czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:127/624)

Ciasto czekoladowo-migdałowe (Torta tenerina al cioccolato fondente e mandorle) 113

Ciasto czekoladowo-migdałowe to słodycz, która po prostu rozpuszcza si ę  w ustach i nie można poprzestać na zjedzeniu tylko jednego kawałka. Ciasto jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga użycia wielu składników. Wystarczy gorzka czekolada, jaja, cukier, masło i migdały w płatkach, aby wyczarować przepyszne ciasto z zewnątrz

La grande e la piccola cuoca
Figowiec 183

ciasta, ale wierzę, że przyda się na sylwestra lub jakąś inną okoliczność. Polecam Wam wspaniałe ciasto Siostry Anastazji. Jest przepyszne i elegancko wygląda, jak zwykle zresztą, wszystkie jej ciasta Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto figowe: 20 dag pokrojonych fig 20 dag rodzynek

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto bananowe z czekoladą i malinami 183

Nieco podobne do babki, troszkę do słodkiego pieczywa... A w rzeczywistości pyszne ciasto z bananami, malinami i czekoladą. W zasadzie nadaje się zarówno na deser jak

Z miłości do słodkości
Murzynek z Czekoladą, Wiśniami z Nutką Kawową 162

masy czekoladowej, po każdym wsypaniu dokładnie przemieszałam łyżką.  Białka ubiłam na sztywną pianę, którą dodałam do masy czekoladowej w kilku partiach, delikatnie łącząc ją z masą. Masę wyłożyłam do tortownicy. Wiśnie obtoczyłam w mące i powciskałam je w ciasto, część wiśni wcisnąłem głęboko, część płytko. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około  40 minut . Po 35 minutach zaczęłam

Blondynka Gotuje
Cake Pops 138

linki z efektami Waszej pracy !! CAKE POPS               Składniki na około 35 sztuk ·         około 450 g ciasta (ja użyłam Brownie upieczonego w blaszce 24X24) ·         patyczki do cake pops (dostępne są np. na stronie http://wypiekarnia.pl(...)ubijamy aż dobrze się z nim połączą. Do masy czekoladowej dodajemy jajka z cukrem, mieszamy chwilę. Dodajemy mąkę. Mieszamy aż składniki się połączą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 35 minut. Brownie od razu wyjmujemy z piekarnika. Odstawiamy aby przestygło. Przygotowujemy sobie miejsce z zamrażarce. Wystudzone ciasto drobno kruszymy. Dzielimy na dwie części. Pierwszą część   dokładnie mieszamy

Mania Gotowania
Tort czekoladowy z adwokatem pachnący pomarańczą 133

Dzisiaj zapraszam Was na torcik czekoladowy w wersji dla dorosłych! Tort prosty w wykonaniu, fantastyczny w smaku i pięknie prezentujący się na stole. Lekki i puszysty

Kraina Miodem Płynąca
Czekoladowa trufla na orzechowym spodzie z malinami 194

Dzisiaj znowu coś na deser, tym razem czekoladowego i śmietankowego, bo takie było zapotrzebowanie;) Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Wspaniały WITARIAŃSKI MAKOWIEC i równie wspaniały SOS CZEKOLADOWY 159

sobie ułatwić życie używając łuskanych ale ja tam wolę świeże), przygotowanie ciasta zajęło mi jakieś 25 minut.  Gotowego makowca wkładamy do lodówki i szykujemy czekoladę do polania.  TUTAJ  macie oryginalny przepis, w którym możecie podejrzeć, jakiej czekolady użył Adam, ja natomiast polałam swojego makowca sosem czekoladowym, znalezionym w innym miejscu tego smakowitego bloga, dokładnie  TYM. Mieszamy(...)TEGO , - 1 małą łyżeczkę cynamonu, - szczyptę soli morskiej.  Porządnie wymieszany sos wstawiamy na chwilę do lodówki, żeby lekko zgęstniał, po czym wyjmujemy z lodówki makowca, wyjmujemy sos, polewamy ciasto sosem, posypujemy wg Adama wiórkami kokosowymi, a wg mnie koniecznie i zdecydowanie płatkami migdałowymi :)) i... z powrotem do lodówki.  Pierwszą próbę zrobiliśmy po około godzinie, "ciasto" było ładnie zwarte

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ciasto tortowe z masą jajeczną 166

kieliszka spirytusu, Dodatkowo: 100 g orzechów włoskich, galaretki w cukrze i czekoladowa posypka do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przestając ubijać dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę (wymiary 24cm x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 35 minut(...)układam biszkopt. Wykładam drugą porcję masy i układam biszkopt. Pozostałą masą smaruję i dekoruję wierzch oraz boki ciasta. 5. Orzechy włoskie siekam i obsypuję nimi boki ciasta. Wierzch ciasta dekoruję czekoladową posypką oraz galaretką w cukrze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 179

lekkimi modyfikacjami. Boska konsystencja, zniewala kokosowym smakiem....masa na bazie śmietanki kokosowej i serka mascarpone. Całość udekorowana bita śmietaną. Truskawki przełamują biel i dodają pazura temu ciastu. biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g gorzkiej czekolady, startej Mąkę i kakao wymieszać, przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić(...)170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika,(i tu zaczynamy nowy rozdział swojego życia i zamiast mięsem werbalnie- rzucamy ciastem) z wysokości około 60 cm puścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego z puszki

