Składniki: 1,1kg boczku bez skóry, musztarda francuska, sól, pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka, 4 ząbki czosnku. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikipierogi z kapustą i grzybami. Składniki: Farsz: 1 kg kiszonej kapusty (u mnie już z marchewką) 40 g suszonych grzybów (u mnie borowiki i podgrzybki) 8 małych pieczarek 2 czerwone cebule 2 liście laurowe (u mnie Skworcu ) 4 ziela angielskie (u mnie Skworcu ) większa szczypta majeranku (u mnie Skworcu ) sól i czarny mielony pieprz do smaku (u mnie
Słodkie okruszkiszklanka ciepłej wody *2 łyżki oleju Farsz: *1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego *2 łyżeczki ziół prowansalskich *2 łyżeczki soli *1/2 łyżeczki pieprzu *4 łyżeczki prażonej cebulki *2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej *1 łyżeczka curry Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i wyrabiamy aż do uzyskania jednolitej masy, bez mącznych grudek. Następnie na oprószonej mąką stolnicy z uzyskanego ciasta wałkujemy cienki
Wspólne smakiSkładniki: jajka 10 sztuk, ogórek zielony 1/2 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, cebula 1 mała, koperek 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa 3/4 łyżeczki, jogurt naturalny 180 ml jajka ugotowane na twardo obrać i przez kratkę-przeciskarkę jajka rozdrobnić do miski dodać pokrojone drobno w kosteczkę: cebulę, paprykę, ogórek zielony, posiekany koperek i wymieszać wsypać pieprz
W Mojej Kuchni LubięJedną z potraw podawaną w polskich domach na Wigilię są uszka z grzybami . Jest to tradycyjne danie serwowane zazwyczaj z czerwonym barszczem. Potrawa ta wymaga trochę pracy, dlatego warto przygotować ją nieco wcześniej i zwyczajnie zamrozić. Ja robię je około tygodnia przed świętami. Do farszu używam grzybów zebranych jesienią w okolicznych lasach, ale oczywiście można też użyć zakupionych
Kuchnia co dniazabawy jeszcze więcej! Składniki: 480 g mąki 320 g masła 160 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo: lukier królewski z tego przepisu: lukier masa plastyczna czarna, czerwona, zielona Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatamy razem i lepimy z ciasta kulę. Wkładamy ją do lodówki na 20 minut. Wałkujemy na grubość ok 0,5 cm i wycinamy kształty bałwanków. Pieczemy
Kulinarne Inspiracjeszybkowarze. Powiem Wam że taki kalafior wyśmienicie smakuje. Podany w formie bigosu po prostu rewelacja. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 mały kalafior 3 marchewki 2 cebule małe 1 mała czerwona papryka 1 l bulionu warzywnego lub wody jeśli nie macie bulionu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka domowej vegety 1 kopiasta łyżka ketchupu pieprz, szczypta chili do smaku
Sama słodycz i szczypta chilizwykłego ryżu, ugotowanego osobno. Takie dania, to istny wehikuł czasu. Składniki 100 g ryżu 250 g mięsa mielonego 1 cebula 2 łyżki oleju 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 mała puszka kukurydzy 5 pieczarek 1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie) szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko
R'n'G Kitchennajbardziej polecam :) Składniki: 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2-3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka 3 średnie ziemniaki ok. 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 1 puszka krojonych pomidorów (lub ok. 400 ml passaty pomidorowej) sól i świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka
Simply Foodzabraknąć w czasie Wigilii i Bożego Narodzenia, a nawet w karnawale. Śledzie zostały podane na sałatce z czarnej soczewicy z pieczonymi burakami, sokiem i brzoskwiniami z puszki, blanszowanym jarmużem, czerwoną cebulą i świeżą kolendrą Składnik i: 6 pojedynczych solonych filetów ze śledzi 1 duża biała cebula, 2-3 łyżki miodu, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy, 2 łyżki rodzynek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętakich dań zajadać buraczki :) Składniki na 2-3 porcje: 3/4 szklanki niepalonej kaszy gryczanej 1 podwójny filet z kurczaka 1 łyżka przyprawy gyros 1 łodyga selera naciowego 1 papryka czerwona 1 cebula 250 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki kurkumy pieprz, sól do smaku 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie: Kaszę ugotować w 3 szklankach osolonej wody
Ze smakiem i z pasjąPoniższy przepis będzie na ok. 6 tartaletek. Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą – składniki ciasto francuskie 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki zielonego groszku 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 czerwona papryka ok. 100g sera żółtego cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka majonezu 3 łyżki śmietany sól pieprz Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą – przepis: Na patelni
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kukurydzą, groszkiem i jabłkiem, z dodatkiem koperku i lekko musztardowego sosu. Ta sałatka naprawdę idealnie pasuje na wigilijny stół. Jej żółto-zielony kolor pięknie skomponuje się ze świątecznymi, przeważnie czerwonymi, kolorami. Jest lekka i co najważniejsze: podajemy ją na stół bez mieszania z sosem, którego każdy sam na talerzu doda tyle, ile sam chce. Dzięki temu także i kolejnego
Codzienna kuchnia niecodziennapowrocie z pracy będzie czekał na Was pyszny obiad. 700g mięsa z szynki lub łopatki duża cebula 2 łyżki mąki pszennej 5 pieczarek 5 dużych ziemniaków 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 średnie marchewki korzeń pietruszki 2/3 szkl zielonego groszku mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz łyżka czosnku granulowanego łyżka słodkiej papryki kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście
Smakołyki Asiaromatycznymi pomidorami ( przezornie zawekowane latem w słoiki) sprawi iż nie straszna nam będzie nawet najmroźniejsza pogoda. składniki dla sześciu osób 1 kg przerośniętej wołowiny 2-3 papryki czerwone 1 litr dobrego bulionu 1 papryczka ostra 350 g pomidorów ( o tej porze roku z puszki) 3 cebule 4 ziemniaki 3-4 ząbki czosnki 4 łyżki
Miód i pieprz