Dziś lekka i zdrowa propozycja obiadowa:) Jeśli lubicie fasolkę szparagową to mam dla Was garść cennych informacji: należy ona do najbardziej wartościowych warzyw - zawiera duże ilości
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałajest często wykorzystywany w kuchni. Można go jeść jako dodatek do różnych potraw lub jako samodzielny przysmak. Możesz z niego wyczarować śniadania, desery i podwieczorki, będzie też doskonałym składnikiem dań głównych. Dlaczego jest tak lubiany przez niemal wszystkich? Zobacz, jaka jest tajemnica miodu! Miód nie jest zwykłym składnikiem spożywczym. Był doceniany od wieków, jest więc elementem tradycji i kultury(...)świąteczne mazurki, miodowniki, pierniki czy orzechowce . Miód dodawany jest także do bardziej dietetycznych wypieków jak ciasto jogurtowe czy marchewkowe. Wiele przepisów na miodowe desery znajdziesz także w kuchni tureckiej, bałkańskiej i greckiej . Przykładem może być pistacjowa baklawa, czy jogurt grecki przekładany miodem i orzechami. Miód w daniach wytrawnych Ten składnik można także wykorzystać podczas przygotowywania dań głównych. Miód
ProstePesto.plWspółczesny zasięg alergii jako dolegliwości stał się niemal tak ogromny jak nadwaga. W mniejszym lub większym stopniu ogromna rzesza osób zmaga się alergią przynajmniej raz w
Kuchnia PROzdrowotnaSałatka Cezar to obok nicejskiej i greckiej najbardziej znana sałatka świata. Banalnie prosta, okrutnie smaczna i w żaden możliwy sposób nie dietetyczna. To czysty hedonizm pod przykrywką słowa „sałatka” – świeżutka, chrupka sałata rzymska, pyszne grzanki i sos, którego smak ciężko jest wyrzucić z pamięci. Ona tylko wygląda niepozornie, to umami w najczystszej postaci! Zawsze zadziwia mnie fakt, jak jedna(...)pierwszej wojnie światowej, w 1924 roku był mieszkańcem meksykańskiej Tijuany i właścicielem restauracji tamże (a to po to, żeby obejść amerykańską prohibicję i żeby klienci mogli popić dania Caesara alkoholem). Sałatkę tą zrobił żeby nie zawieść zaufania swoich głodnych klientów w jeden z bardzo zatłoczonych weekendów w swojej restauracji korzystając tylko z tego, co aktualnie zostało
Karo in the KitchenSzybka sałatka dietetyczna z kurczakiem dla osób na diecie i uprawiających sport. Ostatnio szwagier pytał mnie, czy znam jakieś zdrowe i dietetyczne przepisy, myślę że ten
KuchniaWeDwoje.plZ czym kojarzą się wypieki bez dodatku tłuszczu? Mi z suchymi, piaskowymi babkami, których nie da się przełknąć, ponieważ zlepiają całe usta. Jednak babeczki
Pland based filleDziś powróciłam do Poznania, nie było mnie tydzień, a czuję jakby to były całe wieki. oczy mi się już zamykają nad notatkami dlatego dałam sobie chwilę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdiecie trzeba jeść wyłącznie niesmaczne dania, a na dodatek niewielkie. W ciąży jadłam co chciałam i jeszcze mi to zostało, bo karmię, wmawiam sobie, że jak będę ja się stresować to i moje maleństwo dlatego nie przejmuję się dietą. Zacznę się martwić jak przestanę karmić i będzie bliżej wakacji A tymczasem dietetyczne babeczki, które są smaczne, zdrowe, delikatne
dom-agi.pljednoczesnym zachowaniem odpowiedniej podaży kalorii. Zamiana wysokoprzetworzonych, kalorycznych posiłków na zdrowe dania składające się z wysokiej jakości produktów, przysłuży się więc nie tylko ogólnej poprawie stanu zdrowia, ale również sylwetce. Ciekawą propozycją dla osób, które chcą pozbyć się zbędnych kilogramów jest catering dietetyczny – Warszawa pozwala wygodnie skorzystać z możliwości jakie daje dieta do domu. Poznań
jakszef.plglutenu. Można użyć galaretek bez cukru i posłodzić dowolnym słodziwem, uzyskamy dodatkowo wersję bardzo dietetyczną. Inspiracją był ten przepis Tortownica o śr. 24cm Składniki: - 1200g tłustego mleka kokosowego (3 puszki po 400g każda, u mnie 21% tłuszczu) - 2x po 250-270g borówek lub jagód (dałam borówki) lub gotowego musu owocowego - 5 galaretek (każda na 500 ml wody
Smaczne Zdrowewieprzowinę. Ale żeby nie było nudno staram się to mięso wykorzystywać do różnych dań. I tak powstały zapiekane tortille po tym jak odkryłam że mam w szafce zapomnianą paczkę tych pszennych placków. Nałożyłam do tortilli, zawinęłam, zapiekłam pod serem i gotowe. Obiad może niezbyt dietetyczny. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikopowiedziała nam o zasadach prawidłowego zbilansowania codziennej diety. Pokazała nam również na jakiej zasadzie Dietetyczny dzienniczek bieżącego notowania pomaga z uniknąć błędów, które popełniamy w czasie diety. Uczestnicy warsztatów mieli także możliwość wzięcia udziału w profesjonalniej analizie składu ciała. W trakcie warsztatów mogliśmy spróbować niektórych dań wchodzących w skład całodniowego zbilansowanego jadłospisu: jajecznicy ze szczypiorkiem i pieczoną szynką Naturrino(...)szpinakiem, pure z ziemniaków z sosem tymiankowym Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty. Wraz z innymi blogerami kulinarnymi spędziłam bardzo sympatyczny dzień. Atmosfera była bardzo fajna, dania pyszne, a przy okazji dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy na temat produkcji wędlin
Kulinarne przygody Gatityprzepyszne ,można podać na przyjęcia.Gorąco polecam.Danie lekkie ,akurat na przyszły weekend ,dietetyczne. Ciasto: ~~~~~~~~~~ 25 dag.maki 3 jajka 250 ml.mleka 250 ml.śmietany 18% po łyżce koperku i natki 0.5 papryki czerwonej olej do smażenia Nadzienie: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 500g.zielonych szparagów z puszki lub świeżych(ja dałam świeże
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiśmietanie, tak jak w tym przepisie, nie ma co liczyć na walory dietetyczne. Nie oszukujmy się, to kuchnia francuska, którą uwielbiam za wszechobecne masło, śmietanę i sól. Jedna tuszka starczy na obiad dla 4 osób. Jako dodatek można podać gotowane warzywa lub zjeść danie z pieczywem. Składniki: 1 podzielona tuszka z królika 1 czerwona cebula 175 ml białego wytrawnego
W kuchni wieczorempotrzebne). Mrozić pasztetu nie lubię ( to znaczy mroziłam -ale to był pasztet mało dietetyczny - takiemu przemrożenie nie szkodziło ). No i tak już się porobiło, że nie pamiętam kiedy ostatnio robiłam pasztet. Obierałam mięso wyjęte z rosołu ( kurczak i indyk) .Odłożyłam większe kawałki na II Danie ( w jakiś sos) . Drobne miały iść jak zwykle do zmielenia na farsz do pierogów
Buniabaje w kuchni