suszonych śliwek 100 g suszonych jabłek 100 g suszonych gruszek niepełna szklanka mleka 3,2 % 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej około 2 l wody ewentualnie łyżka soku z czerwonej porzeczki lub wiśni 1 łyżeczka miodu i cukier do smaku Suszone owoce myjemy i moczymy w 1 litrze wody przez 2-3 godziny. Następnie dolewamy pozostały litr wody i gotujemy
Trzeci talerzPropozycja na już, na teraz. Na brudzenie dłoni sokiem przebieranych kulek agrestowych, czarnych i czerwonych porzeczek, borówek. To własnie ten moment, by wykorzystać wszystkie. A to przepis by wykorzystać je wszystkie naraz. Zatopić w kremowej, kokosowej masie, zapieczonej na kruchym, maślanym cieście. Przepis wykorzystany, by osłodzić czas spędzany z tymi, przy których ani okazja, ani okoliczności nie są istotne
Kronika Piekarnikabardzo prosty do przygotowania, a poza tym daje nam mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o jego smak. Dziś jest to kawowa panna cotta z owocowym sosem. Do sosu użyłam czerwonych porzeczek, bo te kwaskowe owoce fajnie kontrastują ze słodkim deserem. Kulinarne inspiracje Na bogu znajdziecie też inne przepisy na pannę cottę: Czekoladowo-rozmarynowa panna cotta z malinami Panna cotta
Kulinarne przygody Gatitytutaj: https://www.maczfit.pl/produkt/care/ . A z kodem KRp387 macie -5% zniżki na każdą dietę . Taki kod też dostaniecie dla siebie po rejestracji Na zdjęciu akurat widzicie tartę z czerwonych porzeczek na musie z tapioki i chrupkim, bezglutenowym spodzie z płatkami migdałów. Ależ to było dobre! 3. Zmiana środowiska na 1 – 2 dni Jako że na piechotę
Czynniki pierwszeniejadków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babka z owoców i galaretki Składniki 3 galaretki owocowe (ja użyłam truskawkową) 1 l wody 300 g różnych sezonowych owoców (ja użyłam truskawek, czerwonej porzeczki, borówek, malin i czereśni) Instrukcje Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Część tężejącej galaretki przelewamy do formy w kształcie babki , wrzucamy połowę owoców, zalewamy galaretką
To co lubię - gotuję i polecambudyniową pianką to jedno z lepszych wakacyjnych ciast, jakie robiliśmy. Kruche ciasto, dodatek jagód oraz pianka z białek i budyniu – tak smakuje lato. Kusi mnie wersja z czerwonymi porzeczkami, ale niestety nie mamy takich krzaczków, a do miasta daleko. Dla wyjaśnienia – piszę przepis w rodzinnym domu na wsi. A wracając do ciasta – oczy same jedzą, tylko
niecodziennikparyfilmie widać jak to powinno wyglądać. Do tortu o śr 20 cm polecam zrobić żelkę o śr 17-18 cm. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Żelka z czerwonej porzeczki – śr ok 15 cm, wysoka 7 mm: 250 g świeżych/mrożonych jeżyn 20 g cukru lub więcej, do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny lub więcej, do smaku
Słodki Pomysłsmażyć nas małym ogniu na rumiano z obu stron. Nie potrzeba dodatkowego tłuszczu, ten w placuszkach wystarczy. 4. Podawać wedle uznania - u nas z domową galaretką z czerwonej porzeczki. Smacznego!!! Źródło: Kobieta wszechjedząca
Kuchnia domowa Aniczego robimy domowy kompot? Ze wszystkich dostępnych sezonowo owoców! Do gara wrzuciłam obrany ze skóry rabarbar, jakieś resztki znudzonych od tygodnia jabłek, trochę borówki amerykańskiej ,białe i czerwone porzeczki, agrest czarny i biały dodatkowo laskę wanilii ,kilka goździków, laskę cynamonu i gwiazdkę anyżu. Gotowałam parę godzin, wychłodziłam , przecedziłam przez sito i włożyłam do lodówki. Mówię Wam , pyszka
Z Kuchni Do Kuchnipozostawiam również wersję na bogato! Lekka sałatka to idealny pomysł na letni obiad, kiedy z nieba leje się żar. W tej sałatce super robotę robią sezonowe czerwone porzeczki. Polecam każdemu, kto lubi jeść sałatki! SKŁADNIKI: - 1 porcja pieczonej lub grillowanej piersi kaczej - 80g - 1 małe jajko zerówka, usmażone bez tłuszczu - pomidory malinowe - rzodkiewka 2-3 sztuki - kilka
SMYKWKUCHNICzyli to co mamy pod ręką i co lubimy. U mnie to morele, porzeczki, wiśnie. Dodałam orzechy brazylijskie bo uwielbiam. składniki: 3 jajka L 1/2 szklanki mąki pszennej 125 ml mleka szczypta soli 1 łyżka masła pozostałe: 2 łyżki dżemu truskawkowego 2 morele 1 garść porzeczek czerwonych i białych 3 łyżki wiśni wydrylowanych 5 malin 1 łyżka poziomek
wesoła kuchniapyszny krem z jeżyn do toru i ciasta. Mus z jeżyn miałam okazję robić w torcie urodzinowym Błażejka i dzieciom oraz gościom bardzo smakował. Polecam również mus z czerwonej porzeczki. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Mus jeżynowy: 220 g jeżyn świeżych/mrożonych 40 – 50 g cukru, do smaku 2-3 łyżeczki soku z cytryny, do smaku
Słodki Pomysłmamy czasu na przygotowywanie ambitniejszych deserów. Przede wszystkim ten fit deser łączy ze sobą moje dwa ulubione smaki kwaśny i słodki . Na dno słoiczków dodałam fit frużelinę z porzeczki czerwonej i czarnej, jogurt skyr - świetne źródło białka, a na sam wierzch robioną na szybko granolę z patelni. Granolę z patelni robię w ten sposób: wrzucam na suchą patelnię
SMYKWKUCHNIbyło pyszne:)) Postanowiłam trochę pozmieniać i sprawdzić jak smakuje. Moja beza była czekoladowa a maliny zastąpiłam borówkami. Efekt był, bo deser zniknął natychmiast:)) Myślę, że doskonale sprawdzą się czerwone porzeczki, jagody czy jeżyny. Dla trzymających linię polecam zastąpić śmietanę kremówkę jogurtem greckim, wymieszanym z miodem. Szybko można przygotować bez specjalnych kulinarnych zdolności. Zapraszam do przepisu:)) Składniki Beza
gotuj ze mną