historię słyszałam wielokrotnie, więc kiedy wbiłam pierwszy raz jajko na patelnię makaronu, tak mi się skojarzyło i tak już zostało. Składniki (dla jednego, małego ale mocno żarłocznego smyka): 1/3 średniej marchewki 1/3 pietruszki groszek zielony papryka cebula (fasolka, brokuł i każde inne ulubione warzywo dziecka) garść makaronu pełnoziarnistego 1 jajko szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Umyte, obrane warzywa wrzucam(...)tych które się najdłużej gotują. Następnie wrzucam garść makaronu pełnoziarnistego (świderki, penne) Kiedy już warzywa i makaron są miękkie, ale nie rozgotowane odcedzam je i przerzucam na patelnię. Wbijam jajko, które troszkę solę i pieprzę do smaku. Mieszam jak jajecznicę i kiedy jajko się zetnie (ale nie wysuszy)... danie gotowe! Wiadomo, że każde dziecko lubi inne smaki, ale polecam
Kuchnia po mojemusmaczny. Choć p[przyznaję, że teraz w tym okresie kwarantanny nie jest łatwo. Dziś przygotowałam dla was przepis na pyszny obiad – drobiowe pulpeciki z makaronem orzo i sosem jogurtowym. Danie lekkie, ale sycące. Idealne na obiad, albo kolację na ciepło. Zamiast makaronu możecie oczywiście podać je z ryżem ugotowanym na sypko, ulubioną kaszą czy też ziemniaczkami. Gorąco polecam
Ostra na SłodkoPachnący, doskonały dodatek do sałatek, mięs i kanapek, czyli czosnek marynowany w oleju do słoika. Idealny do dań z makaronem. Pokreśli smak zup i sosów. Ale to nie wszystko! Po marynowaniu zostaje nam pyszna i pełna aromatu oliwa, która świetnie uzupełni smak wielu dań, surówek i sałatek. Co jednak najważniejsze, ten pyszny czosnek przygotujesz w bardzo prosty sposób
Kuchnia Na WypasieScroll down for recipe in English. Witajcie! Dzisiaj szybki i łatwy przepis na makaron. Sezon na bób w pełni, więc trzeba korzystać i zajadać to cudowne
Delicious PlaceDomowy makaron krok po kroku, taki jak robiły nasze babcie! Domowy makaron tagliatelle idealny do rosołu, do dań z patelni, do wszelakich dań kuchni włoskiej. Makaron kiedyś robiono w każdym domu, chyba każdy z Nas pamięta swoja babcię w fartuchu z łatwopalnej tkaniny w kwiatki, która na stolnicy zagniata ciasto na makaron. Moja babcia robiła to zawsze(...)Całość oprósz mąką i rozłóż na stolnicy aby podeschło. Makaron możesz też rozłożyć na wieszaku, szybko podeschnie. Makaron gotujemy we wrzątku, w lekko osolonej wodzie. U mnie 8 minut tagliatelle i 5 minut nitki. Mam nadzieję, że przepis Ci się spodobał! Daj znać w komentarzu! Miłego dzionka
SMYKWKUCHNIOstatnimi szparagami w sezonie należy się nacieszyć, a że my bardzo lubimy makaron to była to uczta 2w1. Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu ugotować
greenscarfKlopsiki w sosie pomidorowym ..podane z makaronem..proste i pyszne danie. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka sól , pieprz, wegeta mąka cebula czosnek 2 marchewki mały słoiczek koncentratu pomidorowego makaron Bułkę namoczyć w mleku.Mięso wymieszać z pokrojoną cebulą,jajkiem i odciśniętą bułką.Doprawić i wymieszać. Formować z mięsa kuleczki , obtaczać
Moje domowe kucharzenieoknami już coraz ładniej... chyba idzie wiosna! Więc dziś polecam szybkie i pyszne danie z makaronem, kurczakiem... A zresztą spróbujcie sami! Składniki; 20 dag makaronu pełnoziarnistego pojedyncza pierś z kurczaka 1 mały brokuł 2 garście mini marchewek ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka do smaku 200 ml śmietany 30 lub 36 % masło do smażenia Przygotowanie; Filet
Radość kipiąca uśmiechem.Przepis na szybki obiad, który zasmakuje nawet wybrednym podniebieniom. Składniki: ok 250 g makaronu papardelle 200 g łososia wędzonego 200 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 150 g
e-PrzepisyKulinarnePyszne danie obiadowe, które można również wziąć do pracy czy szkoły, gdyż smakuje fantastycznie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ok 250 g makaronu rigatoni, penne lub innego ulubionego 200 g fasolki szparagowej ok 100 g jarmużu 50 g słonecznika 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku kilka pomidorków koktajlowych sól himalajska, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej
e-PrzepisyKulinarneNiesamowita rozkosz dla podniebienia. Takie danie można podać jako zapiekankę, przekładając do naczynia żaroodpornego i posypując żółtym serem typu salami (nie zabije smaku). Składniki 500 mięsa wołowego 400 g makaronu muszle 2 łyżki oleju 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe 2 łyżki mąki 200 g mrożonych grzybów 400 ml wody 2 liście laurowe
R'n'G KitchenDostałam od firmy Elovena do przetestowania nowy produkt, wprowadzany na nasz rynek. Jest to makaron wytwarzany w 100% z przemiału najwyższej jakości pszenicy twardej
Kulinarne życieMakaron ten jest po prostu idealny... prosty, smaczny i ładnie wygląda Wydaje mi się, że jest to też taki typowo włoski makaron - kilka podstawowych składników i genialne danie wyczarowane. Polecam... Spaghetti z gruszką i gorgonzolą Składniki: 500 g spaghetti 1/4 kostki masła 350 g gorgonzoli pokrojonej w kostkę 1/3 szklanki mleka 1 duża gruszka lub 2 małe sól, pieprz(...)świeża szałwia Do dzieła!!! Makaron gotujemy al dente. Masło rozpuszczamy w rondelku o grubym dnie. Do masła wkładamy gorgonzole i wlewamy mleko. Doprawiamy solą i pieprzem i ciągle mieszając czekamy aż ser się rozpuści. Gruszkę kroimy w kostkę i wrzucamy połowę do sosu - całość miksujemy - nie przejmujcie się tym, że sos będzie dość rzadki zgęstnieje gdy dodamy makaron. Wkładamy resztę
sierotka maRysia w kuchniTa zapiekanka to dobry sposób na zużycie wędlin zalegających w lodówce. Składniki: 250 g makaronu świderki 250 g wędliny (kiełbasy, szynki, boczku itp.) garść oliwek zielonych
e-PrzepisyKulinarnePyszny ,sycący obiad z dodatkiem konkretnego mięsiwa. Składniki 500 g szynki wieprzowej 300 g makaronu tagliatelle 2 marchewki duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy
R'n'G Kitchenpropozycja dla wszystkich znających spaghetti tylko z czerwonym sosem bolognese. Kremowa konsystencja i aksamitny smak dania odwołuje się do najlepszych tradycji kuchni włoskiej. A dodatek topionego serka idealnie komponuje się z prostotą i niezwykłością tej potrawy :) Składniki - 40 dag makaronu spaghetti - 4 plasterki szynki - 3 żółtka - 250 ml śmietany 18% - mleko - serek topiony - sól, pieprz - zioła prowansalskie Drogi
Świat Smaku