czekoladowa - 3717 przepisów (strona:86/248)

Korzenne pierniczki z miodem bez leżakowania 232

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu dodatkowo do dekoracji: polewa czekoladowa, bakalie, orzechy WYKONANIE W garnuszku rozpuścić masło, dodać cukier, miód i ocet, po czym mieszając doprowadzić do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, szczyptę soli(...)wykrawać foremkami pierniczki. Układać w dużych odstępach na blaszce. Piec około 7-9 minut. Upieczone pierniczki od razu zdejmować z gorącej blaszki. Upieczone i ostudzone pierniczki polać polewą czekoladową i udekorować bakaliami i orzechami. Biorę udział w konkursie

Passions hobbies life
Panforte czekoladowe. 159

niezwykłe toskańskie ciasto, tradycyjnie wypiekane na Boże Narodzenie. Panforte to orzechy oraz suszone (lub kandyzowane) owoce zlepione ciągnącą masą przypominającą miękki nugat. Istnieją dwa warianty klasyczne (miodowe) lub czekoladowe. Panforte jest słodkie, orzechowe z wyraźną nutą skórki pomarańczowej, może leżakować w temperaturze pokojowej nawet do dwóch miesięcy, warto więc upiec je już teraz i cieszyć się jego bogatym smakiem(...)okresie świątecznym. Polecam! Składniki na Panforte czekoladowe: tortownica o średnicy 24 cm 140 g całych, blanszowanych orzechów laskowych 140 g całych, blanszowanych migdałów 450 g suszonych i kandyzowanych owoców (morele, daktyle, skórka pomarańczowe, rodzynki, kandyzowane ananasy itp.) 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/8 łyżeczki mielonego białego pieprzu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki soli

Rozpustne gotowanie
SERNIK NA KORZENNYM SPODZIE 214

wiaderka 330 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny cukier puder do smaku 3 szklanki pokruszonych ciastek korzennych   CUKRY NYSKIE pół kostki masła kora czekoladowa od  CUKIETERIA Wykonanie: Masło roztapiamy, dodajemy pokruszone ciastka, dobrze mieszamy. Tak przygotowana masą wylepiamy dno tortownicy.  Odstawiamy do lodówki do stężenia.  Żelatynę zalewamy wodą , aby napęczniała. Kiedy zrobi(...)miksujemy, dosładzamy cukrem pudrem wg uznania, miksujemy. Dodajemy łyżkami ser, miksujemy. Na sam koniec ciągle miksując dolewamy cienkim strumieniem żelatynę. Masę serowa wylewamy na spód ciastkowy, na wierzch wykładamy czekoladową korę. Odstawiamy do lodówki

Z Majeczką w kuchni
Piernik przekładany budyniem dyniowym 217

wody 3 łyżki kakao budyń: 3 szkl. mleka 300 g puree z dyni 2 budynie waniliowe na 3/4 l Delekta 100 g masła  4 łyżki cukru ponadto: polewa czekoladowa maczek o smaku mango Delekta  Do rondelka wlać olej,wodę ,1/2 szklanki cukru i kakao. Podgrzewać mieszając aż cukier się rozpuści. Odstawić do wystygnięcia. Jaja ubić z pozostałą(...)rozprowadzić budynie i 4 łyżki cukru,wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń. Gorącym budyniem przełożyć upieczone ciasto piernikowe. Odstawić do wystygnięcia po czym polać piernik polewą czekoladową i posypać maczkiem o smaku mango Delekta. Piernik odstawić na kilka godzin do schłodzenia by z łatwością pokroić go w kostkę. Przepis dodaję do akcji

Kolorowa kuchnia Elki
Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień 216

Grillowany kurczak z frytkami z batatów Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem   Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką Bananowe ciacha owsiane  Inne: Domowe mleko kokosowe + szybki koktajl bananowy Dżem wiśniowy z kardamonem Pojawiły się także(...)brzoskwiń   Gumi-jagodowe ciacho kokosowe Inne: Domowe masło kokosowe   Top 5 najpopularniejszych wpisów wakacji to: Domowe masło kokosowe   Krokiety z pikantnym farszem i parówką Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli Na topie moje eksperymenty z kokosem i dania obiadowe

Cooking Monster
Obłędnie czekoladowa tarta z malinami, wegańska, bezglutenowa 477

bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :)  W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):)   Składniki :  Na krem czekoladowy:  Szklanka mleczka kokosowego ja użyłam tego klik 2 tabliczki gorzkiej czekolady  Na spód

zdrowa vege kuchnia
Przekąska na zimno z płatkami jaglanymi 187

Składniki płatki jaglane  Plenus Natura len złoty  Plenus Natura borówka amerykańska trzy różne jogurty, Wasze ulubione. Kubki raczej duże nasiona chia jagody goji banany spirulina dowolna posypka czekoladowa, syrop do deserów- opcjonalnie Do bardzo wysokich szklanic , na dno, dodajcie trochę najrzadszego jogurtu, wejdzie w reakcję z płatkami i trochę je zmiękczy. Następnie wsypujemy płatki jaglane(...)amerykańskiej oraz jagód goji. Zalewamy jogurtem jasnym. Dodajemy złoty len. Następnie znowu borówkę i sporo bananów. Jeśli chcemy całość uzupełniamy jogurtem, dodajemy sosu do deserów, ozdoby w postaci posypki czekoladowej. Kończymy dekorować owocami. Możemy włożyć na chwilkę do lodówki celem lekkiego schłodzenia. Taka przekąska wspaniale stawia na nogi, działa właściwie jak lekarstwo . Jest przyjemnie chłodna, pyszna i niezwykle lekka

