Sałatka z kapustą pekińską, suszonymi pomidorami i salami 175Pyszna sałatka z kapustą pekińską, świeżym szpinakiem i dodatkami w stylu włoskim - suszonymi pomidorami, oliwkami, salami oraz serkiem typu włoskiego. Dodatkowo dla osób lubiących ostre smaki
Kuchnia MagdaLeny
Pierogi drożdżowe 158kostki margaryny 1 szklanka ciepłego mleka 5 dkg drożdży szczypta soli Farsz filet z kurczaka, pokrojony w drobną kostkę 1/2 średniej kapusty pekińskiej, pokrojonej w paski 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę przyprawa do gyrosa 30 dkg pieczarek, drobno pokrojonych sól, pieprz Z podanych składników zagnieść ciasto drożdżowe(...)dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić mięso i podsmażyć na złoty kolor.Wyjąć do miseczki, patelnie umyć. Wlać ponownie olej, podgrzać wrzucić czosnek , cebulę i zeszklić. Następnie dodać kapustę, pieczarki i paprykę , dusić około 2 minut. Na koniec wsypać kukurydzę doprawić solą i pieprzem według uznania i wymieszać. Ciasto rozwałkować na stolnicy na cienki okrągły placek. Wykrawać większe okrągłe
gotuj ze mną
Krupnik z pak choy 105Krupnik z pak choy Lekki a jednocześnie sycący krupnik na bazie kaszy jęczmiennej pęczak oraz bukietu jarzyn łączniej z pak choj. Jej oryginalna nazwa brzmi bai
Dorota Smakuje
Pierogi z bobem 141Pierogi z bobem robiłam jeszcze w zeszłym roku, ale zanim się zebrałam z publikacją, było już po sezonie. Dlatego teraz spieszę od razu podzielić się
Obiad gotowy
Pierogi z botwiną i fetą 172inne przepisy na pierogi Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi z kapustą i pieczarkami Pierogi z gęsiną i śliwkami Pierogi z mięsem Pierogi z czerwoną soczewicą Pełnoziarniste pierogi z truskawkami Pierogi ze szpinakiem Pierogi z botwiną i fetą Składniki: 2 pęczki botwiny (najlepiej jeśli buraki będą
Obiad gotowy
Dieta w rzucaniu palenia 189codziennej diecie takich składników jak kwas foliowy z zielonych warzyw liściastych, kwas cynamonowy z kawy, polifenole z zielonej herbaty, resweratrol z czerwonych winogron, izotiocyjaniany i sulforafan z warzyw krzyżowych (takich jak brokuł, jarmuż, kalafior, kapusta, rzodkiewka) oraz lignany z siemienia lnianego, które będą chroniły przed nieprawidłowymi podziałami komórek, dlatego mogą mieć istotne znaczenie w diecie osoby rzucającej palenie. Ponadto
Z notatnika dietetyka
Sajgonki utopione w papryce 184papryk czerwonych · ½ fileta z kurczaka · Przyprawa do kurczaka · Sól · Olej do smażenia · 1/3 główki kapusty pekińskiej · 3 marchewki
Kulinarna Chwila
Festiwal Burgerów - Stekówka - steki i burgery, Rajskie Jadło Bałuty, Szpulka 206Jadło Bałuty oraz Szpulka . Na Zachodniej 27 spróbowaliśmy Burgera Bałuckiego – wołowina (200 g), krokiet z prażoków, sałata lollo, pomidor, ogórek kanapkowy, cebula czerwona, domowy majonez, sos BBQ, podany z opiekanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty Cena: 18,50 zł To jest taki prawdziwie domowy, uczciwy burger! Krokiet z prażoków bardzo dobrze współgra z resztą dodatków, a mięso było
Cooking Monster
Wegańskie kremowe casserole z fasolki szparagowej i chrupiącej cebulki (bez glutenu) 178przyozdobienia dania na talerzu. Całość delikatnie mieszamy tak, żeby cebulka była dobrze zanurzona w sosie. Podajemy na ciepło. Nam smakuje z buraczkami czerwonymi i ogórkiem konserwowym z kurkumą . Świetnie też komponuje się z kimchi lub kapustą kiszoną po koreańsku . Smacznego! *Przepis zainspirowany tym . Artykuł Wegańskie kremowe casserole z fasolki szparagowej i chrupiącej cebulki (bez glutenu) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.pl
Naleśniki Kebab 963Naleśniki Kebab – to propozycja na wytrawne naleśniki, na które inspirację znalazłam w jeden z sieci naleśnikowych – Manekinie ;) W oryginale znajdziecie kapustę pekińską, kurczaka gyros, ogórka konserwowego oraz cebulkę i sos – u nas dodatkowo czerwona papryka. Z podanych składników wychodzi 10 naleśników. Naleśniki Kebab – Składniki: Naleśniki Kebab – Składniki na farsz: […] The post Naleśniki Kebab
Kulinarne Przeboje
Gołąbki à la borek – zaskocz swoich bliskich nietypową odsłoną klasyki 47Jeśli lubicie gołąbki, ale macie ochotę na małe kulinarne szaleństwo, koniecznie wypróbujcie przepis na gołąbki à la borek . To nietypowe połączenie tradycyjnych smaków z zupełnie nową
codojedzenia
Zupa ze szpinakiem i wędzonym dorszem 262właściwie to wcale;) nad decyzją, że zrobię taką zupę. O łupaczu nikt nie słyszał nawet w sklepach typowo rybnych, więc postawiłam na dorsza, bo lubię:) Nie miałam też czerwonego ziemniaka, więc był normalny i mało brakowało, a zamiast pora byłaby cebula, ale wiem, że to jednak różnica, więc mając już piękną wiązkę szpinaku i świeżo uwędzonego dorsza na kuchennym blacie(...)śmietana ok. 1 litr bulionu łyżka masła lub oliwy/oleju przyprawy: lubczyk, sól, pieprz Najpierw ugotowałam bulion warzywny, czyli na wrzątek wrzuciłam kawałek marchewki, pietruszkę, kawałek włoskiej kapusty, 1/2 selera, 1/2 kalarepki i 1/2 czerwonej papryki. Gotowałam do miękkości warzyw, po czym bulion odcedziłam i wykorzystałam do zupy, a warzywa wrzuciłam w porze kolacyjnej na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością
Zdrowa Kuchnia Sowy
Ekspresowa zupa na jesień, z kapustą i fasolą 221domowej passaty pomidorowej 250 g włoskiej kapusty, jarmużu lub cavolo nero (u mnie 1/2 małej włoskiej kapusty) 400 g (lub 1 puszka) fasoli cannellini lub innej białej 2 suszone papryczki pepperoncino (opcjonalnie) 1 łyżka octu z czerwonego wina oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Wlej krojone pomidory lub passatę pomidorową do średniego garnka i dodaj 1 puszkę (czyli 400 ml) wody
Chilli Czosnek i Oliwa