czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:105/307)

Sałatka makaronowa z szynką 439

makaronowa z szynką doskonale sprawdzi się na imprezie, pikniku czy jako lunch do pracy. Cała moja rodzina ją uwielbia! Składniki: 400 g makaronu świderki 350 g szynki puszka fasoli czerwonej około 15 małych pieczarek konserwowych 2 papryka konserwowe 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy na sicie zimną wodą. Szynkę(...)paprykę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy przyprawy i majonez. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. Artykuł Sałatka makaronowa z szynką pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Meksykańska miska mocy (Buddha bowl #1) 263

ręką. Składniki na 1 sporą porcję: kilka łyżek ugotowanej czerwonej komosy ryżowej (można użyć również białej komosy, ryżu lub np. kaszy jaglanej) kilka łyżek ugotowanej czarnej lub czerwonej fasoli (może być z puszki) mały słodki ziemniak lub 1/2 większego (upieczony z dodatkiem oleju i przypraw) 1/2 awokado 1 mała marchewka, pokrojona na cienkie paseczki 1 pomidor, pokrojony

Even Better Food
Sałatka z topinamburem 196

Składniki : 5 małych bulw topinambura 3 jajka mała puszka fasoli czerwonej 1 cebula 3 ogórki kiszone sól, pieprz, koperek, szczypiorek majonez Przygotowanie : Bulwy topinambura ugotować w lekko posolonej wodzie, uważać by nie przegotować, u mnie trwało to ok. 10-15 min. Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy, cebulę pokroić drobno, ogórki zaś w grubą

Proste Potrawy
RECENZJA KSIĄŻKI "STRĄCZKI" MARII BANACH 154

przepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami sojowymi. I wiele innych. Gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie

Zrób to smacznie
Sardyńska zupa warzywna minestrone, przepis na długowieczność 317

warzywna minestrone, przepis na długowieczność Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 6-7 osób Składniki: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łodyżki selera 1 puszka czerwonej fasoli 420 g 1 słoik ugotowanej ciecierzycy 540 g 4 ziemniaki 1 litr bulionu 3 łyżki oliwy z oliwek + do polania zupy przed podaniem 1 łyżka posiekanej natki 1 łyżka

Kulinarne przygody Gatity
Mielona karkówka na szpadkach - grill 226

się fantastycznie i razem z ostrym, jogurtowym sosem stanowiły świetny dodatek do mięsa. Bardzo polecam! Przepis Karola Okrasy składniki mięso 800 g karkówki 6 ząbków czosnku 150 g czerwonej fasoli z puszki 1- 2 łodygi selera naciowego 5 - 6 szt suszonych pomidorów ( suchych) 1 - 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 cebula 1 łyżeczka harissy (ostra pasta z papryki) 1 łyżeczka

Stare Gary
Proste i szybkie, wegetariańskie leczo 231

kryteria, jest wegetariańskie leczo. Proste, szybkie i sycące. Bez boczusia, bez kiełbaski, za to z papryką i cukinią. Można je sobie dowolnie urozmaicać. Raz dodać kukurydzę, raz czerwoną fasolę, a innym razem grilowanego kurczaka. Dziś jednak przepis na wersję podstawową. Wegetariańskie leczo (porcja dla 2 lub 4 osób, w zależności od tego, czy leczo będzie waszym samodzielnym posiłkiem

Ratunku obiad
Buraczki z fasolą i orzechami włoskimi 280

pyszne, można z nich wyczarować wspaniałe wytworne dania, a jak smakują.... Składniki na sałatkę; 1/2 kg buraczków 10-15 dag orzechów włoskich 2 średnie cebule 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pęczka szczypiorku 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki majonezu sól pieprz Buraczki ugotować, obrać i pokroić w pół plasterki. Orzechy pokroić i uprażyć na patelni. Cebulę i szczypiorek

Apetyczna babeczka
Gotowanie nigdy nie było łatwiejsze – meksykańska 155

litra zupy pomidorowej 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 garść świeżej kolendry kumin mielony chili kolendra mielona Jak zrobić zupę pomidorową meksykańską: Zaczynamy od zupy pomidorowej. Jeśli była gotowana na mięsie, mięso wyjmujemy i kroimy w mniejsze kawałki. Następnie zupę pomidorową zagotowujemy, dodajemy fasole i kukurydzę z zalewą, gotujemy

