunezyjskiej, egipskiej, izraelskiej i marokańskiej. Samo słowo oznacza „wielki bałagan”. To całe jajka kurze, ugotowane w pikantnym, mocno przyprawionym sosie z pomidorów. Będzie świetnym daniem zarówno na śniadanie, podana z chlebem, jak na obiad- jeśli dodacie do niej boczek lub kiełbaski i podacie ją z chlebkami lafa, pitą

Karo in the Kitchen
PAELLA MARINARA. 170

blogerki kulinarne na warsztatach. Paella marinara - właśnie to danie przygotowywałam na warsztatach w ROTONDO , prowadzonych przez jedną z nas, Kasię Szatkowską z bloga "W Krainie Smaku" . Pozwoliłam sobie na publikację tego przepisu, ponieważ przyrządzałam go osobiście, pomimo, że było to na warsztatach. Paella jest słynną hiszpańską potrawą jednogarnkową z Walencji. Opiera się przede wszystkim na ryżu(...)przegotować. Dodajemy je dopiero pod koniec gotowania, przykrywamy folią aluminiową, zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy, by owoce same doszły pod wpływem temperatury.  fot.: Karmel-itka. PAELLA MARINARA. / danie hiszpańskie; / ok. 400g mieszanki owoców morza (np. blanszowanych i mrożonych) 10 małży w muszlach 10 krewetek w pancerzach z głową 10 dużych obranych krewetek Black Tiger

W kuchni Karmel-itki
Biała kiełbasa pieczona w kapuście 115

        Biała kiełbasa pieczona w kapuście, to pyszne i proste danie idealne na obiad i nie tylko. Biała domowa

Dieta moja pasja
Placki ziemniaczano – cukiniowe z kurczakiem 113

Placki ziemniaczano – cukiniowe z kurczakiem Placki lubią wszyscy , chociaż znam kilka wyjątków Sama jako dziecko ich nie lubiłam , teraz nawet nie wiem czemu . Moje dzieci

Ogrodnik w podróży
Pęczotto w meksykańskim stylu 104

Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Pęczotto w meksykańskim stylu By Piotr 23 maja 2018 Pęczotto w meksykańskim stylu, czyli mega prosty

Pogotujmy.pl
Gulasz wieprzowy z marchewką, pieczarkami i papryką na jasnym piwie 113

  Smaczny gulasz z idealnie kruchą polędwicą wieprzową, marchewką, papryką oraz pieczarkami na jasnym piwie z dodatkiem sosu pomidorowego. Proste danie do

Mango Papaja
Pulpety w potrawce ala leczo 144

stanie przy przysłowiowych "garach", w takie dni goszczą u mnie obiady jednogarnkowe lub takie, które można podać np. z ryżem bądź pieczywem. Jako miłośniczka lecza znajdziecie je u mnie w rożnych odsłonach. Dziś potrawka na jego smak podana z mięsnymi pulpetami. Danie przygotowuje się szybko i znika w takim samym tempie.  Pulpety w potrawce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zielone risotto 159

To potrawa, która podbiła moje podniebienie. :-) Risotto w bardzo apetycznej barwie, o ciekawym smaku. Sycące, niewymagające i prawie jednogarnkowe, bo jedynie kurczaka trzeba podsmażyć osobno. Wyjątkowości

Szefowa kuchni
Gulasz rybny jednogarnkowy czyli Środowe Rybki odc.31 165

Miałam bardzo męczący dzień. Przygotowałam dwa dania obiadowe, naleśniki, upiekłam chleb a wszystko to między sprzątaniem, odprowadzaniem Córci w deszczu i wywiadówką. Udało mi się

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gulasz wołowy w piwie i pierniku 214

Gdy zobaczyłam ten odcinek "Pascal po polsku", w którym przygotowywał te wołowinę postanowiłam przygotować to danie żeby sprawdzić jak naprawdę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej 80

karkówki i łopatki wieprzowej 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Węgierska Trudność: Łatwe Ilość 8 porcji Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz.  Kalorie 200 kcal Gulasz wieprzowy z soczystym mięsem karkówki i łopatki. Ulubiony sposób na szybkie przygotowanie jednogarnkowego gulaszu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: GULASZ WIEPRZOWY 300 g mięsa z łopatki

ProstePesto.pl
Jambalaya – jednogarnkowa potrawa rodem z Luizjany 163

pochodzący z okolic Nowego Orleanu pan domu przygotował swoją specjalność – jambalayę Nie ukrywam, że bardzo mi posmakowała! Według kucharza przyprawa cajun jest kluczowym składnikiem i najlepiej gotować to danie w żeliwnym garnku z pokrywką. Po latach zapragnęłam odtworzyć smak jambalayi, w wersji wegańskiej ma się rozumieć Żeliwnego garnka nie mam, więc używam takiego z grubym(...)ryżu (brązowy wymaga dłuższego gotowania), od typu kuchenki (inny “wolny ogień” da się ustawić na kuchence gazowej niż na elektrycznej) i od typu garnka. Ogólnie chodzi o to, żeby aromatyczny ryż był ugotowany, a papryka miękka, ale nie rozgotowana Smacznego! Artykuł Jambalaya – jednogarnkowa potrawa rodem z Luizjany pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Obiad do słoika z sosem a’la Stroganow 183

Świetnie doprawiony, domowy obiad do słoika z sosem a’la Stroganow. To bez wątpienia doskonała propozycja na pyszne, swojskie danie do

Kuchnia Na Wypasie
KASZA GRYCZANA SMAŻONA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I SZPINAKIEM 131

Ugotowana kasza gryczana, smażona na masełku z suszonymi i świeżymi pomidorami, karczochami, szpinakiem i czosnkiem.  Przygotowując to danie, najlepiej wykorzystać kaszę

cool and minty
GALIMATIAS W GARNKU CZYLI GROCH Z KAPUSTĄ 134

Wydawało mi się, że groch z kapustą to klasyka polskiej kuchni i zarazem bardzo treściwe i naprawdę smakowite danie. Okazuje się jednak

Walijskie Pichcenie