wielbicieli japońskich smaków. Kurczak z makaronem i sosem teriyaki . Danie jest pyszne, sycące i naprawdę proste w przygotowaniu, a ten wspaniały aromatyczny sos… ja go uwielbiam. Podstawą kuchni japońskiej są właśnie przyprawy. Ale w przeciwieństwie do wielu innych krajów Japończycy wyznają zasadę, według której nie należy „zabijać” oryginalnego smaku dania. Przyprawy mają podkreślić jego(...)wyjmujemy saszetkę z sosem. Następnie zalewamy makaron wrzącą wodą. Przykrywamy kubek plastikowym wieczkiem i pozostawiamy na 3 minuty. Po tym czasie odlewamy wodę przez otwory w wieczku. Tak przygotowany makaron wykładamy na patelnię (wyłączony gaz) z resztą składników, lekko mieszamy. Następnie dodajemy sos z saszetki i całość mieszamy, aby sos pokrył składniki dania. Podajemy od razu. Smacznego
Słodkie okruszkijuż podpieczonych pomidorach i umieściłam w piekarniku na kolejne 15 minut. Żeby makaron nie obsychał podlałam go kilkoma łyżkami zalewy z mozzarelli. Na ostatnie pięć minut ułożyłam na makaronie pokrojoną w plastry i oprószoną bazylią mozzarellę. Papryki piekły się jeszcze kilka minut - do roztopienia sera. Po mniej więcej godzinie spędzonej w piekarniku papryka była gotowa. Jedynie zastrzeżenie i nauczka(...)udźca indyka do faszerowania papryki należy najpierw upiec w piekarniku bądź udusić. Mojemu mięsku troszkę zabrakło. Mogłoby być miększe. Następnym razem będę mądrzejsza. Mojemu Mężowi z całego dania najbardziej smakował makaron. Natomiast mi i Synkowi aż się uszy trzęsły. No cóż, nie każdy musi być amatorem faszerowanej papryki - o czym przekonuję się co roku :) Mimo to, co roku
Kuchnia po mojemuprzygotowanie z przesłanych produktów jakiegoś dania. Troszkę mi zeszło nad wymyśleniem dania (z braku czasu) ale dzisiaj się zaparłam i w końcu się udało. W ten oto sposób powstało przepyszne, aromatyczne, delikatne ale bardzo smaczne danie. Smacznego ;) Składniki: 2 opakowania makaronu cytrynowego Rama smaż jak szef kuchni 3 cebule pół selera 2 obrane(...)wodę, dodać łyżkę soli i zagotować. Krok 8 Do gotującej się wody wyłożyć makaron, i gotować go przez około 10-15 minut bądź do jego miękkości. Porządnie odcedzić. Krok 9 Na talerz wyłożyć porcję makaronu a na jego środek przygotowany sos. Wierzch dania posypać startym parmezanem. Krok 10 Danie podawać gorące. Smacznego
Krakowskie smaki AniMakaron ze szpinakiem to jest to co tygryski lubią najbardziej... Zdrowo, smacznie i dietetycznie. Może być samodzielnym daniem, ale doskonale smakuje z grillowaną piersią kurczaka. Makaron ze szpinakiem. Składniki dla 2 osób: pokaźna wiązka świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego; 200 g makaronu najlepiej pełnoziarnistego; 1 łyżka serka typu bieluch, (w wersji dla nieliczących kalorii - łyżka śmietany lub mascarpone(...)mrożony wrzucamy sam. Kiedy świeży zmięknie, a z mrożonego odparuje woda dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Na koniec dodajemy serek i mieszamy dokładnie. Gotujemy makaron i wrzucamy na patelnie - danie gotowe. Smacznego
Miksturownikminusie Przewagą tego miejsca jest wspomniany wcześniej fakt przygotowania w lokalu makaronu, który następnie przechowywany jest w pudełeczkach i eksponowany przed klientem. Po wybraniu składu dania decydujemy się na jakiś rodzaj makaronu (ja np. wybrałem szpinakowe kolanka, j.w.) - czyli do wyboru, do koloru. Menu i techniki stosowane w lokalu są tak dobrane, że przygotowanie dania(...)ciągu 5-7 minut. No i to by było tyle. Tak, kucharze gotują przez te kilka minut świeży makaron ale to ciasto...no coś bardzo słabego - jest jakieś takie miękkie, mączne i kleiste. A przecież w kuchni śródziemnomorskiej makaron al dente to podstawa. Niestety sam smak i zwłaszcza konsystencja pasty - minus. Reasumując. Nie przekonuje mnie franczyza. Fakt, jest to nietypowa
