Sezon wakacyjny można w sumie uznać za otwarty. Pogoda jak na razie nas rozpuszcza, nie mamy upałów ale jest ciepło i słonecznie, cieszę się, że ja
ciastkarnia na kruchym spodzieZdecydowanie pieczenie tortów sprawia mi największą frajdę:) Trzeba na nie poświęcić naprawdę dużo czasu, zwłaszcza jak wymyśli się coś nietypowego ale za to jaka frajda jest
ciastkarnia na kruchym spodziePaździernik okazał się miesiącem świętowania. Czas leci bardzo szybko i już minął rok od założenia bloga. Strasznie szybko zleciało, tak patrzę na archiwum i widzę
ciastkarnia na kruchym spodzieKoniec świąteczno-noworocznej przerwy czas najwyższy zabrać się do obowiązków. Strasznie się rozleniwiłam w tym roku i ciężko mi wejść w codzienny tok życia. Niestety
ciastkarnia na kruchym spodzieTeraz wyjdzie, że jestem strasznie monotonna ale nie mogłam się powstrzymać. Pierwszy wieniec w przeciągu jednego wieczora wniknął jak kamfora więc musicie mnie zrozumieć, no musiałam
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiaj proponuje typowo wielkanocny przepis, mazurek. W zeszłym roku robiłam kajmakowy dla tego tym razem postanowiłam zrobić inne smak. Pomarańcza kazała się strzałem w dziesiątkę
ciastkarnia na kruchym spodziePrzepis czekał rok na zrealizowanie. Pierwszy raz zobaczyłam go w zeszłym roku szukając przepisów na wielkanocną babkę. Ciasto idealnie nadaje się świąteczny stół jest smaczne, a
ciastkarnia na kruchym spodzieKoniec świątecznego leniuchowania i objadania się pysznościami. Niestety powroty do rzeczywistości bywają nie przyjemne. Co dobre szybko się kończy więc najwyższy czas wracać do domu. Kolejne
ciastkarnia na kruchym spodzieChwila przerwy od wypieków truskawkowych. Nie żeby mi się truskawki przejadły bo myślę, że taki stan jest nie możliwy ale pomyślałam, że mała odmiana na blogu
ciastkarnia na kruchym spodzieOwoce, pełne wartości odżywczych i witamin nie zawsze są z chęcią jedzone przez maluchy. Jednak wystarczy odrobinę wyobraźni by danie zmieniło się w atrakcyjną przekąskę. Dzisiaj
Kolizje SmakówGofry to jeden z moich ulubionych deserów, szczególnie jak gdzieś wybieram się na wakacje to nie mogę bezinteresownie przejść obok budki z goframi. Niby proste ale
Niezły MłynekThe post Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePachnąca, rozgrzewająca i sycąca. Czekoladowo-śliwkowa owsianka to znakomita propozycja na słodkie i pożywne śniadanie. Tę wersję, podobnie jak owsiankę codzienną , przygotowujemy wieczorem, tak aby rano
Kulinarny PamiętnikMłody przygotowuje się do udziału w Tour de Pologne :) Albo przynajmniej do sztafety 4x100m. Najgorzej jest w nocy. I nie tylko z tym, bo to tylko
bastalenaPoniedziałki bywają ciężkie, szczególnie te, po jeszcze cięższych weekendach. My znowu się nie oszczędzaliśmy i zdobyliśmy kolejny szczyt Ti på topp . Tym razem padło na Kårvikę
bastalena