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 242

Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku !  Jeśli spodobał Ci się przepis, prześlij

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Waflowe miseczki z truskawkami, galaretką i bułeczkami maślanymi 147

proste i szybkie w przygotowaniu. Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb. Możecie również użyć dowolnych owoców. Pycha!   miseczki waflowe truskawki galaretka cytrynowa wnętrze bułeczek maślanych Dodatkowo: bita śmietana wiórki czekoladowe   Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby stężała. Truskawki pokroić w plasterki. Miseczki naprzemiennie napełniać: pokruszonym wnętrzem z bułeczek, truskawkami i galaretką. Całość(...)schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Podawać z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi

Di gotuje
Idealny biszkopt maślany 255

Poprzednio był biszkopt czekoladowy – idealny biszkopt czekoladowy , tym razem jasny biszkopt maślany. Idealna baza do różnych ciast. Na przykład dziś będzie on bazą do dwóch ciast, gdyż bardzo ładnie wyrósł a nie mam sił na podwójne pieczenie. 5 średnich jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki skrobii kukurydzianej (zamiennik – mąka ziemniaczana) 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku

Kocham Czekoladę
Tort mocno truskawkowy 161

mikrofalowej i zostaw do ostygnięcie. Następnie zblenduj truskawki z ksylitolem i powoli wlewaj letnią żelatynę do całości, zblenduj. Odstaw do lodówki, aby troszkę stężała. Dodatkowo: 1 kg truskawek polewa czekoladowa do ozdoby Wykonanie: Truskawki umyj i usuń szypułki. Przekrój ciasto na pół. Jedną połowę umieść w tortownicy i wyłóż kilka łyżek masy serowej, rozsmaruj. Wokół ranty tortownicy ułóż jedna przy(...)wierzch tężejący mus truskawkowy. Ozdób pozostałymi truskawkami. Schłódź w lodówce. Po około 2-3 godzinach możesz ściągnąć rant tortownicy i przełożyć tort na paterę. Opcjonalnie można polać polewą czekoladową. Gotowe :) Ciasto należy przechowywać w lodówce. Najlepiej, aby po przygotowaniu chłodziło się około 12 h przed pierwszym rozkrojeniem, aby dobrze zastygło. Więcej naturalnych i zdrowych produktów znajdziesz w sklepie internetowym: www.naturalniezdrowe.com.pl

Kulinarna (nie)codzienność
CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI 154

uwielbiam czereśnie ! Są to chyba jedne w moich ulubionych owoców zaraz po gruszkach i brzoskwiniach! Dziś mam dla Was przepis na pyszne i niesamowicie szybkie do zrobienia ciasto czekoladowe z czereśniami. Delikatne, lekkie, puszyste i wyjątkowo pyszne! Kiedy sezon na czereśnie minie – śmiało możecie dołożyć do niego inne ulubione owoce – świetnie sprawdzą się też borówki, brzoskwinie, wiśnie

Ostra na Słodko
Mini trufle malinowo-czekoladowe na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie 139

ręki. Wiele osób rezygnuje ze słodyczy, ale nie potrafią sobie odmówić malutkiej przyjemności. Mam przepis na małe co nieco. Wykwintna propozycja, która Was nie zapcha, ale napełni cudowną malinowo-czekoladową słodyczą. Tylko od Was będzie zależało ,czy sięgniecie po następną kulkę. Ozdoby , których użyłam do trufli pochodzą ze sklepu internetowego dla cukierników i osób, które kochają cukiernictwo. Przepis zaczerpnięty(...)Dekoruj według uznania. Trufle włóż do pojemnika na ciasto, najlepiej zamykanego, aby słodkości nie wchłonęły zapachów z lodówki. Pojemnik włóż do lodówki, najlepiej na noc. Podawaj mocno schłodzone. Trufle czekoladowe skrywają w sobie delikatną nutkę malin, którą poczują prawdziwi smakosze czekolady. Smak tych mini grzeszków przeniesie Waszych gości w zupełnie inny wymiar słodyczy. Eleganckiej słodyczy w wersji mini. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 191

łyżeczka kawy waniliowej od tommycafe 4 łyżki rodzynek namoczonych w rumie 2 łyżki posiekanych orzechów opakowanie śnieżki 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 100 g czekolady 2 łyżki mleka posypka czekoladowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej, Delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce(...)Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać roladę. Posypać czekoladowymi wiórkami i schłodzić w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowy pudding chia :) 167

Stanach! Mowa o białku Classic Plus , które łączy w sobie roślinną mieszankę białkową z upraw ekologicznych: ryż brązowy , groch , quinoa , nasiona chia , amarantus . Występuje w trzech smakach: naturalne, waniliowe, czekoladowe. Jestem nim totalnie zachwycona :D Jest przepyszne ! Zarówno wanilia jak i czekolada , które otrzymałam! Mają taki delikatny smak, z wyczuwalnym akcentem dodanego składnika smakowego. Mam wrażenie, że szybciej rozpuszczają się(...)białko Classic PLUS. Wychodzi pyszny! A dodatkowo zimny schłodzi ciało w upalne dni :)  Składniki: 200 ml mleka kokosowego  2 łyżki nasion chia 1 miarka roślinnego białka czekoladowego (Sunwarrior Classic Plus) 1 łyżka surowych, kruszonych ziaren kakao Przygotowanie: Do słoiczka lub innego szklanego naczynia wsyp nasiona chia i wlej mleko. Całość dokładnie wymieszaj, energicznie wstrząśnij. Odstaw na 10 minut

Zdrowie na języku :P