czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:167/307)

Gulasz z mortadeli 227

każdą okazję i każdą porę dnia: Nie ma chyba nic łatwiejszego. Potrzebne produkty: -solidna porcja mortadeli-1,2-1,4 kg (wieprzowa lub drobiowa-obie smakują podobnie) -puszka czerwonej fasoli -kartonik 500 ml koncentratu pomidorowego -4 marchewki -2 papryki -3 ząbki czosnku -przyprawa warzywko -majeranek -przyprawa delikat do mięs -pieprz czarny mielony -olej do smażenia Mortadelę kroimy w kostkę

Maminek kulinarny
Sałatka z ananasem, kukurydzą, żółtym serem i czosnkiem 730

Wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Kukurydzy można nie dawać do sałatki lub zastąpić ją drobno posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem, czerwoną fasolą konserową czy brzoskiwniami z puszki. Ser zamiast trzeć na tarce można pokroić w kostkę. Smak sałatki można wzbogacić o rodzynki i pokrojone w drobną kostkę jabłko lub o podsmażoną

Gospodyni Miejska
Sałatka z porem, serem, kukurydzą i jajkami 1212

zabiegowi nie trzeba ich parzyć czy solić. Sałatka nie wymaga przyprawiania, ale (jeśli ktoś lubi) można ją posolić i popieprzyć. Sałatkę można wzbogacić np. o groszek konserwowy czy czerwoną fasolę konserwową. Majonez i/lub śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Sałatka z tortellini 308

kochani my nie szalejemy z solą. Można dodać jeden ząbek czosnku ale to opcjonalnie.  Składniki: 150 g tortellini z szynka 250 g sera edamskiego  240 g czerwonej fasoli  duża kiść jasnego winogrona  sól pieprz  szczypta słodkiej papryki mielonej  2 łyżki majonezu ( w moim osobistym przypadku pół słoika :-)  Sposób przyrządzenia :  Tortellini gotować

pieprzny smaczek
Chilli con carne z pieczarkami- chilli con carne with mushrooms 310

wzburzyłam :) całą recepturę chilli con carne , tak jak i historia potrawy zmieniła mnie :) Polecam i zapraszam po przepis. Zaczynamy: Składniki: 600 gr mielonego 2 cebule 2 puszki czerwonej fasoli 2 puszki pomidorów 200 gr pieczarek 3 ząbki czosnku sól, pieprz, chilli oliwa natka pietruszki Wykonanie: Posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyciskamy do cebuli przez praskę czosnek. Dodajemy mięso

Smaki Edyty
Kruche ciasteczka - kwiatki 239

Niedawno znalazłam przepis na ciasteczka w kształcie kwiatków. Były one nadziewane czerwoną fasolą, szpinakiem, a nawet figami. Ja uprościłam ten przepis i wykorzystałam wieloowocową marmoladę. Skorzystałam również z mojego sprawdzonego przepisu na kruche ciasteczka z m&m`sami. I tak powstały moje kruche ciasteczka - kwiatki.  Składniki: 250 g mąki 100 g cukru pudru 2 żółtka

Salonik smaków
Dietetyczne ciasto czekoladowe z fasoli z serem 508

Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4 łyżki mleka 5 jaj łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kakao łyżka jogurtu naturalnego 200 gram sera twarogowego chudego aromat waniliowy 5 łyżek stewii łyżeczka sody 100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao nie mniej niż 70% płatki migdałów 2 łyżki mąki kokosowej Fasolę blenderujemy na gładki mus, dodajemy mąkę kokosową, mleko, kakao, 4 łyżki

Mango Papaja
Burgery z kaszy jaglanej i marchewek 448

Jest to kolejna propozycja na kotleciki wege! To kolejny pomysł na odchudzony fast food. Wcześniej przygotowałam już burgery z czerwonej fasoli  oraz  pieczarek i rzeżuchy . Bo po co się truć tymi tłustymi hamburgerami z budki za rogiem? Lepiej zrobić samemu i wiedzieć CO SIĘ JE. Zdrowe, smaczne, bardzo mało kaloryczne. O kaszy jaglanej wspominałam już przy okazji

Czarnawisienka
Walentynki już jutro – 14 lutego. 213

dodatkiem kardamonu  i obowiązkowo francuski szampan, Jako przystawka      -  Sałatka z avokado i granatu, Zupa     -  Krem z pomidorów z czerwoną fasolą i świeżą bazylią, Danie gorące   – Filet z dorsza w cieście piwnym z langustynką,( scampi) Na koniec tej kolacji  –  Tiramisu mój ulubiony deser, co tłumaczy się - poderwij

Kulinarny karnet Christophera
Wigilia , starodawne zwyczaje… 264

Wielkopolsce  siemieniotka , no i „ moczka” ,którą dzisiaj na Śląsku każdy robi inaczej . W góralskiej kuchni  dominowała kwaśnica ,oczywiście postna oraz  fizoły ,zupa z czerwonej fasoli oraz zuwka  z serwatki i białego sera. Pod Tatrami lubiano (lubią)potrawy z ziemniaków  kluski z bryndzą ,moskole , kołoce , bukty.  Ponieważ  wieczerza była posiłkiem postnym  dominowały

Kulinarny karnet Christophera
Naleśniki po meksykańsku 188

wody (jak będzie lekko gazowana to będą pulchniejsze) - 3 jaja - Szczypta soli Farsz: - 500 g mielonego z szynki - 2 cebule- 2 ząbki czosnku- 2 papryki- 1 puszka czerwonej fasoli

Sylwetka Od Kuchni
Szybko, zdrowo, ekspresowo, czyli kolejny posiłek "w biegu" 1551

umiarem na pewno sobie nie zaszkodzimy, a wręcz przeciwnie- pomożemy i urozmaicimy naszą dietę. SKŁADNIKI: 150g piersi z kurczaka 250g mrożonej mieszanki warzywnej(ziemniaki, brokuły, marchew, fasolka szparagowa, fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula) łyżka oliwy z oliwek koperek suszony pieprz sól czosnkowa estragon papryka słodka majeranek  imbir PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki Na patelni rozgrzewamy

peanutbuttermonster
Tortille z kurczakiem i warzywami 394

próbuję zrobić kolejne zdjęcia... Składniki: 8 placków tortili, sałatka: 1 ogórek zielony, 1 pomidor, 1 papryka czerwona, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 puszki groszku, 1/2 puszki czerwonej fasoli, 1/2 kapusty pekińskiej, sos: 400 ml jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, mięso: 2 piersi kurczaka, 2-3 łyżeczki przyprawy do gyrosa.     Przygotowanie:    Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy

Aga w kuchni
Sałatka z pieczarek. 500

dania głównego. Jest niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu, a takie sałatki są najlepsze. Zapraszam! Składniki: 500 g pieczarek 0,5 puszki kukurydzy 3 ugotowane jajka Jabłko Puszka czerwonej fasoli  4 łyżki majonezu. Sól, pieprz Przygotowanie:   Pieczarki kroimy w pół talarki i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 7 min.       Kukurydzę

Kuchnia Łukasza
Burrito 224

Burrito SKŁADNIKI: -500g mięsa mielonego -1 cebula -2 ząbki czosnku -300g wędzonego boczku  -puszka pomidorów  -pół puszki czerwonej fasoli -pół puszki kukurydzy -2 słodkie papryki ale te podłużne  - przyprawy do buritto i texmex -sól, pieprz  PRZYGOTOWANIE: Najpierw podsmażamy boczek na suchej patelni, następnie dodajemy  cebulę i czosnek. Solimy i pieprzymy. Dusimy

Zainspiruj się kuchnią