Makaron typu kolanka z wegetariańskim sosem cukiniowym. Pyszne i szybkie danie na lato - gotowe w niecałe 30 minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z dużą ilością zieleniny - szczypiorku oraz koperku i dodatkiem serka mascarpone oraz śmietanki(...)kremówki. Tak przygotowany sos wychodzi bardzo kremowy i delikatny, z lekką nutką słodyczy - po prostu pyszny! Jednak nie należy on do dietetycznych. Idealnie komponuje się z makaronem. Całość zwieńcza parmezan, którym posypujemy danie tuż przed podaniem... Uwielbiam takie jedzonko! Składniki: 2 cukinie (razem 800-900 g) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku
Kuchnia MagdaLenyMakaron typu kolanka z wegetariańskim sosem cukiniowym. Pyszne i szybkie danie na lato - gotowe w niecałe 30 minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z dużą ilością zieleniny - szczypiorku oraz koperku i dodatkiem serka mascarpone oraz śmietanki(...)kremówki. Tak przygotowany sos wychodzi bardzo kremowy i delikatny, z lekką nutką słodyczy - po prostu pyszny! Jednak nie należy on do dietetycznych. Idealnie komponuje się z makaronem. Całość zwieńcza parmezan, którym posypujemy danie tuż przed podaniem... Uwielbiam takie jedzonko! Składniki: 2 cukinie (razem 800-900 g) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku
Kuchnia MagdaLenybiałego wina i strukturą serowego sosu jaką daje gorgonzola. Obiecuję, że będzie wyśmienicie i każdy poprosi o dokładkę. Może od razu przygotuj więcej Jest to danie kuchni włoskiej więc wybrałam klasyczny włoski makaron tagliatelle. Pochodzi z regionu Emilia-Romagna i jest w kształcie długich, płaskich wstążek. Jego porowata i szorstka faktura jest wprost idealna do gęstych sosów. Jeśli(...)zachwyceni. Piękne jest to w jaki sposób włosi robią swoje makarony. Nie musi on topić się w sosie, wystarczy że jest nim oblepiony. Śmietanka i gorgonzola tworzą delikatny, kremowy sos, który fajnie wtopi się w makaron ale nie obciąży go . Dodatek białego wytrawnego wina i łosoś nadają temu daniu wykwintności i niezwykle eleganckiego stylu
Słodkie GotowanieUwielbiam makarony i mogłabym je jeść codziennie, a tym bardziej spaghetti bolognese. Jedno z moich ulubionych dań. Nie jestem zwolenniczką kupnych sosów, dlatego w tym przepisie nie spotkasz makaronu z mięsem polanego mazią ze słoika. Składniki: 2 puszki pomidorów krojonych 300 g mięsa mielonego z indyka 300 g makaronu spaghetti 30 g tartego parmezanu 1 ząbek czosnku
Dominacja smakuZapiekanka z tuńczykiem, oliwkami i warzywami to pożywny, zdrowy, a także smaczny i kolorowy obiad. Połączenie oliwek z tuńczykiem to idealna kombinacja, a reszta warzyw wraz
Słodka StronaMakaron z „białym serem” Gdy jeszcze byłem małym brzdącem, od czasu do czasu lubiłem zjeść makaron z białym serem , natomiast po przejściu na weganizm
Blendmanbazylia pieprz świeżo mielony sól oliwa z oliwek sos sojowy dodatkowo parmezan 400g makaronu kokardki Makaron gotujemy w dużej ilości wody - prawidłowo na 100g makaronu trzeba zagotować 1l wody. Do garnka wlewamy wodę i solimy: na 1l wody łyżeczka soli. Podczas gotowania możemy zamieszać makaron, aby się nie przyklejał i nie przywierał do garnka. Gotujemy tyle czasu, ile podane(...)dorzucamy pomidory i chwilę zagotowujemy. Dodajemy papryczkę chili, czosnek, oliwki i przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią oraz odrobina sosu sojowego. Makaron możemy połączyć z sosem bądź podać oddzielnie, układając na wierzchu makaronu. Na gotowe danie ścieramy nieco parmezanu i możemy polać oliwką. Zapewniam, że zyskuje na smaku! Teraz już możemy zajadać
