Zapiekanka z tuńczykiem, oliwkami i warzywami to pożywny, zdrowy, a także smaczny i kolorowy obiad. Połączenie oliwek z tuńczykiem to idealna kombinacja, a reszta warzyw wraz
Słodka StronaMakaron z „białym serem” Gdy jeszcze byłem małym brzdącem, od czasu do czasu lubiłem zjeść makaron z białym serem , natomiast po przejściu na weganizm
Blendmanbazylia pieprz świeżo mielony sól oliwa z oliwek sos sojowy dodatkowo parmezan 400g makaronu kokardki Makaron gotujemy w dużej ilości wody - prawidłowo na 100g makaronu trzeba zagotować 1l wody. Do garnka wlewamy wodę i solimy: na 1l wody łyżeczka soli. Podczas gotowania możemy zamieszać makaron, aby się nie przyklejał i nie przywierał do garnka. Gotujemy tyle czasu, ile podane(...)dorzucamy pomidory i chwilę zagotowujemy. Dodajemy papryczkę chili, czosnek, oliwki i przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią oraz odrobina sosu sojowego. Makaron możemy połączyć z sosem bądź podać oddzielnie, układając na wierzchu makaronu. Na gotowe danie ścieramy nieco parmezanu i możemy polać oliwką. Zapewniam, że zyskuje na smaku! Teraz już możemy zajadać
Sajkofanka smakuGotowe w : 40 min Dziś pora na szparagowe love tak nazwaliśmy to szybkie ale bardzo pyszne danie. Ponieważ syn jest miłośnikiem makaronów a mąż kotletów mielonych, postanowiłam to jakoś połączyć. Postanowiłam dodać szparagi i powstało danie jak to syn określił na miarę master chefa, czyli makaron z klopsikami w aksamitnym śmietanowo-szparagowym sosie. Składniki na klopsiki 30dkg
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyMówiłam już, że kocham makaron? Na bank! A gnocchi to moja totalna słabość, a zarazem pięta achillesowa! Nieważne czy we włoskiej wersji, czy polskiej jako kopytka, nie wychodzą mi i już! Było wiele prób i się poddałam. Znalazłam pyszne gotowce i teraz używam ich do takich rarytasów... Przyznać się do słabości to nie wstyd, ale ten przepis trzeba wypróbować. Koniecznie(...)200g gorgonzoli dolce 1 gruszka 2 łyżki miodu np. tymiankowego 0,5 łyżeczki tymianku 30g orzechów włoskich (opcjonalnie) rukola i roszponka do podania (opcjonalnie) sól i pieprz Danie jest mega szybkie w przygotowaniu, wyjątkowo sycące i smaczne. Przyrządzić można je na kilka sposobów, podam Wam 2 warianty. Gruszkę kroimy na mniejsze kawałki (można ją obrać), w garnku rozgrzewamy
Cooking Monsterdanie, które nasyci i będzie przy tym dobrze smakować. Potrawa składa się z chudego mięsa drobiowego, świeżej, młodej cukinii i makaronu. Sos jest na bazie białego wina wytrawnego i sera feta, dzięki czemu danie jest aromatyczne, apetyczne i dobrze doprawione. SKŁADNIKI: Sos: cukinia 1 mała, młoda szt. bulion 120 ml. białe wino wytrawne(...)szkl. ser feta classic Apetina 100 g. filet z kurczaka 2 szt. sól, pieprz do smaku cebula 1 szt. olej winogronowy 2-3 lyżki Dodatkowo: makaron kokardki 2 szkl. szczypiorek do posypania METODA: Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Filety umyć, osuszyć i pokroić
Kuchnia PaulettesUwielbiam wędzonego łososia – zarówno na grzanki, do sałatek, jak i jako dodatek do makaronu. To właśnie w połączeniu z makaronem i pieczonymi pomidorami tworzy fantastyczne, szybkie danie, któremu nie potrafię się oprzeć! Jedno z mich ulubionych dań obiadowych! Najlepszej jakości łosoś, świeże, soczyste pomidory i ugotowany al dente makaron – takie trio, które sprawia, że nie chcę
Ostra na Słodkowygląda najpiękniej i nie jest to danie dla każdego ;D Jeśli jednak, choć trochę lubicie sardynki, powinniście spróbować. Dodatkowo to danie jest bardzo szybkie do przygotowania, idealne na zabiegany dzień. Składniki (dla 3 osób): - 300 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego - 200 g pomidorów krojonych (z puszki/z kartonika) - 125 g sardynek w sosie pomidorowym - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - czarne
