plasterkiem tej pieczonej karkówki ...pycha! Składniki; 1 kilogram karkówki wieprzowej kilka ząbków czosnku 2 łyżki suszonego cząbru Skworcu pół łyżki suszonego rozmarynu Skworcu 1.5 łyżki soli pieprz czerwony Skworcu słodka papryka mielona Skworcu ok 1/3 szkl. sosu sojowego 1 szkl. wody 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso myjemy a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Na całej długości mięsa nożem robimy delikatne(...)plasterki czosnku. Mięso nacieramy dokładnie solą, następnie spryskujemy je olejem z każdej strony. W miseczce mieszamy ze sobą cząber, rozmaryn , ok, pół łyżeczki pieprzu i tyle samo czerwonej papryki. W powstałej mieszance dokładnie obtaczamy mięso z każdej strony. Wkładamy do lodówki , najlepiej na całą noc. Po kilku godzinach mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę wymieszaną z sosem
Radość kipiąca uśmiechem.dzień wcześniej. Ugotowane odstawić w chłodne miejsce, gdy ostygną przykryć folią, aby nie obeschły. Przed podanie wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody. Gdy się zagotują wyjąć. Podawać z barszczem czerwonym
królestwo garówkolejne 5 minut . Wsypać tymianek, dodać liść laurowy, ziarna pieprzu. Zwiększyć ogień i wlać wino Porto Tawny. Zredukować o połowę, odparowując tym samym alkohol (przez 1 minutę ). Następnie wlać czerwone wino i również zredukować całość o połowę. Wlać bulion, zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia przez 40-45 minut , zbierając ewentualne szumowiny (sos ma lekko pyrkać
Moja Delicjaodcedzeniu dodajemy do niego 1 łyżkę masła i mieszamy tak długo, aż się rozpuści i zostanie wchłonięte przez makaron. Łososia podajemy na ciepło z makaronem i sosem porowym, udekorowanego czerwonym kawiorem w ilości wedle upodobań. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne - Kuchnia francuska Zainspirowany przez Podróże kulinarne - Kuchnia francuska Kulinarna Pokusa #gallery-170 {margin: auto;} #gallery-170 .gallery-item
Kulinarna Pokusawczesnych odmianach z początku czerwca ani w wielkoowocowych z przełomu lipca i sierpnia. Wtedy „robaki" wychodzą z owoców, by zagrzebać się w ziemi. Występują zaś w żółtych i czerwonych czereśniach dojrzewających w lipcu. By się ich pozbyć, można zalać owoce na parę minut zimną wodą - larwy wyjdą z nich i opadną na dno naczynia. Jeżeli chodzi o świeżość owoców
Słodkie Przyjemnościdomu miałyby już brązowe zapieczony spód, a ta? Nadal wygląda prawie jak nowa. Produkty Ballarini posiadają thermopoint, jest to ta zielona kropka, która sygnalizuje poziom nagrzania patelni. Zielony = zimna, czerwona= gorąca. Zawsze działa idealnie. Wiem, bo niektóre produkty Ballarini mają już ponad rok, używam ich często i widzę, nic się nie zmienia, jakość nie spada. Miewałam patelnie z punktem(...)akcji z naleśnikami. Na zdjęciu wyżej widzicie naleśnik, który właśnie się smaży. Smaży się bez wcześniejszego posmarowania patelni tłuszczem, Tak dokładnie, smażyłam beztłuszczowo! Dodatkowo widać nasz Thermopoint jest czerwony, znaczy to, że patelnia jest mocno rozgrzana. Tu już przewróciłam naleśnik na drugą stronę i widzicie, że nie jest ani postrzępiony i nie widać śladów, aby przywierał do patelni
