dania mięsne - 13801 przepisów (strona:739/921)

MIÓD. JAKI WYBRAĆ? 187

się skrystalizuje, przyjmuje kolor od białego do kremowo-żółtego. Działa korzystnie na układ pokarmowy. Osłonowo na jelita, żołądek i wątrobę, zabogiega schorzeniom dwunastnicy bądź łagodzi je. Zapewnia regenerację mięśni i komórek skóry. Przydatny dla osób chorjących na cukrzycę - jest źródłem fruktozy. Wspomaga leczenie schorzeń nerek i układu moczowego. *** MIÓD CHABROWY (MODRAKOWY) . fot.: Karmel-itka. Miód bardzo rzadko spotykany, występuje(...)leczyć prostatę. ***  MIÓD Z BIAŁEJ KONICZYNY. Powstaje z nektaru kwiatów białej koniczyny. Miód koniczynowy ma łagodny smak z wyraźnym, niespotykanym w innych miodach,  kwaskowatym posmakiem. Taki sam da się wyczuć aromat. W stanie płynnym jego barwa jest słomkowożółta. W jego zapachu wyraźnie  czuć woń koniczyny. Jest to jednak bardzo delikatny zapach. Po skrystalizowaniu ma barwę jasnożółtą, smak

W kuchni Karmel-itki
Tarta z kremem limonkowym bez pieczenia - "Fit Słodkości" Kinga Paruzel 221

SKŁADNIKI: Spód: 2 szklanki orzechów (ja użyłam mixu w którego skład wchodziły orzechy takie jak: nerkowca, ziemne, laskowe, migdały i brazylisjkie) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1

ClauditteMissCooking