Piersi kurczaka nadziałam jarmużem oraz żółtym serem. Gotowe kieszonki można podać polane sosem, u mnie bez sosu z "sałatką" z kaszy bulgur i pomidorków. składniki: 2
Monia miesza i gotujetemu dostaliśmy w prezencie od pani Alfredy z Głuska Małego (dziękujemy!) świeży drób, prosto z jej podwórka. Dziś nadarzyła się okazja, aby go wykorzystać jako pyszne danie obiadowe. Składniki: pierś z kurczaka bez skóry 3 szt. po ok 100 g 8-10 średniej wielkości jabłek czerwone wino 3/4 szklanki przyprawy: sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, cynamon i majeranek olej
IzaGotujeBardzo smaczne danie, makaron z brokułem, piersią kurczaka w pysznym, delikatnym sosie z serka mascarpone. Szybko się robi i szybko znika. Polecam :) Składniki - makaron penne 30 dkg. - pojedyncza pierś z kurczaka - brokuł - cebula - serek mascarpone 200g. - łyżeczka masła, olej - czosnek granulowany, sól, domowa wegeta, cukier Wykonanie Makaron gotuje w lekko osolonej wodzie al dente. Piersi z kurczaka kroje
Kuchnia z widokiem na ogródKolejne danie z kurczaka. Chciałam wykorzystać pierś, która mi została po rozmrożeniu opakowania, a jak wiadomo, nie mrozi się mięsa drugi raz. Powstało więc sześć drobiowych mini ruloników. Składniki: 1 pierś z kurczaka mąka jajko bułka tarta sól pieprz można dodać przyprawę do drobiu Mięso umyć, oczyścić z ewentualnych błonek, pokroić na kawałeczki i przyprawić Pierś obtoczyć w mące
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPierś z kurczaka w połączeniu z curry i mleczkiem kokosowym, daje potrawę zawierającą wszystkie zasady mego bloga. Jest łatwe do wykonania, przystępny koszt produktów, lekko strawne
Kuchcik gotujeCześć :) Jakiś czas temu dostałam od Durszlaka i Winiary 2 opakowania Pomysłu na... Papirus. Pewnie większość z Was widziała już ten produkt na sklepowych półkach, ale
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj mam dla Was przepis inspirowany kuchnią małopolską, a dokładnie kurczakiem po krakowsku, który to jest faszerowany kaszą krakowską (która swoją drogą, również jest
Pora coś zjeśćPrzepis na pyszne piersi z kurczaka to sposób na pyszny obiad. Składniki: 2-3 piersi z kurczaka kilka suszonych pomidorów 150 g sera żółtego por 3
e-PrzepisyKulinarneBożonarodzeniowy konkurs z firmą Semco , a jednocześnie pyszny Świąteczny obiad, wpadło mi do głowy połączenie słodkiego piernika ze śliwkami i delikatnymi roladkami z piersi kurczaka. Tak powstał przepis na to pyszne danie. Aż szkoda było jeść ostatnią porcję, takie dobre. Ponownie zagości u mnie w drugi dzień Świąt. Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 4 plasterki peklowanej domowej
Gosia gotujezachęcam do wypróbowania przepisu na naleśniki z pieczarkami i piersią kurczaka w sosie beszamelowym. Podczas zapiekania naleśniki staną się puszyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Danie idealnie do odgrzewania. Składniki: 1 ugotowana pierś z kurczaka, np. z rosołu 200 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz 200 g startego żółtego sera, np. radamer ciasto na naleśniki 1 jajko
Ugotowaćpiersi z kurczaka bardzo przyjemnego smaku. Na pewno po takim posiłku nikt nie będzie się czuł ociężały, gdyż imbir ułatwia trawienie. Danie jest do tego niezbyt drogie, a składniki w miarę ogólnie dostępne. Imbir jest powszechnie wykorzystywany w Azji, zarówno w kuchni jak i leczniczo. W mojej kuchni musi być imbir zawsze świeży lub mielony, gdyż bardzo lubimy dania z jego dodatkiem. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 10 cm korzenia świeżego imbiru 1 duża cebula 2 - 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu naturalnego 1 puszka kukurydzy 1 łyżka mielonej kolendry 1 łyżka mielonej gorczycy 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku (u mnie 1 łyżeczka) około 3 łyżki oleju (do smażenia) 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
Kuchcik gotujeSzpinak, ser feta, piersi z kurczaka, oliwki, czosnek, wszystko zawinięte w naleśniku, oblane sosem beszamelowym i oprószone serem. Zestaw, któremu trudno się oprzeć :-) Przygotowanie zajmuje nieco czasu, ale warto. Takie naleśniki jadłam ostatni raz lata temu w restauracji Fanaberia i nigdy nie miałam ich dosyć. Danie jest na prawdę dobre, bo nawet mój mąż, który nie jest zwolennikiem szpinaku(...)patelnię lekko natłuścić olejem (dać kroplę oleju i rozsmarować ręcznikiem papierowym), rozgrzać. Ciasto naleśnikowe wlewać chochlą i rozlać na całą szerokość patelni żeby naleśniki nie były za grube. Po jakimś czasie obrócić, tak żeby naleśniki miały ładny złoty kolor. Oleju już więcej nie trzeba dodawać, bo jest on już w cieście naleśnikowym. Farsz: Piersi z kurczaka umyć i pokroić
Passions hobbies lifeszklanki oleju do smażenia Dzisiaj zaproponuję przepis na szybkie w realizacji i pyszne danie. Kurczak w cieście kokosowym, to soczyste kawałki mięsa w chrupiącej, kokosowej skorupce smażone na głębokim tłuszczu. Najlepiej smakuje podawany z ryżem i ostrym sosem słodko-kwaśnym. Piersi z kurczaka pokroić na grubą kostkę (2 na 2 cm). Posolić, popieprzyć i odstawić na bok. Wszystkie
Świat Domowej KuchniSmaczne połączenie piersi z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami. Sama pierś mi osobiście jest trochę bez wyrazu, ale w takim zestawieniu bardzo mi smakuje. Przygotowane danie jest lekkie i soczyste, powinno posmakować osobom będącym na diecie i liczącym kalorie. Do przygotowania tego dania użyłam mrożonego szpinaku, jeśli dodamy świeży, to na pewno będzie(...)jeszcze smaczniejsze. Ser feta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to idealne połączenie smaków, a kurczak zapieczony pod taką pierzynką jest świetnym ich utrwaleniem. Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 150 g sera feta 3 ząbki czosnku 8 suszonych pomidorów 2 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
Kuchcik gotujepojedyncze piersi z kurczaka20 dag brukselki1 łyżka posiekanej pietruszki10 szt. średnich pieczarekłyżka masła do smażenia pieczarek1 cebula250 ml bulionułyżka mąki10 dag drobno startego żółtego seraDzisiaj pomysł na danie główne dla miłośników brukselki... do których akurat ja należę :) Potrawa wyśmienicie smakuje zarówno z ryżem jak i z ziemniakami.Brukselkę zagotować w osolonej wodzie - do momentu aż będzie lekko miękka(...)pokroić na dosyć grube plasterki, a cebulę z kolei na drobną kostkę. Połączyć pieczarki z cebulą i podsmażyć na maśle przez około 8-10 minut, aż się zarumienią. Pierś z kurczaka umyć i pokroić na grubą kostkę. Podsmażyć krótko na odrobinie oleju, a następnie dodać do niego pieczarki z cebulą, brukselkę i posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Świat Domowej Kuchni