Corner With RecipesPyszne danie bezmięsne, które można przygotować w 15 minut. Połączenie słonej fety, aromatycznych ziół, cukinii i chrupiących ziarenek sezamu tworzy ciekawe doznanie smakowe ;) Składniki: (3 porcje) 300 g pełnoziarnistego makaronu fusilli (świderki) 1 duża cukinia 150 g sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki suszonych ziół
Symfonia smakowa, ubóstwiam smak pieczonych pomidorów i fig, prawdziwych czarnych greckich oliwek z oliwek, wszystko oprószone i otulone mieszaniną ziół, dobrej jakości oliwą z oliwek i pełnoziarnistym makaronem. Cały sekret tego dania tkwi w smaku pieczonych warzyw, pomidory powinny być jak najlepszej jakości, dojrzałe i bardzo aromatyczne, najlepiej wybrać sprzedawane bezpośrednio od rolników na targach, bądź kupić ekologiczne(...)przypraw. Pieczemy przez 20 minut w temp 200 stopni C. W tym czasie gotujemy makaron al dente tj. 8 minut. Olej z orzechów włoskich mieszamy z odrobiną w/w mieszanki przypraw. Makaron po ugotowaniu mieszam z orzechowym olejem i sosem z blaszki po pieczeniu pomidorów. Makaron formujemy w gniazda, pomidory i figi układamy na talerzu, dodajemy oliwki. Całość posypujemy świeżą
SMYKWKUCHNIdodajemy do marchewki z czosnkiem. Całość dusimy do miękkość. Pod koniec dodajemy 3 łyżki sera, natkę pietruszki i doprawiamy solą oraz pieprzem. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy. Danie podajemy na ciepło, posypane resztą sera i natką pietruszki. Zapisz Zapisz
Domowy Smak JedzeniaZapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami to bardzo proste i bardzo smaczne danie. Pomijając to, ze trzeba najpierw ugotować makaron a następnie usmażyć mięso i pieczarki można je nazwać daniem jednogarnkowym. W sumie podczas zapiekania patelnię i garnek zdążymy umyć 😉 Możecie śmiało robić taki obiadek, posmakuje dzieciom i seniorom, Wam również. Jak dla mnie … Czytaj dalej Zapiekanka
Pieprzyć z FantazjąSpaghetti puttanesca to w dosłownym tłumaczeniu "makaron prostytutki", “ladacznicy”... nazwa intrygująca jak samo danie. Skąd taka nazwa? Jak historia głosi ten makaron był przygotowywany przez neapolitańskie prostytutki w nocy jako najszybsze danie do zjedzenia między jedną a drugą pracą. Jego składniki to zazwyczaj pomidory, oliwa z oliwek, anchois, oliwki, kapary i czosnek. Prawda, że nieskomplikowane
Bernika - moj kulinarny pamietniklokalnych dostawców, z miłości do ludzi, którzy tworzą z pasją... z miłości do wszystkiego co kojarzy się z naturą i delikatnym do niej podejściem...powstało moje danie główne. Składniki Makaron pełnoziarnisty fusilli 100 % durum u mnie Green Spoon Zdrowy Olej Rzepakowy Tłoczony Na Zimno u mnie Green Spoon kawalek białej kapusty marchewka seler bulwa natka koperku(...)Makaron pełnoziarnisty Fusilli Green Spoon to pełnia smaku polskich zbóż. Smak i forma zostały uwolnione przez mistrzów tradycyjnego młyna, których wiedza zaczerpnięta jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Dodaj jarzynowej potrawki, posyp brokułami. Kulminacyjny moment- skrop całość wyjątkowym olejem rzepakowym tloczonym na zimno Green Spoon, który posiada głęboki i wyrazny smak z nutką orzechową. Podawaj z parmezanem w listkach. Danie
Z Kuchni Do Kuchnidodatkowo (Zuzia bardzo nie lubi przeostrzonych smaków) - wystarczył smak passaty i ajwaru. Tego dnia zależało mi na maksymalnym przyspieszeniu pracy, a składników na moje dania awaryjne trochę brakowało. Moje dziewczynki lubią soczewicę i makaron, a pomidorową jedzą z dokładką, więc gdy wróciłam do domu i zajrzałam do szafek szybko przyszła mi do głowy myśl o takiej wersji obiadu
Kolorowy Przepisownik