Dorota Smakuje
Sałatka meksykańska 171

Składniki: – 200g sera gouda – biała i zielona część dużego pora -1 puszka kukurydzy -1 puszka czerwonej fasoli – 3 łyżki majonezu – 1 puszka ananasa – szczypiorek – sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ser kroimy w drobną kostkę. To samo robimy z odcedzonym ananasem. Por sparzamy wrzątkiem i również drobno kroimy. Dodajemy kukurydzę oraz fasolkę. Następnie

I LOVE LIFE
Sałatka z kaszą bulgur 276

Składniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur

czarrna od kuchni
Pietruszkowe pesto i kilka słów o żelazie 216

jedyne źródła i dobrze zbilansowana dieta spokojnie może zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek. A zatem, świetnymi źródłami żelaza są także: pestki dyni karob ziarno amarantusa mak biała fasola czerwona soczewica pistacje orzechy nerkowca natka pietruszki sezam kasza jaglana groch płatki owsiane płatki jęczmienne suszone morele figi komosa ryżowa szpinak kasza gryczana buraki jarmuż drożdże żółtko jaja Bogate

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sałatka z makaronem ryżowym 371

oryginalny dressing. Przepis znaleziony u Kasi na blogu Czarrna od kuchni .  Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 100 g wędliny drobiowej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 3 kawałki papryki marynowanej 3 ogórki marynowane Winegret: 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka musztardy szczypta soli i cukru sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oleju(...)Sposób przygotowania: Makaron ugotować, odcedzić i studzić. Kukurydzę i fasolę osączyć, dodać do makaronu. Wędlinę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę, dodać do makaronu, wymieszać. Składniki sosu wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Sałatkę zalać sosem, wymieszać i odstawić do lodówki do przegryzienia. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Chili con carne 232

przygotowaniu, dlatego kiedy zaplanujemy taki obiad, warto przygotować go wieczorem. :-) 500g mielonego mięsa 2 cebule (pokrojone w kostkę) 2 papryki czerwone (pokrojone w kostkę) 1 puszka czerwonej fasoli (razem z zalewą) 2 puszki pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 1/2 puszki kukurydzy (ja pomijam) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki pomidorów w piórkach

Szefowa kuchni
Sałatka jarzynowa 348

marchwi 30 dag pietruszki 1 mały seler 3 ziemniaki 3 jajka 3-4 ogórki korniszone 2 puszki groszku zielonego (konserwowy) 1 puszka kukurydzy (konserwowa) 1 puszka fasoli czerwonej (konserwowa) + 1 duży majonez, pół łyżeczki musztardy, sól, pieprz. WYKONANIE:   Jajka ugotować na twardo. Marchewkę, pietruszkę seler, ziemniaki - wszystko gotujemy osobno - ugotować na miękko, ale nie rozgotować. Ostudzone jarzyny obrać(...)pokroić w drobną kosteczkę. Groszek, kukurydzę i fasolę odcedzić i przełożyć do miski. Do pokrojonych składników dodajemy majonez i musztardę oraz przyprawy - wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego

Serce zamknięte w formie pyszności
Zupa meksykańska 224

ząbki czosnku 1,5 litra bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 papryczka jelapeno (bez nasion) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 500 g wołowego mięsa mielonego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz oliwa ser żółty cheddar natka pietruszki Przygotowanie: Ziemniaki i marchew kroimy

Smakowity Blog Kulinarny
Meksykańska zupa 209

Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa, w sam raz na dzisiejszą niepogodę. Składniki: - 4 podudzia - 2 litry wody - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka fasoli czerwonej - 1 puszka groszku - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1/2 suszonej papryczki chili - 1 łyżka masła - przyprawy: sól, pieprz i szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Podudzia gotujemy a następnie obieramy. Mięso wrzucamy do wcześniej powstałego wywaru, dodajemy(...)niego kukurydzę, groszek, fasolę, drobno pokrojoną papryczkę i doprawiamy koncentratem pomidorowym, masłem oraz przyprawami. Poziom ostrości regulujemy według własnego uznania i wówczas możemy zmniejszyć bądź zwiększyć ilość dodanej papryczki

Zainspirowana w kuchni
Ekspresowy chlebek z fasoli 137

doprawiony bazylią i oregano - samo zdrowie. Wychodzi dosyć wilgotny i zdecydowanie lepiej smakuje na zimno niż zaraz po wyjęciu z piekarnika. Składniki: puszka odsączonej z zalewy i wypłukanej czerwonej fasoli 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego pół szklanki odtłuszczonego mleka granulowanego pół łyżeczki sody 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego łyżeczka oregano łyżeczka suszonej bazylii

Kulinarny Pamiętnik