kuchni śródziemnomorskiej. Dzięki użyciu świeżych ziół i kolorowych warzyw charakteryzuje się atrakcyjnym wyglądem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 3 nogi lub 6 udek z kurczaka (800g) 2 czerwone papryki (500g) 300g pieczarek 2 łyżki siekanego lub suszonego tymianku sól pieprz oliwa Do podania 150g makaronu, np. muszelek kilka gałązek świeżego tymianku do dekoracji Instrukcje Z nóg lub udek
Kulinarna Pokusaapetytu) jajko 2 łyżki mleka sól ok. 200 ml bułki tartej olej Sałata sałata odmiany "Królowa lata" 4 duże liście mięty omszonej szczypiorek z cebuli 3 rzodkiewek malutka cebula czerwona łyżka octu jabłkowego 2 łyżki oliwy ciut soli Boczniaki opłukać i osuszyć. W głębokim talerzu rozbełtać jajko z odrobiną soli i mlekiem. Włożyć boczniaki. I zostawić na czas przygotowania sałaty
Weekendy w domu i ogrodzieKolejna z sałatek jajecznych, tym razem z dodatkiem tuńczyka i czerwonej fasoli. Wraz z zieleniną w postaci liści rukoli i kiełków rzeżuchy tworzy solidną porcję "zdrowych kalorii
Milion Smakównieco odmienna ale bardzo odżywcza wersja ukraińskiego barszczu. Moja propozycja składa się tylko z gotowanych świeżych warzyw, bez dodatku mięsa czy bulionu a doprawiona jest pieprzem i ziołami. Czerwoną fasolę zastąpiłam ciecierzycą dla urozmaicenia smaku. Nie jestem zwolenniczką dodawania śmietany do zup. Oprócz wartości dietetycznych w przypadku tej zupy zyskujemy w ten sposób jeszcze jeden atut - piękny, buraczkowy kolor. Podczas
Milion SmakówPierś kaczki w nietypowym, lekko słodkim owocowym sosie. Śliwki podkreślają delikatny smak mięsa a czerwone wino dodaje mu interesującego aromatu
Milion Smakówwygląda i już na pewno nie smakuje jak 300 kcal. Potrzebujesz: 100 g mięsa z piersi indyka 1 średni ziemniak ok 25 g sera mozarella pół czerwonej papryki 2 pomidorki koktajlowe szczypta słodkiej papryki duuużo świeżo mielonego pieprzu szczypta soli 1 łyżeczka kurkumy łyżeczka oliwy z oliwek można dodać dowolne zioła takie jak lubisz Co robić? 1. Mięso
Matka Żywicielkacukru kokosowego 3 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 150 ml maślanki 45 ml oleju beza truskawkowa: 2 białka 100 g truskawek 220 g cukru 2 łyżki wody kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego w paście dodatkowo: 2 łyżki wiórków kokosowych Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, solą, cukrem i wiórkami kokosowymi. Jajko roztrzepać, wymieszać z maślanką i olejem. Wlać mokre składniki
Pożeraczka, czyli raz adobrzemięso. Zmoczoną dłonią formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najpierw duży ogień, jak się zetną, zmniejszamy i smażmy z obu stron, na małym ogniu. Podajemy np z . Surówka z czerwonej kapusty SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyoliwy z oliwek szczypior ser żółty tarty 100-150 g 2 plastry pieczonej w rękawie szynki wieprzowej- można użyć innego mięsa, np. smażonego bądź duszonego - szynka wieprzowa 2 plastry - czerwona papryka w proszku - szczypta soli - szczypta pieprzu -szczypta tymianku Plastry szynki dokładnie smarujemy z obu stron przyprawami, odstawiamy na 1-2 h, po czym pieczemy w rękawie do pieczenia przez
KreatywnePinyFilet z kurczaka w innym wydaniu. Składniki: -podwójny, duży filet z piersi kurczaka -5-6 średnich ziemniaków -1/2 czerwonej papryki -1 cebula -5 dkg masła -przyprawa warzywna -przyprawa do mięs -olej -natka pietruszki Obrane ziemniaki gotujemy w bulionie warzywnym. Z piersi kurczaka odcinamy małe, luźne części. Filety przecinamy na dwie części. Odcięte części kroimy w drobną kostkę. Paprykę
Maminek kulinarnylodowatą wodę cały czas miksując. Ucieramy jeszcze kilka minut, żeby wszystko dobrze się połączyło. Gotowy hummus przekładamy na talerz lub do miski, polewamy oliwą i posypujemy zatarem, ew. czerwoną papryką czy natką pietruszki. Resztę hummusu należy przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku. U mnie hummus był przechowywany tydzień czasu i nic złego mu się nie stało ;) Smacznego
Plate of Joybędzie bardziej odświeżający. Następnie należy pokruszyć beziki na mniejsze kawałki - oczywiście też kilka malutkich możemy zostawić do dekoracji. Beziki zawsze robię w domu - jak widzicie na zdjęciach - kilka udekorowałam czerwonym barwnikiem. Całość - truskawki, beziki i śmietanę - można od razu ze sobą wymieszać, aczkolwiek ja wolałam ułożyć warstwami, żeby deser wyglądał bardziej estetycznie ;) Nakładałam truskawki z bezikami, które przykrywałam śmietaną. Całość
Plate of Joyprzyjemności z jedzenia! Podane z salsą z pomidorów, papryki, oliwek i czosnku. Pyszne! Składniki: (dla 2 osób) przegrzebki, 3-4 sztuki na porcje, 7-10 pomidorków koktajlowych, 1/2 czerwonej papryki szpiczastej, 5-6 czarnych oliwek, 1/2 natki pietruszki, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, oliwa z oliwek Przegrzebki umyć i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni
Plate of Joywielkości orzecha włoskiego. Obsmażyć do zrumienienia na rozgrzanej patelni, na oliwie z oliwek, następnie ściągnąć na talerz. 2 puszki krojonych pomidorów (po 400 g), 200 ml bulionu warzywnego, 1 czerwona cebula, 2 małe ząbki czosnku, 1/2 marchewki, 1/2 łodygi selera naciowego, ocet balsamiczny, sól, pieprz, suszone oregano, świeża bazylia, oliwa z oliwek Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę
Plate of Joyminut. Terrina z dodatkiem buraka z sera bryndza z sosem balsamicznym - poczęstunek od szefa kuchni. Polędwica z sandacza serwowana z ragout z krewetek oraz sałatką z biało-czerwonego buraka i tabule pietruszkowo-miętową ( Wiosenne Menu - 32 zł) Rolada z karmelu i mango z lodami o smaku giandui i chrupiącym krokantem (Wiosenne Menu
Plate of Joy