musi być go dużo. Można podać na małych półmiseczkach np. duet śledziowy, 9. marynaty, czyli ogóreczki konserwowe, papryki, cebulki, małe kolby kukurydzy, pieczarki konserwowane, grzybki 10. sosy – np. tatarski, czosnkowy, chrzanowy 11. pieczywo i masło Jest to zestaw w zupełności wystarczający. Nikt nie będzie głodny. Oczywiście, jeżeli decydujemy się na tzw.wiejski stół, to zrezygnujemy z półmisków z wędliną i mięsami
Kulinarny karnet Christopherapozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym
Kulinarny karnet Christopheraoliwek ,posypać startą mozzarellą. Ciasto złożyć na połowę i dokładnie skleić. Wierzch calzone posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę
Kulinarny karnet ChristopheraCzosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, koperkiem, sokiem z cytryny, curry i dodać odrobinę Kucharka. Szparagi obgotować w wodzie z solą i cukrem. Plastry szynki lekko posmarować sosem czosnkowym i posypać startą mozzarellą. Na każdym plastrze położyć 2 - 3 szparagi i całość zawinąć w szynkę. Z ciasta francuskiego wyciąć radełkiem paski i owinąć nimi szynkę. Ułożyć w naczyniu
Kulinarny karnet Christopheraboki. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano i osączamy na papierowym ręczniku. Usmażone przykrywamy ściereczką, aby nie wystygły. I teraz możemy poszaleć. Langosze pędzlujemy miksturą wodno-czosnkową, smarujemy śmietaną ,posypujemy startym serem, raczej ostrym, składamy na pół i „Jo etuagyat!” Można jeść tylko z czosnkiem, ale też „na bogato” tak jak pizzę. Langosze możemy podawać
Kulinarny karnet Christopherakażdej foremki wlać po 2 łyżki i wstawić do nagrzanego do 190 oC piekarnika. Zapiekać 10 - 12 minut. Podałem z sosem mojo, ale dobry też jest sos czosnkowy czy jogurtowo-koperkowy
Kulinarny karnet Christopherawypala wnętrzności. Jest też odpowiednio chrupiąca a mięso delikatne. Jeśli lubicie tego typu jedzenie to na pewno będą Wam smakowały. Do skrzydełek można zrobić jeszcze domowe frytki i sos czosnkowy i będzie zupełnie jak w restauracji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzanaczynia (najlepiej przezroczystego) układamy ugotowane na parze brokuły, na nie rozkruszamy ser feta. W miseczce mieszamy drobno posiekane ząbki czosnku oraz koperek, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem czosnkowym polewamy składniki w naczyniu. Na średnim ogniu i suchej patelni prażmy migdały aż osiągną piękny złoty (lekko brązowy) kolor. Kiedy migdały ostygną, posypujemy nimi sałatkę, najlepiej tuż przed podaniem. Gotowe
Mango Papajatrójkąty, następnie smażyć na patelni bez tłuszczu, z dwóch stron aż będą chrupiące Porcja 100g to miseczka z poniższego zdjęcia Nachosy możemy chrupać same lub podawać z domowym sosem czosnkowym. Do jego przygotowania potrzebujemy 100g jogurtu greckiego(ja używam tego firmy Piątnica), ząbek czosnku, dodatkowo czosnek granulowany, pieprz, sól oraz zioła prowansalskie. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy
peanutbuttermonsternaprawdę posiłek "na szybko" pomijam dzisiaj wartości kaloryczne, ale mam nadzieję, że sam smak w tym przypadku wystarczy;) SKŁADNIKI: 150g filetu z pstrąga koperek suszony lub świeży sól czosnkowa pieprz plaster cytryny odrobina soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Rybę kładziemy na dużym kawałku folii aluminiowej Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami Na wierzch kładziemy plaster cytryny i zawijamy rybę
peanutbuttermonstersuszony, firmy Prymat, z ciekawości postanowiłam go kupić. Jak się okazało był to strzał w dziesiątkę. Świetnie komponuje się przede wszystkim z rybami, ale również, razem z solą czosnkową, stanowi świetny zamiennik dla curry i papryki do smażonego kurczaka- dla mnie to ciekawa, subtelna odmiana po wielu jego ostrych wersjach. Tyle moich refleksji- pora na konkrety. Porcja
peanutbuttermonsternaszą dietę. SKŁADNIKI: 150g piersi z kurczaka 250g mrożonej mieszanki warzywnej(ziemniaki, brokuły, marchew, fasolka szparagowa, fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula) łyżka oliwy z oliwek koperek suszony pieprz sól czosnkowa estragon papryka słodka majeranek imbir PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy kawałki kurczaka Pod koniec smażenia przyprawiamy według uznania Dodajemy mieszankę warzywną
peanutbuttermonsterwystarczy podać je z ulubionymi dodatkami. SKŁADNIKI: 2 sznycle z fileta z piersi z indyka- 155g 15g suszonych pomidorów 10g świeżego szpinaku bazylia oregano cząber papryka słodka sól czosnkowa koperek potrzebne będą również 2 wykałaczki PRZYGOTOWANIE: Sznycle delikatnie rozbijamy i posypujemy przyprawami Szpinak dokładnie płuczemy, kroimy pomidory w paski Na brzegu kotleta układamy pokrojone pomidory Na nich układamy szpinak
peanutbuttermonstercebulę w cienkie paseczki po długości. Czosnek w łupinkach przypalamy na suchej patelni, obieramy i kroimy w plasterki (dzięki takiemu podsmażaniu czosnku, patelnia a następnie sos, przejdą czosnkowym smakiem, a sam czosnek będzie delikatny w smaku). Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, chili i mięso, podsmażamy często mieszając. Dodajemy pomidory w kostce, czosnek, pokrojone w plasterki oliwki i podgrzewamy
Moniki SmakołykiDobry wieczór! Postanowiłam wziąć udział w akcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos czosnkowy! Składniki: Grillowana pierś kurczaka Ogórki konserwowe Pomidor Mozzarella Sałata Sól, pieprz, sezam Miłego wieczoru
Chocolate Stop Tempting