dania z kasza - 1000 przepisów (strona:40/67)

606. Na szybko. Z kaszy. 203

placki z kaszy manny placki z sosem z nutalli* z bananami i orzechami laskowymi; kawa tiramisu z mlekiem Nerwowy poranek, kłótnia z bratem, sos za rzadki, jedzone w pośpiechu bo spóźniona już jestem. Ach...Ciężki dzisiaj dzień przede mną, a niby niedziele są takie spokojne... ale, dam radę

More food, love and dreams
cukiniowa pychota na obiad z garam masala... 222

koperek i wymieszać pyszne z ryżem, ziemniakami, kaszą jaglaną lub z bułką........SMACZNEGO!!!przyprawy z Indii GARAM MASALA Royal Brand do drobiu, mięs, ryb - produkt naturalny,nie zawiera glutaminianu sodu - opakowanie: 30 gram - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromat Indii - zastosowanie: uniwersalne, do ryb, mięsa, drobiu, szczególnie do dań indyjskich, nadaje im smak orientu - skład: kozieradka

W Mojej Kuchni Lubię
Żeberka duszone w sosie własnym 212

Żeberka duszone w sosie własnym to bardzo prosty obiadek, który bardzo lubię. Gotowe żeberka  można podać z różnymi dodatkami, pasują do nich i kluski i

Monia miesza i gotuje
ZAPIEKANKA Z KASZANKI, ZIEMNIAKÓW I KAPUSTY KISZONEJ 331

Kolejny przepis z kaszanką w roli głównej, którą serwuję u mnie w domu od czasu do czasu. Może być to pomysł na obiad albo gorącą kolację

Walijskie Pichcenie
krupnik z prawdziwkami... 184

Składniki: 6 sztuk pałki kurczaka, 5 litrów woda, 4 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 1 pęczek włoszczyzna, 6 sztuk ziemniaki, 1,5 szklanki kasza

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiące kulki mięsne z carry i kurkumą 190

Kulki stanowią prawdziwą ozdobę stołu i są bardzo łatwe do przygotowania. Z dużą ilością curry i kurkumy mają piękny kolor i bogaty aromat. Można je podawać

Apetyczna babeczka
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 152

ostatniej sałatki została mi połowa puszki cieciorki, gdzieś tam czekało na swoją kolej mięso mielone, a pieczarki mam zazwyczaj w lodówce bez specjalnej okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem do grilla. Mąż dostał ją jako lunchbox. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym. Zwykle cukinię faszeruję, wkładam(...)postanowiłam ją podgotować. To był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Cukinia wyszła bardzo soczysta i jędrna. Oczywiście, nie musicie do jej nadziewania używać mięsa, albo do mięsa zamiast ciecierzycy użyć kaszy lub ryżu. Kuchnia to zabawa i postarajcie się bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie

Mieszam w Garnku
Gulasz z łopatki i fasoli w sosie pomidorowym 294

Sycący gulasz z łopatki wieprzowej w pomidorowym sosie z fasolą Piękny Jaś, boczkiem i marchewką. Gulasz najsmaczniejszy jest na drugi dzień, jak wszystkie składniki się przegryzą

Oryginalny smak
Pstrąg faszerowany pieczarkami w jabłkach zapiekany 246

typowym surowcem wielu polskich dań, deserów, nalewek i przetworów. Kuchnia polska docenia produkty runa leśnego, jak choćby grzyby . Od wieków jadamy zgodnie z tradycją ryby słodkowodne , do których należy m.in pstrąg tęczowy , odławiany z rzek o bystrym prądzie. Typowe dla naszej rodzimej kuchni są węglowodany, czyli potrawy zbożowe , takie jak m.in. kasze .  A gdyby tak wszystkie

Grunt to przepis!
Żołądki drobiowe z boczniakami (danie z szybkowaru) 211

sama postanowiłam przygotować takie danie - to żołądki mi posmakowały. Taki gulasz możecie przygotować w szybkowarze jak i w zwykłym garnku. Pamiętajcie o tym, że trzeba go gotować na małym ogniu tak długo, aż żołądki będą miękkie. Gulasz na bazie żołądków drobiowych z dodatkiem marchewki i boczniaków będzie świetnie smakować podany z kaszą jak i ryżem.   Składniki

Ugotować
O wyjazdach i powrotach. I Lubię Kaszę! w doborowym towarzystwie i nie tylko :) 173

Wczoraj w okolicach godziny 13ej dotarliśmy do domu. Podróż nie była mordercza ale wyjście z samochodu zaparło nam dech w piersiach, upał przygniótł nas do ziemi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasztet z cukinii 198

dodając je do różnych dań i robiąc małe zapasy w słoiczkach lub zamrażalce. Torebeczki z cukinią też już tam znalazły swoje miejsce. A tymczasem, póki jeszcze można dostać świeżą proponuję delikatny pasztet z cukinii. Składniki   na keksówkę: 1 kg cukinii 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku ¾ szklanki bułki tartej 1 szklanka kaszy manny 2 płaskie łyżki śmietany

Fabryka pomysłów
Duszona marchewka z groszkiem 239

Duszona marchewka z groszkiem...Miękkie kosteczki słodkiej marchewki.Kulki zielonego groszku.A całość oblepiona maślaną zasmażką.Idealny dodatek do obiadu!Składniki:4 średniej wielkości marchewek;Puszka groszku konserwowego

Gospodyni Miejska
Bigos z cukinii 227

kiełbasę i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić jeszcze wszystko razem (już bez przykrycia) przez około 15 minut.Bigos przyprawić solą i sporą ilością czarnego pieprzu.Podawać ciepły z chlebem, ziemniakami, kaszami lub ryżem.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 3 litrów bigosu.Ja nie obieram pieczarek tylko dokładnie je myję pod bieżącą wodą.Pieczarki można zastąpić 100 g suszonych(...)namoczonych, do bigosu dodać bez wody z moczenia), a kiełbasę - dobrej jakości wędliną.Wykonanie bigosu jest dość pracochłonne, więc zamiast ścierać cukinię można ją pokroić w kostkę, przy czym danie nie będzie już tak przypominać tradycyjnego bigosu.Smak bigosu można wzbogacić o pokrojony w pióra por lub pomidory (sparzone, obrane ze skóry i pokrojone w kostkę).Źródło przepisu: Wielkie

Gospodyni Miejska
W poszukiwaniu ciekawych przepisów #3 190

W tym tygodniu Ewa poleca: 1) Proteinowe batoniki z amarantusa od Blimsien - w końcu będę mogła zużyć zapas poppingu z amarantusa. Proste i szybkie w wykonaniu

Corner With Recipes