Blondynka Gotujenajlepszych ciast, jakie ostatnio jadł. A ja się z nim w pełni zgadzam! Połączenie może i jest nieco zaskakujące, ale wszystkie warstwy idealnie się uzupełniają, a karmelizowany w czerwonym winie rabarbar to czysta poezja. Spróbujcie koniecznie, póki można jeszcze znaleźć te kwaśne łodygi na sklepowych półkach. Sernikobrownie z rabarbarem Składniki: (na formę 25x22 cm) brownie: 100 g ciemnej czekolady(...)serka kremowego 100 g mleka skondensowanego słodzonego 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 300 g rabarbaru 80 g cukru 50 ml czerwonego wina Rabarbar pokroić na mniejsze kawałki. Cukier skarmelizować, dodać rabarbar, poddusić. Zalać winem, gotować 5-10 minut, aż rabarbar zacznie się rozpadać. Ostudzić. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę
Pożeraczka, czyli raz adobrzekostkę jabłka 1/4 szklanki suszonych żurawin 1/4 czerwonej cebula, drobno posiekana 1/8 szklanki wody 1/8 szklanki miodu 1/2 łyżki świeżego imbiru, startego na tarce 1 łyżeczka octu z czerwonego wina 1/8 łyżeczki chilli, plus więcej do smaku Przygotowanie: W celu przygotowania chutneya rabarbarowego, w średnim rondlu wymieszaj rabarbar, jabłko, żurawinę, cebulę, wodę, miód, imbir, ocet i chilli. Doprowadź
karmelowytrzy ich rodzaje, a mianowicie pomidorki żółte, pomidory suszone z oliwy i pomidor zwykły. Sałatka pomidorowa z wędzonym kurczakiem Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 1 czerwona cebula(...)sera feta 100 g suszonych pomidorów z oliwy 100 g pomidorków żółtych 150 g makaronu drobnego kokardki sól, pieprz kolorowy 1 duży pomidor czerwony 3 korniszony 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego czarnuszka Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Wszystkie pomidory oraz ogórki kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiejsca bo urosną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut (w zależności od grubości serc). Ostudzić i przekroić. Nadzienie: Śmietanę ubić z cukrem pudrem i czerwonym barwnikiem spożywczym. Spody ptysiowych serc wypełnić bita śmietaną i przykryć drugą połówką. Wierzch posypać cukrem pudrem. Smacznego
Oryginalny smakjarmuż+ seler + imbir + jabłko+ banan + cytryna+ grejpfrut czerwony Składniki ok pół paczki jarmużu 3-4 łodyg selera naciowego 3 jabłka, pozbawione gniazd nasiennych 2 grejpfruty czerwone 2 banany 1 cytryna 2 plasterki świeżego imbiru Wykonanie Wszystkie skladniki przepuścić przez wyciskarkę do soków
w mojej kuchnismaż przez 5 minut, następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze 2-3 minuty. Dorzuć marchewki, świeże pomidory, przecier pomidorowy, liście laurowe, natkę pietruszki i pomidory z puszki. Dopraw czerwonym octem winnym (ok. 2 łyżki), solą i pieprzem. Podlej ok. 300 ml. wody. Duś na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj ugotowaną fasolę i wymieszaj. Potrawę przykryj i wstaw
Chilli Czosnek i OliwaZakwas na barszcz czerwony Prawdziwy barszcz czerwony powinno zrobić się na zakwasie , a już na pewno ten świąteczny. Wykonanie samego zakwasu jest bardzo proste , w zasadzie robi się on sam. Jest bardzo zdrowy , poprawia pracę jelit , układ odpornościowy więc filiżankę takiego zakwasu powinniśmy wypijać codziennie - samo zdrowie! Składniki : 1-1,5 kg buraków
Aromatyczne Podróżepotrzeba. A jeżeli jeszcze pojawi się w towarzystwie aromatycznego sosu - takim daniom mówimy stanowcze tak! Składniki: - 4 plastry schabu - 150 g sera srebrzystego lazur - 2 duże cebule - duża czerwona papryka - marchewka - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - sól morska, pieprz Schab rozbijamy, ale tak, żeby nie powstały dziury. każdy plaster z jednej strony nacieramy posiekanym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, pieprzem
Cook&Love