rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500-600 gram mięsa mielonego, 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 por 2 puszki pomidorów krojonych 800 gram pół puszki kukurydzy pół puszki fasoli czerwonej konserwowej 3/4 szklanki wody 1 mniejsza bułka do namoczenia w mleku mleko do namoczenia bułki 1 jajko maka do obtoczenia pulpetów przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka,słodka papryka(...)następnie obtaczamy je w mące, pulpety przesmażamy na oleju na patelni z obu stron, następnie przekładamy do większego garnka, dodajemy pomidory z puszki, wodę, odsączoną z zalewy kukurydzę z fasolą i gotujemy wszystko na małym gazie pod przykryciem co jakiś czas mieszając, na patelni na pozostałym po pulpetach tłuszczu podsmażamy pora wraz z cebulką i czosnkiem, następnie dodajemy do pulpetów
Blog kulinarny S9.PLczerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz kumin ostra papryka 1 łyżka oliwy 1 0 0 g sera żółtego PRZYGOTOWANIE Składniki ciasta miksujemy. Odstawiamy na 10 minut, raz jeszcze mieszamy i na niewielkiej ilości masła na średniej patelni smażymy naleśniki. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy
Moje Kuchenne Rewelacjenawet marynowaną. Jeśli wolisz nieco lżejszą wersję wymieszaj majonez z jogurtem naturalnym w proporcji 1:1. SKŁADNIKI: 200 g dobrej szynki puszka kukurydzy – 400 g puszka czerwonej fasoli – 400 g słoik selera konserwowego – 290 g 3 jajka ugotowane na twardo 95 g pora – jasna część mały pęczek szczypiorku 3 czubate łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy
Zasmakuj KuchniSkładniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (można też zastąpić wieprzowiną lub indykiem) 1 butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1/2 łyżeczki płatków chilli 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki cukru oliwa do smażenia sól do smaku Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę(...)Doprawiamy całość słodką papryką, chilli, cukrem, solą i pieprzem. 6. Dusimy całość na małym ogniu przez ok. 30 minut. 7. Dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę. 8. Pdgrzewamy przez 2-3 minuty i ewentualnie doprawiamy do smaku solą, cukrem, papryką i chilli. 9. Podajemy z białym ryżem. Danie można na wierzchu udekorować listkiem
Prosto z Kotładużo białka (aż 18 g/ 100g), potas, fosfor, magnez, żelazo, witaminę D, A, E, B1, B2 oraz B6. Pasta z makreli Składniki: 100 g makreli wędzonej; 100 g fasoli czerwonej (z puszki); 1 cebula (mała); Pieprz, świeży tymianek. Zaczynam ! Nie ma nic prostszego ! Wszystkie składniki oprócz przypraw przekładam do blendera i miksuję
Życie na widelcuzawsze piekę dwie formy roślinnego pasztetu: jeden dla nas, drugi dla naszego psa, który po prostu go uwielbia i najwyraźniej nie odróżnia go od mięsa. Składniki: ½ szkl. czerwonej fasoli ½ szkl. ciecierzycy 1 duża cebula 2 małe marchewki ½ średniego selera 4 ząbki czosnku 350 g pieczarek 4 suszone podgrzybki Kilka suszonych śliwek ½ -1 szkl. płatków owsianych 1 łyżka oliwy przyprawy(...)seler. Duś pod przykryciem ok. 7 min, tak, aby warzywa były miękkie. Nie dopuść do przypalenia-w razie konieczności dolej troszkę wody. Gdy będą gotowe, przełóż do miski z fasolą i cieciorką. Pieczarki pokrój w plasterki. Podgrzybki dokładnie opłucz, przełóż do małego naczynia i zalej wrzątkiem. Poczekaj chwilę, aż zmiękną, odcedź, pokrój w paseczki. Wodę pozostałą z moczenia grzybów przelej