Sajkofanka smakuGotowe w : 40 min Dziś pora na szparagowe love tak nazwaliśmy to szybkie ale bardzo pyszne danie. Ponieważ syn jest miłośnikiem makaronów a mąż kotletów mielonych, postanowiłam to jakoś połączyć. Postanowiłam dodać szparagi i powstało danie jak to syn określił na miarę master chefa, czyli makaron z klopsikami w aksamitnym śmietanowo-szparagowym sosie. Składniki na klopsiki 30dkg
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyMówiłam już, że kocham makaron? Na bank! A gnocchi to moja totalna słabość, a zarazem pięta achillesowa! Nieważne czy we włoskiej wersji, czy polskiej jako kopytka, nie wychodzą mi i już! Było wiele prób i się poddałam. Znalazłam pyszne gotowce i teraz używam ich do takich rarytasów... Przyznać się do słabości to nie wstyd, ale ten przepis trzeba wypróbować. Koniecznie(...)200g gorgonzoli dolce 1 gruszka 2 łyżki miodu np. tymiankowego 0,5 łyżeczki tymianku 30g orzechów włoskich (opcjonalnie) rukola i roszponka do podania (opcjonalnie) sól i pieprz Danie jest mega szybkie w przygotowaniu, wyjątkowo sycące i smaczne. Przyrządzić można je na kilka sposobów, podam Wam 2 warianty. Gruszkę kroimy na mniejsze kawałki (można ją obrać), w garnku rozgrzewamy
Cooking Monsterdanie, które nasyci i będzie przy tym dobrze smakować. Potrawa składa się z chudego mięsa drobiowego, świeżej, młodej cukinii i makaronu. Sos jest na bazie białego wina wytrawnego i sera feta, dzięki czemu danie jest aromatyczne, apetyczne i dobrze doprawione. SKŁADNIKI: Sos: cukinia 1 mała, młoda szt. bulion 120 ml. białe wino wytrawne(...)szkl. ser feta classic Apetina 100 g. filet z kurczaka 2 szt. sól, pieprz do smaku cebula 1 szt. olej winogronowy 2-3 lyżki Dodatkowo: makaron kokardki 2 szkl. szczypiorek do posypania METODA: Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Filety umyć, osuszyć i pokroić
Kuchnia PaulettesUwielbiam wędzonego łososia – zarówno na grzanki, do sałatek, jak i jako dodatek do makaronu. To właśnie w połączeniu z makaronem i pieczonymi pomidorami tworzy fantastyczne, szybkie danie, któremu nie potrafię się oprzeć! Jedno z mich ulubionych dań obiadowych! Najlepszej jakości łosoś, świeże, soczyste pomidory i ugotowany al dente makaron – takie trio, które sprawia, że nie chcę
Ostra na Słodkowygląda najpiękniej i nie jest to danie dla każdego ;D Jeśli jednak, choć trochę lubicie sardynki, powinniście spróbować. Dodatkowo to danie jest bardzo szybkie do przygotowania, idealne na zabiegany dzień. Składniki (dla 3 osób): - 300 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego - 200 g pomidorów krojonych (z puszki/z kartonika) - 125 g sardynek w sosie pomidorowym - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - czarne
Corner With RecipesPyszne danie bezmięsne, które można przygotować w 15 minut. Połączenie słonej fety, aromatycznych ziół, cukinii i chrupiących ziarenek sezamu tworzy ciekawe doznanie smakowe ;) Składniki: (3 porcje) 300 g pełnoziarnistego makaronu fusilli (świderki) 1 duża cukinia 150 g sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki suszonych ziół
Symfonia smakowa, ubóstwiam smak pieczonych pomidorów i fig, prawdziwych czarnych greckich oliwek z oliwek, wszystko oprószone i otulone mieszaniną ziół, dobrej jakości oliwą z oliwek i pełnoziarnistym makaronem. Cały sekret tego dania tkwi w smaku pieczonych warzyw, pomidory powinny być jak najlepszej jakości, dojrzałe i bardzo aromatyczne, najlepiej wybrać sprzedawane bezpośrednio od rolników na targach, bądź kupić ekologiczne(...)przypraw. Pieczemy przez 20 minut w temp 200 stopni C. W tym czasie gotujemy makaron al dente tj. 8 minut. Olej z orzechów włoskich mieszamy z odrobiną w/w mieszanki przypraw. Makaron po ugotowaniu mieszam z orzechowym olejem i sosem z blaszki po pieczeniu pomidorów. Makaron formujemy w gniazda, pomidory i figi układamy na talerzu, dodajemy oliwki. Całość posypujemy świeżą
SMYKWKUCHNI