może być zbyt mdłe i dlatego dodałam likier amaretto do masy mlecznej. Całość wyszła bardzo smaczna. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom ciasta 3 bit, snikersa i bloku czekoladowego. Ciasto Maxi King Blacha:25x35 cm |Czas przygotowania:~45 min |Ciasto bez pieczenia, inspiracja: blog Moje pasjeMasa mleczna 200 g masła1/4 szkl. cukru pudru3 szkl. mleka w proszku (zwykłego(...)rozsmarować pozostałą masę mleczną i znów ostatnia tym razem warstwa herbatników. Na herbatnikach jeśli jeszcze mamy możemy wyłożyć ponownie cienką warstwę kajmaku (mi zostało z innego ciasta). 2. Polewa czekoladowa Czekoladę rozpuścić w mleku na wolnym ogniu. Dodać śmietanę, zdjąć z ognia i mieszać aż do połączenia składników. Dodać orzeszki (całe lub posiekane) i całość dobrze wymieszać. Ciepłą polewę rozprowadzić
coolinarnastrefa.blogspot.comskładnikibiszkopt jasny*6 jajek*3/4 szklanki cukru* 3/4 szklanki mąki pszennej*1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia*2 łyżeczki soku z cytrynybiszkoptowe czekoladowe* 4 białka* 2/3 szklanki cukru* 1/2 szklanki mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 budyń czekoladowy* 1/3 szklanki mielonych migdałów* 1/4 szklanki olejukrem kokosowy* 1 szklanka wiórek kokosowych* 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej* 1 szklanka cukru
Mix smakuCzego chcieć więcej? Oczywiście, tylko pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na kokosowo-czekoladowe pancakesy, a w lodówce kurczak pławi się w marynacie...)Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe i gotowe(...)Krój na batoniki, wstaw do lodówki.Smacznego!PaulinaPopularne posty :Przed śniadaniemMuffinki marchewkowe na troskiZupa krem marchewkowa-lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa NigelliPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy
Gotowanie to kochanieprzygotowań, zapragnęłam zrobić ciastka tak pyszne, by każdy się w nich zakochał. Miały być podobne do kokosowej kawy, którą ostatnio piłam w mojej ulubionej kawiarence. Mocno kakaowe, z czekoladowym sercem. Miękkie, duże, pachnące.Okazały się jeszcze lepsze.Są NIE-ZIEM-SKIE!Czekolada i kokos to dwie połówki pomarańczy. Są idealnym połączeniem, jak jabłka i miód karmel, jak kino(...)równiutkie części:)Moim drugim ulubionym cytatem jest " bądź powodem, dla którego ktoś się dziś uśmiechnie" - dzięki tym ciasteczkom mój dom był dziś bardzo szczęśliwym domem:)KAKAOWO-KOKOSOWE CIASTECZKA Z CZEKOLADOWO-PIANKOWĄ NIESPODZIANKĄSkładniki (ok.20 DUŻYCH ciastek):4 łyżki margaryny w temperaturze pokojowej1 szklanka cukru trzcinowego1/4 szklanki mleka 3,2 %1 jajko w temperaturze pokojowej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 łyżeczki
Gotowanie to kochaniejest pyszny. Ilości podane są na wielkość kieliszka. Składniki:1/4 syropu czekoladowego1/3 likieru o smaku kawybita śmietanacukier trzcinowy Przygotowanie:Wszystkie składniki dobrze schłodzić. Do kieliszka najpierw wlać syrop czekoladowy. Następnie wlewać likier kawowy wolnym strumieniem po ściance kieliszka wtedy utworzy się druga warstwa. Na wierzchu szprycą do dekorowania ciast z końcówką gwiazdki delikatnie i wolnymi ruchami nałożyć bitą
Ala piecze i gotujenatomiast jeśli nie obojętna jest Wam liczba pochłoniętych kalorii dodać należy 3 łyżki gorzkiego kakao)3) łyżka masła lub margaryny np. Kasi4) do przybrania polecam: płatki dekoracyjne o smaku czekoladowym (dla Twardzieli), wiórki kokosowe, zmielone orzechy, płatki migdałów lub też zmielone herbatniki5) małe papierowe foremeczki na babeczkiPrzygotowanie:Do garnka dajemy najpierw masło/margarynę i stawiamy garnek na średni ogień(...)lodówce z pół godziny).Przez rozpoczęciem toczenia kuleczek dobrze jest posmarować ręce masłem aby masa nie kleiła się do palców. Kuleczki koniecznie obtaczamy w posypce czy to z płatków czekoladowych czy wiórek kokosowych (jak zaproponowano powyżej). Obtoczmy grubo. Gotowe przekładamy do foremeczek.Nie przejmujmy się gdy troszkę się spłaszczą. Dobrze jest je trzymać w lodówce