Malinowe Pocałunki
Słodkie środy - Ciasto makaronowe z daktylami 196

przepisu i eksperymentowania w kuchni z nowymi smakami. Ciasto makaronowe z daktylami SKŁADNIKI: 3/4 szklanki mąki 75 g ugotowanego makaronu krajanka Czaniecki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao 1 jajko 1/3 szklanki oleju 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 10 suszonych daktyli 50 g białej czekolady czekoladowa posypka  PRZYGOTOWANIE : Zaczynamy od wymieszania w misce(...)pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone, czy jest suchy.  Ostudzone ciasto dekorujemy roztopioną czekoladą i posypka czekoladową. Do przygotowania ciasta użyłam makaronu krajanka 5 jajeczny, który otrzymałyśmy do przetestowania od firmy Czaniecki .  Makaron jest dobry w smaku, a kształt chyba wszystkim znany bo to jeden z popularniejszych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto Marysieńka 173

Ciasto Marysieńka- czekoladowy biszkopt, pyszny placek orzechowy, a do tego smaczny kremem budyniowym. Kto nie jadł, ten koniecznie musi spróbować :) Przepis zaczerpnęłam z książki ciasta Siostry Anastazji. W oryginalnym przepisie z żółtek jaj (które zostaną z placka orzechowego) robi się budyń, ja jednak poszłam trochę na łatwiznę i użyłam gotowego budyniu w proszku,a 4 żółtka  które mi zostały

Aga w kuchni
Cappuccino 283

Przepis z książki Siostry Anastazji z małymi zmianami. Genialne połączenie smaków. Po prostu idealne ciasto na różne okazje! Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki

Na Ciasteczkowych Papierach
Karmelowe blondie z malinami 127

Dziś taka moja wariacja na bazie czekolady. Wszyscy znają brownie  - pyszne mocno czekoladowe wilgotne ciasto  z dużą ilością gorzkiej czekolady. Blondi to odpowiednik tego ciasta zrobiony z białej czekolady. Ja posunęłam się nieco dalej nadając nieco karmelowego smaku. Ciasto bardzo wilgotne , aromatyczne, słodkie z lekką kwaśną owocową nutą. Składniki : 3/4 szklanki cukru (160g) 200 g masła

Malinowa Kawiarenka
Tort makowy 382

soli Poncz: sok z 1 pomarańczy 2 łyżeczki cukru 50 ml wody Ponadto: Polewa czekoladowa Wykonanie: Jajka wbijmy do miski dodajemy cukier miksujemy do białości. Mąki przesiewamy łączymy ze sobą dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Do ubitej masy jajecznej dodajemy partiami mąkę bardzo delikatnie mieszając ciasto aby nie opadło. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, ciasto przelewamy na kwadratową blaszkę(...)poncz łączymy ze sobą, nasączmy przekrojone części ciasta. Pierwszą nasączoną cześć ciasta smarujemy masą makową przykrywamy drugim nasączonym ciastem, smarujemy masą makową, przykrywamy ostatnią częścią ciasta. Polewamy ciasto polewą czekoladowa dekorujemy według uznania. Smacznego

kgwjanczewo
Brownie z budyniem waniliowym 1286

jednak mam dla Was małą wariację Brownie ;) Połączyłam to ciasto z waniliowym kremem i powstało coś naprawdę wyjątkowego! Ciasto wyglądem przypomina W-Z, ale jak się spojrzy na składniki, nie ma z Wuzetką nic wspólnego. Brownie jest ciężkie i intensywnie czekoladowe. Krem budyniowy przygotowany klasycznie, jedynie dodatek ekstraktu z wanilii sprawia, że jest bardziej aromatyczny i waniliowy. Serdecznie polecam(...)wbić jajka, dodać cukier, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól, ekstrakt z wanilii oraz resztę posiekanej czekolady. Wszystko wymieszać trzepaczką, aż składniki się połączą i powstanie gęsta czekoladowa masa.  Ciasto przelać do dwóch blaszek o wymiarach 35x25 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 25-30 minut. Upieczone ciasta wyjąć

Nastoletnie Wypiekanie
Mazurek czekoladowy 181

czekoladowe, pół tabliczki czekolady (ja dałam gorzką ze skórką pomarańczową), orzechy laskowe, pół puszki kajmaku – około 200 g, obrane migdały do dekoracji. Biszkopt przygotowujemy według przepisu , można zrobić to poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Jeśli korzystacie z tak dużej blaszki jak ja czas pieczenia będzie można nieco skrócić. Warto zawsze sprawdzić przed wyciągnięciem czy ciasto(...)części: do jednej dodajemy pokrojone orzechy i czekoladę. Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi i wierzch ciasta smarujemy kremem. Brzegi ciasta obsypujemy wiórkami czekoladowymi. Z obranych migdałów układamy „ramkę” na wierzchu ciasta. Wierzch ciasta smarujemy kajmakiem (jeśli jest zbyt gęsty można nieco go podgrzać). Do dekoracji użyłam papierowego szablonu

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową 149

aromatem. Składniki na średnią blachę o wymiarach LxW 28x24cm: 3 jaja szczypta soli - jej dodatek do jajek sprawia, iż lepiej się ubijają 1 szkl. cukru - jeśli nie planuje się ciasta oblewać polewą, lub dodawać do środka bakalii, koniecznie trzeba oddać więcej cukru, dodatkowe 1/3 szkl 1 mały cukier wanilinowy (16g) 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej 1 i ½ łyżeczki proszku(...)szkl. surowej dyni - starta na tarce o drobnych oczkach i ugnieciona ściśle w szklance ½ szkl. kandyzowanej skórki pomarańczowej (100g) - lub inne dowolne bakalie wg.uznania Lukier lub polewa czekoladowa do polania gotowego ciasta – moja domowa polewa czekoladowa do znalezienia TU Marchewkę oraz surową dynię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki - ale nie tych do tarcia ziemniaków na placki ziemniaczane - puszczą

Grunt to przepis!