Sałatka gyros 399Pomysł na taką wersję sałatki gyros podrzuciła mi kochana Karolcia :) Dziękuję :* Składniki: 2 piersi kurczaka 1 główka sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 papryka czerwona świeża 6 korniszonów 1 łyżka przyprawy do gyrosa 2 łyżki gotowych grzanek ok. 6 łyżek majonezu ok. 6 łyżek ketchupu Olej do smażenia Przepis
Emcia Pichci
Sałatka z zupek chińskich 365Składniki: 2 opakowania zupek chińskich 2 szklanki wrzątku 2 piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona świeża 3 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Przepis: Pierś kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut, do miękkości mięsa. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Zupki chińskie kruszymy i przesypujemy do głębokiego naczynia, dodajemy jedno
Emcia Pichci
Roladki wieprzowe 202powstał przy współpracy z portalem wieprzopedia.pl Danie dla 2 osób Składniki: 2 plastry schabu wieprzowego ok. 6 plastrów cienkiego boczku wieprzowego wędzonego 1/2 ogórka kiszonego 2 słupki czerwonej papryki 2 małe piórka cebuli białej 1 łyżeczka musztardy dijon Sól, pieprz do smaku Olej do smażenia Dodatkowo: 1 woreczek ryżu Przepis: Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko
Emcia Pichci
Penne z grillowanymi warzywami 225Składniki: 3 małe świeże papryki (zielona, żółta i czerwona) cukinia bakłażan opakowanie makaronu penne 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek extra vergine przyprawa Specialite - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól pieprz łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Przygotowanie: Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki
Moja smaczna kuchnia
Ratatuja z soczewicą 179Składniki: duża cukinia 1/2 średniego bakłażana mała czerwona papryka 1/2 puszki brązowej soczewicy puszka krojonych pomidorów natka pietruszki mała biała cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano szczypta suszonej bazylii Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine sól pieprz
Moja smaczna kuchnia
Sałatka z soczewicy i cukinii 242Składniki: puszka brązowej soczewicy cukinia mała czerwona papryka mały kubek jogurtu naturalnego 6 ząbków czosnku natka pietruszki kilka pomidorków daktylowych pomarańczowych szczypta mielonej słodkiej papryki sól pieprz Przygotowanie: Soczewicę płuczemy z zalewy, odsączamy. Umytą i osuszoną cuknię kroimy w drobnę kosteczkę, podobnie paprykę. Soczewicę, cukinię i paprykę wrzucamy
Moja smaczna kuchnia
Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella 247Składniki: 3 średnie cukinie 2 czerwone papryki 3 duże mięsiste pomidory 2 ząbki czosnku 3 łyżki dobrej jakości oliwy z pierwszego tłoczenia 3 łyżeczki suszonego oregano 2 szczypty przyprawy Fit up KAMIS do duszonych warzyw i zup szczypta ostrej papryki w proszku kolorowy pieprz KAMIS w młynku ser mozzarella sól
Moja smaczna kuchnia
Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką 326Składniki: czerwona, duża papryka średnia cukinia 2 duże pomidory bagietka łyżeczka oregano oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy warzywa: myjemy, osuszamy; paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i błonek, kroimy w drobną kostkę, cukinię kroimy w kostkę, pomidory obieramy ze skórki i także kroimy
Moja smaczna kuchnia
Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oregano 240Składniki: pomidor obrany ze skórki mała czerwona papryka 2 szczypty suszonego oregano 2 kromki razowego chleba żytniego z żółtym serem i dymką zielona część dymki, posiekana cienkie plastry żółtego sera 2 kromki razowego chleba żytniego Przygotowanie: Kanapki grillujemy, podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchnia
Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie 218Składniki: szklanka kaszy kuskus 1/2 małego kalafiora, podzielonego na różyczki mała cukinia 2 czerwone pomidory 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano płaska łyżeczka chilli z cayenne sól i pieprz do smaku oliwa Przygotowanie: Różyczki kalafiora gotujemy al dente. Odcedzamy. Czosnek siekamy, a pomidory
Moja smaczna kuchnia
Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki 377Składniki: woreczek ryżu Tricolore Uncle Ben's pojedynczy, oczyszczony filet z kurczaka mała czerwona papryka 1/2 świeżej kolby kukurydzy mała cukinia przyprawa pikantna do grilla KAMIS w puszce oliwa do zamarynowania kurczaka sól do smaku 5 łyżek posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy
Moja smaczna kuchnia
Makaron z serem twarogowym, porzeczkami, amerykańskimi borówkami i malinową konfiturą 207Składniki: ( porcja ) 50 g makaronu pipe rigate Barilla plasterek twarogu garść amerykańskich borówek garść porzeczek czerwonych i czarnych 2 łyżeczki malinowej konfitury z Owocowego domu Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, makaron Barilla pipe rigate gotuje się tylko 6 minut, więc jest to danie ekspresowe. W tym czasie myjemy i osuszamy
Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata 228Składniki: (na 1 porcję) pomidorek lima pomarańczowy pomidorek czerwony garść ugotowanych warzyw: bób, obrany ze skórki groszek fasola szparagowa: żółta i zielona ponadto 1/4 świeżej cukinii , pokrojonej w kostkę łyżka posiekanego pora - jasna część łyżka posiekanej białej cebuli łyżka posiekanego koperku suszone oregano sól i pieprz do smaku
Moja smaczna kuchnia
Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem 187Składniki: czerwony pomidor pomarańczowy pomidor lima garść posiekanego szczypiorku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem suszone oregano sól i pieprz Przygotowanie: Umyte i osuszone pomidory kroimy na plastry, układamy na talerzu, posypujemy szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, oregano i doprawiamy
Moja smaczna kuchnia
Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach 272Składniki: butelka passaty rustico Cirio duża cukinia czerwona papryka 150 g żółtej fasolki szparagowej wcześniej ugotowanej al dente duży pomidor malinowy 3 duże ząbki czosnku suszone oregano pieprz cayenne sól do smaku oliwa z pierwszego tłoczenia garść siekanej natki Przygotowanie: Do garnka z grubym dnem wlewamy oliwę
Moja smaczna kuchnia