rozpaćkania przez sok z pomidorów. Oczywiście, gdybym zjadała ją zaraz po zrobieniu, użyłabym małych pomidorków koktajlowych. TABBOULEH /kuchnia arabska;/ na 2-3 porcje 3/4 szklanki kaszki kuskus 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 mała cebula biała 8 suszonych pomidorów 1/2 pęczka mięty 1/2 pęczka natki pietruszki sok z 1/2 cytryny sól pieprz młotkowy z kolendrą (można zastąpić kolorowym pieprzem
W kuchni Karmel-itkikrewetek koktajlowych mała garstka kiełków rzodkiewki pół mango 100 gram zielonej fasolki szparagowej zielona papryka jedna, mała papryczka chilli 2-3 cm imbiru 2 ząbki czosnku pół czerwonej cebuli 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosy teryiaki sok z połowy limonki łyżka miodu (zamiast cukru) 100 gram makaronu sojowego olej sezamowy Do Woka wlewamy kilka łyżek oleju sezamowego
Mango PapajaPost Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem i papryką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeJAGLANĄ Z PAPRYKĄ /własny; współpraca z marką Winiary;/ na 4 porcje 4 okrągłe cukinie 1 szklanka kaszki kuskus (suchej) 2 - 2,5 szklanki bulionu warzywnego po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu Delikatnego Winiary mielona słodka papryka mielona ostra papryka sól, pieprz Cukinie dokładnie myję, odcinam czubek, wydrążam miąższ, zostawiając około
W kuchni Karmel-itkichrupią" i są bardziej rumiane. Ja podałam je z kwaśną śmietaną z odrobiną pieprzu, ale można ją zastąpić kwaśnym jogurtem naturalnym lub kefirem. Rogaliki równie smacznie pasowałyby do ciepłego czerwonego barszczu, ale z czym je sobie zaserwujecie to już tylko i wyłącznie Wasza inwencja (: Zapraszam na: wytrawne rogaliki z kurkami! Składniki: (26 sztuk) -na ciasto
Symfonia Smakówmąki pszennej 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju 5 dag drożdży 100 ml ciepłej wody 150 ml ciepłego mleka Nadzienie: Kilka ogórków konserwowych Pół czerwonej papryki Kilka plastrów szynki (w zależności od wielkości) Kilka plastrów sera żółtego Dodatkowo: Mak do posypania Jajko do posmarowania bułeczek Przygotowanie: Wymieszać mleko z wodą. Drożdże wymieszać z cukrem i zalać połową
Fabryka pomysłówCodziennie wykorzystuję Domowy Kefir , to doskonały składnik owocowych lub warzywnych koktajli. Koktajle ostatnio przygotowuję codziennie, tym bardziej, że na działce są już dojrzałe czarne i czerwone porzeczki, maliny, amerykańskie borówki, za kilka tygodni dojrzeją jeżyny. Owoce wystarczy wymieszać z kefirem, dodać trochę cukru i zmiksować, aby mieć doskonały w smaku owocowy koktajl. Ludzie, którzy nie mają działek, czy ogrodu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędania coś mięsnego np. wędzony boczek. Szakszukę podajemy z pieczywem – prosto z patelni. Składniki: 4 ekologiczne jajka 2 duże ząbki czosnku 1 puszka/kartonik pomidorów krojonych 1 cebula 1 czerwona papryka 1 papryczka chili (lub ok. 1/2 łyżeczki chili w płatkach) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskiego (kuminu) 1 łyżeczka cukru 1 łyżka
Poezja smakuudostępnionej grafice i dodać do nich tylko jeden inny produkt. Składniki: makaron: 1/2 opakowania makaronu spaghetti 3 pomidory garść listków bazylii sól, pieprz kotleciki: 250 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 białej papryki 100 g żółtego sera 2 jajka 1/2pęczka natki pietruszki sól, pieprz oliwa Wykonanie: Makaron ugotować al dente. W rondlu rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć
Pasja Smakubardzo podbił nasze serca, dzisiaj druga wersja tego super ciasta. Idealne do letniej kawki. Składniki: - biszkopt bezglutenowy przygotowany z tego przepisu - 250g mascarpone - 500ml śmietany kremówki 30% - 2 galaretki czerwone np.malinowe, truskawkowe... (u mnie bez cukru, dosładzam ksylitolem) - płatki czekoladowe (u mnie wegańskie z ksylitolem) do posypania - truskawki - 4 łyżki konfitury truskawkowej (lub malinowej) Galaretki rozpuścić w połowie wody, czyli
Smaczne Zdrowezamienia się w kolację. Przepis należy do Karola Okrasy, który zawsze mnie rozbawia, gdy znienacka z całej siły uderza w czosnek robiąc z niego miazgę. :) Składniki: 3 duże czerwone papryki 250 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego pół kostki fety (Favita) 1 torebka ugotowanego ryżu cebula 150 g śmietany 18% pół słoiczka oliwek (w oryginalnym przepisie były zielone, ja jednak
Brzuszki Łakomczuszkimnie źle), więc wybór był prosty. Do dzieła! Składniki: 3 łyżki oliwy 8 filecików anchois (drobno posiekane) 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pokruszonego chilli albo 1-2 łyżki marynowanych czerwonych papryczek jalapeno (drobno pokrojonych) 500g spaghetti 1 puszka krojonych pomidorów 150g (po odsączeniu) czarnych oliwek (grubo posiekanych) 2 łyżki małych kaparów 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz
Brzuszki ŁakomczuszkiJestem też fanką herbaty puerh, a więc i ta mi bardzo smakowała. W sam raz na leniwą sobotę. :) Na s tronie sprzedawcy znajdziemy następujące informacje: Puerh Fresh Fitness – herbata czerwona pochodząca z regionu Pu-erh w prowincji Yunnan, poddana długiemu 7-letniemu okresowi leżakowania, dzięki czemu nabiera mocy leczniczej. Mieszanka smakowa Fitness zawiera: suszone jabłko, skórka z kielicha kwiatowego
Brzuszki Łakomczuszkiłyżeczki suszonych płatków chilli (ja użyłam posiekanych suszonych papryczek chilli Skworcu - wow jakie ostre!) 75ml białego wina (w oryginalnym przepisie jest martini lub cinzano rostao, ja akurat miałam czerwone wino) 250g jajecznego makaronu tagliatelle 1/5 kostki masła sól Obieram krewetki. Wstawiam wodę na makaron. Gdy zawrze solę i wrzucam tagliatelle. W misce łączę przecier pomidorowy z mlekiem (ja użyłam śmietanę
Brzuszki Łakomczuszki