Roślinna - blog wegańskipuszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała puszka kukurydzy (160 g po odsączeniu) 5-6 ogórków konserwowych 1/2 główki małej czerwonej kapusty 3-4 łyżki ketchupu 1/3 szkl. gazowanej wody mineralnej 1 lekko kopiasta łyżka cukru 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżka octu z czerwonego wina 4 łyżki oliwy(...)puder Sos: 3 łyżki majonezu (u mnie 1 łyżka Kieleckiego + 2 łyżki majonezu Babuni) 3 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie szczypta cukru pudru sól, pieprz Czerwoną kapustę drobno szatkujemy. Szykujemy zalewę: wodę gazowaną łączymy z 1 kopiastą łyżką cukru, 4 łyżkami oliwy oraz 1 łyżką octu z białego wina. Dokładnie mieszamy (najlepszy efekt da potrząsanie
Smaki Na Talerzuinnego. Przedstawiam wam moją wersję na chili con carne. To pyszne i sycące danie jednogarnkowe. Zrobione jest z mięsa mielonego w towarzystwie papryki, czerwonej fasoli, kukurydzy, cebuli oraz czosnku. Całość uduszona jest w pikantnym sosie pomidorowym. Chili con carne można podać, tak jak ja z ryżem jak również z plackami
Marta Gotujekurczakiem i serem . Jako ciepłe danie możemy wtedy podać chili con carne w wersji light . Meksykańska sałatka z kurczakiem Składniki: 350 g piersi z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 żółtej papryki 10 dag żółtego sera sok z 1/2 cytryny 3 łyżki majonezu 1- 1,5 łyżeczki przyprawy meksykańskiej do chili con carne
Kulinarne przygody Gatitygram mąki pszennej ok 300 ml ciepłej wody szczypta soli 30 ml oleju Składniki na farsz: 300 gram mięsa mielonego 1 mniejsza zielona papryka 2 pomidory 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano olej/oliwa do smażenia sól, pieprz, słodka i ewentualnie ostra papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: cebulę, paprykę
Blog kulinarny S9.PLsmaku. Przy tym można je przyrządzić bardzo łatwo w krótkim czasie. Polecamy! Ilość porcji: 2 Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 papryka ½ puszka czerwonej fasoli ½ cytryna Pęczek natki pietruszki olej słonecznikowego 2 tortille pełnoziarniste Przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól, cynamon, papryka chili, ok. 5 goździków, Kurczaka myjemy pod bieżącą włókna i kroimy w kostkę
Kolizje Smakówpodgrzewając potrawę musicie bardzo uważać, aby Wam się nie przypaliła. Chilli con carne – składniki 500 g mięsa mielonego (wołowego/wieprzowego) 2 marchewki 2 czerwone papryki puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 cebula 2 ząbki czosnku puszka krojonych pomidorów w puszce 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej szczypta oregano łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz szczypta majeranku Chilli con carne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!udek *) 1 grubo posiekana w kostkę cebula 2 posiekane drobno ząbki czosnku 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę ok. 2cm 400g pokrojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki buliony drobiowego olej do smażenia Sposób przygotowania: Wymieszać razem mąkę, pieprz cayenne, sól i czarny pieprz. Piersi kurczaka przekroić
W kuchni wieczoremproste i niecodzienne danie inspirowane kuchnią meksykańską, to nie mogliście lepiej trafić. ;) * SKŁADNIKI na 8 tacos (dla 4 osób) Tacos: 8 muszelek do tacos 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy (lub 1 kolba świeżej) 1 dojrzałe awokado mała natka kolendry 1 papryczka chilli 1 limonka 200 g kwaśnej śmietany Krewetki w tempurze: 16 dużych krewetek, najlepiej
Food Squarezwykłej wędzonej+ 1/2 łyżeczki chili) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 puszka pomidorów w kawałkach (400g) 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz 1 płaska łyżeczka ciemnego kakao szczypta cynamonu olej do smażenia 100 g startego sera żółtego nachosy kwaśna śmietana PRZYGOTOWANIE Cebulę, czosnek i papryczkę drobno siekamy
Moje Kuchenne Rewelacje