Należy tylko pamiętać by kupując papryki, wybierać takie które dadzą radę same stać w naczyniu ;) A tutaj, po upieczeniu. Na moją porcję mięsa kupiłam 4 dosyć duże papryki- wg mnie taka jedna papryka dla jednej osoby to całkiem solidna porcja obiadowa ;) Co do farszu to zrobiłam jeden z kaszą gryczaną, jeden z ryżem, nie umiem zdecydować, który lepszy
Czerwona PorzeczkaCałość gotuj jeszcze przez około 10 minut. Gdy danie będzie gotowe dodaj do niego posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z ryżem. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z kurczaka z warzywami pierś z kurczaka marchew pomidory Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana
Fit&Fast KitchenSkładniki: 100g fasoli mung 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 3 łyżki prażonego słonecznika 3 łyżki prażonego sezamu 2 szalotki 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju ryżowego
Łycha smakówrodzinny i potrawy z dzieciństwa. Dziś tradycyjne danie z mojego rodzinnego, ukochanego Roztocza. Piróg biłgorajski, zwany krupniakiem to jedna ze staropolskich regionalnych potraw, wpisanych na listę Produktów Tradycyjnych, dawniej robiony na wszystkie święta i uroczystości. Składniki: 4 ziemniaki ugotowane 25 dag sera białego tłustego 10-15 dag kaszy gryczanej prażonej 2 jajka 2 łyżki śmietany 18% sól
Anioły w kuchnimlekiem. Składniki : • 1 szklanka kaszy gryczanej • 2 jajka • 1/2 kg sera białego • 1 szklanka śmietany • sól, pieprz do smaku • kilka łyżek natki pietruszki Wykonanie: • Ugotować kaszę w dużej ilości posolonej wody. • Wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem, dodać zieleninę. • Do naczynia do zapiekania wyłożyć połowę kaszy, na to dać ser i resztę kaszy
To co kochamoliwa z oliwek . Przyrządziłam coś polskiego. Krokiety z kaszą gryczaną. Miałam ochotę zjeść dwa krokiety, ale pomyślałam- nie! Zjem jednego krokieta w wyśmienitym towarzystwie na talerzu. Wsypałam mieszankę przypraw do miseczki i zalałam oliwą z oliwek z saszetki. Szybko, bez stresu, pośpiechu. Pomieszałam łyżeczką, polałam swoją sałatkę, a po wierzchu dałam słonecznika. Możecie sobie wyobrazić tylko jakie to dobre było
Z Kuchni Do KuchniSkładniki (na 1 porcję) - 100 g wołowiny np. z udźca, - 2 łyżeczki oleju (ok. 10 g), - cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - pół papryki (ok. 75
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachświeżych soków. Interesujące przepisy na zupy, dania mięsne i oczywiście słodkie śniadania :) Na końcu znajdziesz szczegółowo opisany program stabilizacyjny, czyli tak zwane "życie po diecie". Zawarte są tu nowe zasady, wprowadza się nowe produkty, lekko podwyższa kaloryczność. Ciekawe przepisy na pewno zachęcą Cię do gotowania, np. papryki faszerowane kaszą gryczaną, naleśniki razowe ze szpinakiem i fetą, suflet czekoladowy
Zdrowie na języku :P3 serca wieprzowe 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku 200 ml śmietany 1 łyżka mąki tłuszcz do smażenia 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano listek
Gotowanie jest łatwe400 g karkówki garść suszonych grzybów sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 3 ząbki czosnku cebula szczypta czosnku niedźwiedziego Skworcu szczypta oregano szczypta majeranku tłuszcz do smażenia
Gotowanie jest łatwe600 g żołądków drobiowych 2 marchewki 1 pietruszka garść grzybów suszonych 1 cebula 200 ml śmietany 22% sól pieprz pieprz ziołowy natka pietruszki oregano listek laurowy
Gotowanie jest łatwedodatkiem do kaszy). 300 ml kaszy gryczanej, Zlać sos z pieczenia mięsa, zmierzyć objętość. Uzupełnić wodą do objętości 450 ml. Boczek pokroić, wrzucić do garnka. Wsypać kaszę, wlać płyn, zamieszać. Przykryć. Postawić na dużym ogniu aż do zagotowania. Zmniejszyć ogień. Gotować 15 minut na małym ogniu. Kaszę można podać jako samodzielne danie. Dziczyznę można kupić w sklepie Dziki
królestwo garówPomidory najlepiej z własnego ogródka, bo co tu dużo mówić smak ma największe znaczenie. Czy są dobre?...nie...są pyszne i smakują latem!. Nadzienie testowałam parę
Apetyczna babeczkakawałek ładnej szynki ok 600 g sos sojowy ocet balsamiczny oliwa 1 cebula 100 g grzybów leśnych (opieńki) 1 papryka sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano
Gotowanie jest łatwemąki u mnie gryczana 4 łyżek mleka 3 łyzki oleju 1 jajko sól Farsz: 1/2 cukinii 5 pieczarek 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki groszku 5 plasterków boczku Przyprawy Masa jajeczna: 2 jajka 2 duże łyżki śmietany 3 łyżki mleka 2 ząbki czosnku rozdrobnione 100 gram, startego sera Wykonanie: Kasze jaglaną gotujemy. Już ostudzoną(...)miksujemy w blenderze razem z jajkiem na gładką masę..Dodajemy mąkę, olej, sól i wszystko razem zagniatamy, w razie gdyby ciasto nie dało się ładnie ugniatać dodajemy mleko..Ciasto wyrabiamy okolo 5 minut. Następnie blaszkę wykładamy ciastem bardzo dokładnie by przylegało do brzegów. Pieczemy około 5 minut w tem. 180-200 stopni Boczek smażymy na patelni aż będzie bardzo chrupiący
NaKońcuJęzyka