Udziec sarny z sosem z grzybów 188Udziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego
królestwo garów
Wątróbka cielęca smażona 149600 g wątróbki cielęcej, pieprz, mąka do oprószenia, sól, 2 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki masła, Wątróbkę umyć, osuszyć, zdjąć błonę, wyciąć żyły. Pokroić w plastry
królestwo garów
Policzki wołowe II 147700 g policzków wołowych, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 1,5 łyżeczki tabasco, 2 łyżki sosu teriyaki, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 200 ml białego wytrawnego wina
królestwo garów
Łopatka wieprzowa pieczona 1351,5 kg łopatki wieprzowej, 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka jagód jałowca, 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego, 3 listki laurowe, garść
królestwo garów
Schab z suszonymi pomidorami i mozzarellą. 1391 kg schabu wieprzowego, ostra mieszanka przypraw, mielony pieprz kolorowy, oliwa do smażenia, mąka do oprószenia, 14 połówek pomidorów suszonych z zalewy, 2 ząbki czosnku, 5
królestwo garów
fusilli z polędwiczką wieprzową 141250 g makaronu fusilli, 300 g polędwiczki wieprzowej, 4 łyżki sosu sojowego Kikkoman 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 150 g jarmużu, 1 żółte peperoni, 1 czerwona
królestwo garów
Gulasz z jelenia z czekoladą 2201 kg mięsa na gulasz z jelenia, 3 cebule, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 4 jagody jałowca, 400 ml bulionu wołowego, mąka do
królestwo garów
bitki z karkówki z jelenia 4941 kg karkówki z jelenia, 3 cebule, 300 ml bulionu warzywnego, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 2 listki laurowe, pieprz kolorowy, 2 łyżki smalcu (smalec gęsi
królestwo garów
Udziec jagnięcy I 144udziec jagnięcy bez kości – 1,4 kg, 6 ząbków czosnku, 2 łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki goździków, 1 łyżeczka czarnego pieprzu, 3 torebki kardamonu, 2 łyżeczki ostrej
królestwo garów
Zapiekane chorizo z ziemniakami 1601,2 kg ziemniaków, 700 g chorizo wędzonego pikantnego, 2 cebule, oliwa, sól Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ugotować al dente w lekko osolonej
królestwo garów
Chorizo z soczewicą. 170Czasem można wykorzystać półprodukty. Gdy mamy mało czasu, lepiej po nie sięgnąć niż kupować gotowce. W tym przepisie użyłam gotowaną na parze soczewicę z puszki. puszka
królestwo garów
Karkówka z grilla II 171Karkówka z grilla to nasza klasyka. Chyba nie ma mięsnego grilla, podczas którego nie podano by karkówki. Proponuję najprostszą a jednocześnie bardzo smaczną jej wersję. Karkówka
królestwo garów
Schab z grilla 186kawałek schabu bez kości- około kilograma, 6 ząbków czosnku, 1/2 strączka chilli, łyżka posiekanego tymianku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz świeżo mielony, Mięso umyć, osuszyć, nie
królestwo garów
Kaszanka / kapusta kiszona / śliwki / miód pitny / miód gryczany 217200 g kaszanki, 80 g kapusty kiszonej, 8 śliwek węgierek, miód pitny czwórniak GTS*, miód drahimski ChOG** - gryczany , gruba folia aluminiowa Kapustę kiszoną pokroić. Śliwki
królestwo garów
Schab z dzika na jałowcu wędzony 156schab z dzika, sól, pieprz, gałązki jałowca, smalec – ja używam smalec z gęsi, 2 łyżki pestek słonecznika, 50 ml miodu pitnego Schab z dzika oczyścić, usunąć
królestwo garów