Smaki Brazyliiresztą czekolady. Zawinęłam wystające boki folii i wstawiłam formę z deserem do zamrażarki na 8 godzin. Przed podaniem należy go przenieść na ok. godzinę do lodówki. Gotowe semifreddo waniliowo czekoladowe pokroiłam w plastry. Każdy deser ma swoich zwolenników. Ten, zapewne niejednego ujmie swoim smakiem. Wydawać by się mogło, że zima to nie pora na lodowe łakocie, ale… kiedy spróbujecie sami(...)Taki deser smakuje nawet zimą, a latem… hmmmmmm to już kolejna bajka. Warto jeszcze zaznaczyć, że jest to jedna z wielu możliwych kombinacji. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Semifreddo waniliowo czekoladowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkodrugi blat, lekko dociskamy, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni masę krówkową, dajemy trzeci blat, lekko dociskamy, smarujemy pozostałymi powidłami śliwkowymi, dajemy górny blat, lekko dociskamy. Piernik polewamy polewą czekoladową.Smacznego
Salonik smakówsłonymi paluszkami i sezamem :) pochłonęłam ich z kilka za jednym posiedzeniem :) Składniki: opakowanie pianek (marshmallow)- kule śnieżne bałwanków kolorowa posypka dekoracyjna - nos, guziki czarny sezam (lub czekoladowe cukiereczki) - oczy paluszki - ręce Pianki sklejamy ze sobą przy pomocy odrobiny wody (by lepiej się skleiły) dorabiamy noski z czerwonych cukierków, oczka z czarnego sezamu (albo z czekoladowych cukierków
Bon Appetit MałgorzatyJest to idealny pomysł na prezent: pudełko z czekoladkami. Planowałam zrobić jeszcze więcej rodzajów pralinek ale czekoladowe serduszka nie udały się a na śliwki w czekoladzie brakło mi czasu :) Zrobiłam kakaowe bajaderki, kokosanki o smaku rafaello oraz pralinki z białej czekolady i żurawiny. Każdą pralinkę układałam w papierowych foremkach do pralinek i zapakowałam w ozdobne pudełko(...)wodnej (dno miseczki nie powinno dotykać powierzchni wrzącej wody). Do czekolady dodajemy 3 łyżki śmietanki. Corn flakes i żurawinę dodajemy do czekolady, i dobrze mieszamy. Łyżeczką nabieramy czekoladową mieszankę i układamy w papierowych małych foremkach na pralinki. Odstawiamy do zastygnięcia na ok. 1 godziny w lodówce.pralinki, kokosanki, bajaderki
Bon Appetit Małgorzatylikier czekoladowy Już jest! Nasze pierwsze wydanie e-magazyu COOLmag, stworzony przez Opolską Blogosferę Kulinarną A w nim: świąteczne przepisy i aranżacje domu, muzyka i filmy na zimowe wieczory, ciekawy wywiad oraz moda dla pań. A na stronach 60-62 moje przepisy na świąteczne likiery: kawowy, czekoladowy i kokosowy. Miłej lektury! likier czekoladowylikier kawowylikier
Bon Appetit MałgorzatyDomowe drożdżowe wypieki to moje ulubione. Zapraszam na drożdżówki z czekoladą!Składniki:550 g mąki pszennej250 ml mleka40 g drożdży2 łyżki masła1 jajko4 łyżki cukruDodatkowo:jajko do posmarowania bułeczekkrem czekoladowy (typu Nutella, u mnie akurat krem czekoladowo-bananowy)Sposób przygotowania:1. Do miski wlewamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy
Kuchnia domowa AniDzisiaj coś dla miłośników domowych słodyczy typu blok czekoladowy, ale o smaku kawowym. Przepis mam od cioci.Składniki:1 kostka masła1/2 szklanki wody2 szklanki cukru3 łyżki kawy rozpuszczalnej1/2 kg mleka w proszkubakalie (rodzynki, orzechy, żurawina)4-5 małych paczek pokruszonych herbatników (typu petitki)Sposób przygotowania:1. Masło, cukier, kawę gotujemy ok 3 minut, zestawiamy z ognia, dodajemy mleko w proszku(...)bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać.2. Dodać pokruszone herbatniki i dobrze wymieszać.3. Masę wylać do żaroodpornej keksówki wyłożonej folią spożywczą, wyrównać i schłodzić przez kilka godzin.Smacznego!!!A blok czekoladowy można znaleźć tutaj (klikamy na zdjęcie poniżej
Kuchnia domowa Aniżeby z resztek czekolady zrobić źrenice i przykleić noski. Póki czekolada jest płynna przykładamy precelki, biszkopt oraz oczy. Przy pomocy wykałaczki wykonujemy źrenice. Na środku biszkoptów przyklejamy kropelki czekoladowe przy pomocy odrobiny pozostawionej roztopionej czekolady. Wstawiamy na chwilę do lodówki, by czekolada stężała. Smacznego
Kolizje Smakówmasą. Wyłożyć ostatni blat biszkoptu. 8. Z białej masy odłożyć 2-3 łyżki dodając odrobinę soku malinowego (powstanie różowa masa na kokardkę). Masy przekładać do szprycy robiąc kolejno: czekoladową masą oczy, nos, wąsy i brzeg kokardki, następnie białą masą buzię kota i różową wypełnić kokardkę. Pozostałą masę (białą lub czekoladową) rozsmarować na brzegach tortu
Kto ugości moich gości?