My Blueberry Corner by "jagodzianka" Smaczne, orzeźwiające ciasto. Nie można go robić w pośpiechu, bo smaki mogą się zmieszać. Porcja na blachę o wymiarach 28×
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Cudowny, kremowy, czekoladowy. Krem jest idealnym dodatkiem do ciastek (np. ptysiów) i tart nadziewanych zimnym kremem już po upieczeniu. Moje …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Dokładnie rok temu zaczęłam prowadzić My Blueberry Corner. Jak ten czas leci. Z tej okazji upiekłam bardzo czekoladowe ciacho, z …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ten przepis dostałam jakieś 15 lat temu od sąsiadki. To ona nazwała je „ciastem angielskim” (z Anglią ma tyle wspólnego …
My Blueberry CornerPrzed święta wielkanocnymi można było za zakupy w Lidlu dostać książkę "Cukiernia Lidla" napisaną przez mistrza cukiernictwa Pawła Małeckiego. Książka jest nie tyle co
Bernika - moj kulinarny pamietnikW tym roku mamy zaplanowanych kilka wyjazdów, kilka miast do zobaczenia / odwiedzenia! Chcemy zobaczyć jakie możliwości kulinarnych "rozkoszy" serwuje nasz kraj. Jednym z miast na
Plate of JoyCzęść 3 - Miejsca kultowe, do których z chęcią chodzą mieszkańcy Krakowa! 5. Forum Przestrzenie , ul. Marii Konopnickiej 28, Kraków O tym miejscu dowiedzieliśmy się przed
Plate of JoyOpisywaliśmy Wam już wspaniałe miejsca poza hotelem, ale wielokrotnie powtarzaliśmy o naszym stanie ciągłej sytości, stan ten zawdzięczamy wspaniałej kuchni hotelu Sheraton Kraków, a przede wszystkim
Plate of JoyNasiona chia, czyli szałwii hiszpańskiej są częstym gościem w deserech w naszym menu. Ten przepis najprostszy jaki można wymyśleć znalazłam tutaj [ klik ] i budyń tak zrobiony
Moje Małe CzarowanieSkładniki: ciasto: 1 kostka masła 6 żółtek 0,5 kubka cukru muscovado 6 łyżek kakao 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kubki mąki
Luźna KuchniaFale Dunaju w oryginale piecze się z jabłkami ale czemu nie eksperymentować ? Zaproszono mnie na wydarzenie "Ciasto na niedzielę" [ klik ] i ponieważ kocham rabarbar
Moje Małe CzarowanieSą takie dni, kiedy mamy ochotę na gorącą miseczkę pełną pysznej, kremowej owsianki. Bez przypraw i udziwnień, ewentualnie z jednym wyrazistym dodatkiem. Dokładnie tak poczułam się
Chocolate Muffin BlogPyszna, mocno czekoladowa, jeszcze ciepła.. z lodami kokosowymi..poezja! Składniki: Babeczka: 30g mąki orkiszowej 1 jajko 1 płaska łyżeczka kakao Aromat waniliowy i/lub karmelowy 2
CzarnawisienkaJak widać - płatki orkiszowe bardzo przypadły mi do gustu :) Nie wiem jak Wam, ale mi smakiem przypominają miodowe Kangus ' y . Tym razem ugotowałam je bez żadnego
Chocolate Muffin BlogWykorzystałam tym razem przepis z jednego z blogów do którego bardzo często zaglądam. (nie będę kłamać to nie była moja pierwsza a na pewno nie ostatnia
ciastkarnia na kruchym spodzie