Hej!, Risotto to temat zaniedbany, przez lata nazywano tym mix ugotowanego wcześniej ryżu i przeróżnych dodatków. Od czasu wejścia wielką stopą do Polski europejskich trendów
Kuchnia PROzdrowotnapapierze do pieczenia. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach do zrumienienia 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane/ BosowKuchni Artykuł Ciastka owsiane pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusmarujemy olejem i wkładamy placek do piekarnika na 3-5 min. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/garlic-naan-czosnkowe-indyjskie-chlebki/ BosowKuchni Artykuł Naan – indyjskie chlebki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupodania z różnego rodzaju gęstymi sosami śmietanowymi. Dodatek sosu pieczarkowego w połączeniu z mozarellą sprawi, że poczujesz się jak we włoskiej restauracji :) To proste, smaczne i bardzo sycące danie obiadowe. Składniki na 5 porcji: 400 g makaronu penne (rurki) sos serowo-pieczarkowy Winiary 500 ml śmietanki 18% 100 g serka topionego pieczarkowego 20 dag sera mozarella
Alutka-GotujeDodajemy do smaku przyprawy i jeśli chcemy podkręcić smak, musztardę. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajeczna-wersji-fit-bez-majonezu/ BosowKuchni Artykuł Pasta Jajeczna w wersji fit (bez majonezu) pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuW ostatnim czasie stałyśmy się wielkimi fankami kasz. Kasza pęczak, jaglana, gryczana, czy kuskus gości na naszych stołach kilka razy w tygodniu. Niestety przez całkowity brak
Kolizje Smakówupieczeniu chlebek wyjmujemy z foremek i zostawiamy na kratce do wystygnięcia. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-graham-pszenno-zytni-zakwasie/ BosowKuchni Artykuł Chleb graham pszenno-żytni na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumnie razem z wiosną - coroczną tradycją - dopadło zaziębienie :-( kicham, prycham i ratuję się domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 1 papryka czerwona 1/2 świeżego ogórka 1/2 puszki
Czary - gary w kuchnimoment, że nikt mi laptopa nie zabiera, nie potrzebuje bardziej ode mnie i w ogóle... I o czym Wam napisałam? A o makaronie z brokułem :-) Pyszne i błyskawiczne danie obiadowe, które na pewno będzie Wam smakowało :-) SKŁADNIKI 1 nieduży brokuł 250 g sera mascarpone 100 ml mleka 2 żółtka sól, pieprz, cukier, granulowany czosnek ziarna słonecznika tarty
Czary - gary w kuchnicytryny, oprószamy pieprzem, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na 30 minut. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim można podać jako danie obiadowe z ziemniakami lub ryżem oraz sezonową surówką. Wspaniale też sprawdzą się na kolację, przystawkę – na ciepło lub na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby
mojewypiekiinietylkowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną na ciepło lub zimno. Ich ł agodny smak wspaniale komponuje się z zimnymi sosami, surówkami, czy sałatkami. Pasują również do frytek. (5 sztuk) 200g paluszków surimi 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie
Di gotujeprzeznaczonych do testowania, jakie otrzymałam od PRIMAVIKA , znalazł się rodzynek ketchupowy pod marką PRIMAECO . Ta sama firma i ekologiczna, certyfikowana produkcja, ale pod odrębna marką BIO, która proponuje dania obiadowe, pasztety i paprykarze, buraczki, musztardy oraz ketchupy. Ketchup bez dodatku cukru dla dzieci BIO przedstawiany jest przez producenta jako przetwór dla zdrowego brzucha , który zawiera pomidory
Grunt to przepis!przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu
Smakołyki AsiDzisiaj chcieliśmy przedstawić proste obiadowe danie, czyli pulpety. Staramy się na blogu zamieszczać dania proste, tak żeby każdy miał możliwość je zrobić. Potrawy rodem z francuskiej restauracji znajdziecie na innych blogach. U nas ma być domowo i przytulnie. I przede wszystkim smacznie. Dlatego właśnie wzięliśmy się za pulpety. Jest domowo, jest prosto i jest smacznie. Bardzo często
Marder&Marder Manufacturedwoma rusztami, dwiema mniejszymi i jedną dużą szufladką oraz miejscem na przygotowane mięsa, sałatki czy kiełbaski. Coraz częściej zdarza nam się korzystać z grilla w celu przygotowania dań obiadowych - ryba czy kotleciki do burgerów, upieczone na grillu, smakują wybornie no i są zdrowsze :-) Nowością są dla mnie owoce z grilla, nie wiedziałam, że mogą smakować aż tak dobrze! Najbardziej
Domowa cukiernia Ewy