Przepis na : obiad
W piękna niedziele słoneczna i cieplutką po odbyciu długiego spaceru po lesie z pieskiem, trzeba było przygotować obiad, dziś bardziej zmyślą o chłopaku czyli z boczkiem. Zainspirowana bardzo ciekawym przepisem, który znalazłam na wspaniałym blogu Potrawy Półgodzinne postanowiłam dziś przygotować Quiche, które wyjątkowo lubię...Spód całkowicie bezglutenowy więc dla mnie idealny..z dużą ilością warzyw no i na deser boczek tylko dla Niego ;) Składniki: Na ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...