Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiSzparagi w szynce z grilla to bardzo prosty dodatek do potraw serwowanych z grilla. Przygotujemy go bardzo szybko i bardzo prosto. Do tej przystawki najlepiej jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kiełbaski w cieście to bardzo prosta przystawka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ponadto w ten sposób można skusić dziecko do spróbowania mięsa poprzez zabawę w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pierwszym podejściu moje serce absolutnie skradły dwie pozycje, a mianowicie ravioli z pieczoną dynią i orzechami laskowymi oraz tortellini z kaczką w bulionie. Zakochuję się niezwykle rzadko, ale te dania są warte tego słowa. Delikatne ciasto, idealnie doprawione farsze, maślany sos i pyszny aromatyczny bulion. Fantastyczne! Dzięki szerokiemu wyborowi win na kieliszki do delikatnych pierożków dyniowych idealnie spasowało(...)Kolejne pomieszczenia przyprawiły mnie o zawrót głowy… Szlachetne oliwy, trufle, pasty truflowe, octy balsamiczne, wybór najlepszych francuskich i włoskich serów oraz wędlin. Kawy, herbaty, tradycyjne pieczywo, miody, ręcznie robione makarony. Istne szaleństwo najlepszych produktów sprowadzanych z rozmaitych zakątków całego świata. Do tego wszystkiego, to właśnie z tych dostępnych tam produktów Kucharze z restauracji przygotowują na miejscu rozmaite pasty, konfitury, sosy
Kate's KitchenMoja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym, podpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz soczystego tuńczyka, chrupiących kolorowych papryk i świeżego
Szalona Kuchnia Ewelinypulpeciki w pomidorowym sosie Pulpet jest tym rodzajem mięsa, po które równie chętne sięgają
Miód i pieprzFasola Gigantes Plaki. Grecka odmiana fasoli, którą wyróżnia naprawdę gigantyczny rozmiar. To klasyczna grecka potrawa bazująca na fasoli pieczonej w sosie pomidorowym. Co prawda u nas
Pociąg Do KuchniOstatnio trudno mi jest zabrać się do pisania. Do tego świętojańskie cuda-wianki też jakoś wybiły mnie z rytmu. Dlatego dzisiaj w klimacie "afrodyzjakowym" czyli z
Pełny talerzPesto, jak chyba wszyjscy wiycie, przici ōngło 1 dō nołs 2 ze Włoch. We sklepie sie je idzie kupić we małyj krauzce 3 , ale jak fto
Chop w kuchniArabskie pierożki z daktylami zagoszczą na naszym wigilijnym stole także w tym roku. Obok pierogów z grzybami, łazanek i innych tradycyjnych polskich potraw po raz kolejny dodamy do świątecznych dań bliskowschodni akcent. Mam ogromny sentyment do kuchni krajów Zatoki Perskiej, którą mieszkając w Arabii Saudyjskiej miałam okazję poznać dosłownie "od kuchni". Wspólne gotowanie z Saudyjkami, Libankami, Syryjkami(...)miski, przykryć pokrywką i odstawić na około godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy najcieniej jak tylko potrafimy. Można to zrobić także korzystając z maszynki do makaronu. Moje ciasto ma zazwyczaj około 1,5 do maksymalnie 2 milimetrów grubości. Nadzienie do arabskich pierożków z daktylami Daktyle posiekać na małe kawałki. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem i podprażyć
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTo danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wspaniałe noże! Czy są mi obce? No nie do końca. Jeden już posiadałam i używałam go praktycznie na każdym kroku, więc zastanawiałam się jak spiszą się te kolejne. Dałam sobie czas, by na początku się z nimi oswoić, później zaprzyjaźnić, a na końcu napisać Wam słów kilka. No może zdań ;) Ale od początku... Choć o nazwie Fiskars słyszał zapewne każdy(...)stało :) Nadal sobie świetnie ze wszystkim radzą. Przyznaję, że myję je czasem w zmywarce- zwłaszcza nóż szefa kuchni, jeśli ma do czynienia z siekaniem ciasta, czy to na makaron, czy na kruszonkę. Zawsze jednak mają swoją "działkę" w koszyczku, więc nie dotykają nawet innych sztućców. Noży mam w domu już kilka, ale te naprawdę są najczęściej używane. Pozostałe tylko
Kuchnia w czekoladziePrzepis na te klopsiki wypatrzyłam w jednym z czasopism kulinarnych. Nieco go dostosowałam pod swoje upodobania – zwiększyłam ilość mięsa i sposób jego obróbki, a zmniejszyłam
Smaki Na TalerzuW naszych domach najczęściej robi się pierogi z mięsem wcześniej ugotowanym lub duszonym. O wiele bardziej przypadło mi do gustu nadzienie z mięsa surowego i
Kulinarne S.O.S.W naszych domach najczęściej robi się pierogi z mięsem wcześniej ugotowanym lub duszonym. O wiele bardziej przypadło mi do gustu nadzienie z mięsa surowego i
Kulinarne S.O.S.