Right Behind The Kitchenstosuję na to stary włoski patent – woda ma mieć taki stopień słoności jak woda z Adriatyku . Pozwala to makaronowi na lepsze, równomierne rozklejanie i szybsze gotowanie. Makaron do tego dania powinien być ugotowany al dente – spokojnie dojdzie przez chwilę łączenia i podgrzewania z grzybami. Grzyby oczyszczamy z piasku, trawy i resztek runa leśnego pędzelkiem lub miękką szczoteczką(...)następnie szybko płuczemy pod rozproszonym strumieniem bieżącej wody i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy grzyby na półcentymetrowe plasterki. Wstawiamy do gotowania makaron. W rondlu lub na patelni rozpuszczamy połowę masła. Na gorący tłuszcz wrzucamy rydze i smażymy je, mieszając, przez 4-5 minut, do zezłocenia i lekkiego przyrumienienia. Przykrywamy pokrywką i dusimy grzyby przez kolejne 5-6 minut. Odcedzamy ugotowany makaron
Karo in the Kitchenstosuję na to stary włoski patent – woda ma mieć taki stopień słoności jak woda z Adriatyku . Pozwala to makaronowi na lepsze, równomierne rozklejanie i szybsze gotowanie. Makaron do tego dania powinien być ugotowany al dente – spokojnie dojdzie przez chwilę łączenia i podgrzewania z grzybami. Grzyby oczyszczamy z piasku, trawy i resztek runa leśnego pędzelkiem lub miękką szczoteczką(...)następnie szybko płuczemy pod rozproszonym strumieniem bieżącej wody i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy grzyby na półcentymetrowe plasterki. Wstawiamy do gotowania makaron. W rondlu lub na patelni rozpuszczamy połowę masła. Na gorący tłuszcz wrzucamy rydze i smażymy je, mieszając, przez 4-5 minut, do zezłocenia i lekkiego przyrumienienia. Przykrywamy pokrywką i dusimy grzyby przez kolejne 5-6 minut. Odcedzamy ugotowany makaron
Karo in the Kitchen(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Lubicie brokuły? Ja uwielbiam, to jedne z moich ulubionych warzyw dlatego często królują
Księga-SmakuJeżeli lubicie makaron tak jak ja, to ten przepis jest właśnie dla Was. Makaron z cukinią z pulpetami z indyka w sosie śmietanowym to
magiczna kuchnia Kasisprawdzi dla zabieganych. Jest bardzo sycąca, więc można ją zaserwować również na obiad. Całego smaku i aromatu dodają jej zioła w połączeniu z śmietaną. Danie zrobiłam z myślą o moim dwuletnim synu, który kocha makaron w każdej postaci. Widać nie tylko ja mam ogromną słabość do włoskich smaków. SKŁADNIKI 6 jajek 200 g śmietany 30% 1 duża cukinia oliwa
Passions hobbies lifeCzasami mam dylemat, jakie danie przygotować by zrobiło wrażenie na gościach? Liczy się pomysł, odrobina kreatywności i pyszne zdrowe składniki :) Jednym z nich jest boczek
Kulinarne pyszności MolkiZielone i lekkie danie na letni obiad. Makaron ryżowy z aromatycznym pesto, grillowanym serem halloumi i chrupiącymi szparagami. opakowanie makaronu ryżowego (200g) halloumi (ok. 220 g) pęczek szparagów łyżka oliwy sól i pieprz do smaku sok z limonki Pesto ze słonecznikiem przygotowuję z większej porcji, na kilka razy i przechowuję w szczelnym słoiczku w lodówce. 70 g parmezanu
Mienta blogCoś dla typowych leniuszków. Makaron z kurczakiem i szynką, podany i przyprawiony po włosku. Mega pyszne i sycące, idealne na szybki obiad lub kolację. Wypróbujcie sami
Klasyka GotowaniaPrzygotowanie tego dania jest bardzo proste. Błyskawicznie jest gotowe. Można użyć tortellini o dowolnym ulubionym smaku. Ja mam ze szpinakiem i serem Do garnka
Kuchnia PokoleńMój synek uwielbia makaron w każdej postaci. Tym razem przygotowałam makaron pełnoziarnisty rurki z sosem dyniowym z dodatkiem szałwii. Sos jest prosty a wyszedł wyrazisty i
Mama Gotuje