łyżek mąki krupczatki 9łyżek cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 3-4 opakowania galaretki (u mnie 1 truskawkowa + 2 agrestowe + 0,5 cytrynowej) ok. 50 dag truskawek ok. 1 szklanka jagód 1 kostka masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki spirytusu Jajka z cukrem zmiksować na bardzo puszysty krem. Pod koniec miksowania dodać
Praktyczna plmąki pół szklanki mleka pół szklanki wody pół szklanki oleju 3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 jajka 4 dag świeżych drożdży Skórka otarta z jednej cytryny szczypta soli Dodatkowo: marmolada do nadziewania 3 łyżki mleka 3-4 łyżki cukru mąka krupczatka do podsypywania W naczyniu wymieszać mąkę z solą i 2 łyżkami cukru. Zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże,posypać
Praktyczna plWenus dzisiaj w roli tortu urodzinowego. Ciasto: Jasny biszkopt z 6 jajek + ciemny kakaowy z 4 jajek (wg dowolnego przepisu) Masa serowa: 50 dag białego sera 4 opakowania galaretki cytrynowej 5 szklanek gorącej wody 1 litr śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżem brzoskwiniowy Galaretki rozpuścić (w 5 szklankach wody) i mocno schłodzić. Ser zmielić. Śmietanę ubić z cukrem
Praktyczna plłyżką oliwy. Zmiksuj składniki i wsmaruj miksturę w twarz. Po 20 minutach zmyj resztki letnią wodą. Maseczka rozświetlająca: Surówka młodości to utarta marchew z łyżeczką soku z cytryny i odrobiną oliwy. Taka marchewkowa maseczka sprawi, że będziesz miała p romienną cerę w pięknym odcieniu. var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview
NaKońcuJęzykadodatków oraz piękne zapachy sprawiają, że nie można się jej oprzeć Kuchnia indyjska, tajska, marokańska, japońska, chińska, wietnamska chyba nikogo nie trzeba do niej przekonywać... Curry, trawa cytrynowa, mleko kokosowe, sos sojowy; rybny, wasabi to tylko nieliczne, ale najbardziej charakterystyczne składniki tworzące kuchnie orientalne. Z myślą o tych wszystkich z Was, którzy zakochali się w oriencie
NaKońcuJęzykamieszamy. Jeżeli ryż wchłonie całą wodę - wlewamy cały bulion (wraz z warzywami), mieszamy i ponownie dusimy do całkowitego wchłonięcia. Na oddzielnej patelni smażymy rybę. Posypujemy ją solą i pieprzem cytrynowym. Dusimy z obu stron, ale uważajmy, aby się nie rozwaliła. Gotowe danie przekładamy na talerz. Smacznego
Truskawkowa Fiestaświeżej rukoli 150 g mini mozzarelli 100 g szynki szwarcwaldzkiej 10 pomidorków koktajlowych czerwonych, pomarańczowych sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Rukolę myjemy i układamy na półmisku, mozzarellę i pomidorki przecinamy na pół, szynkę rwiemy albo kroimy w paseczki, figi myjemy i tniemy na ćwiartki
Niezły Młynekmalin ( mogą być mrożone) 50 ml wytrawnego czerwonego wina 50 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 200 g lodów śmietankowych 200 ml mleka sok z połowy cytryny garść świeżej mięty Przygotowanie: W garnuszku smażymy maliny z cukrem, jak zaczną wrzeć dodajemy wina i mąkę energicznie mieszając, gotujemy przez 1 minutę. Przelewamy do kieliszków. W robocie kuchennym miksujemy pozostałe
Niezły Młynekobranych jabłek Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki przesmarować masłem. Przygotować sobie jabłka, tzn. obrane pokroić na ćwiartki i następnie jeszcze na plasterki. Można skropić sokiem z cytryny i odstawić. W misce wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia, solą i ksylitolem z wanilią. Miękkie masło utrzeć z połową ksylitolu (lub cukru) na puszystą masę. Resztę ksylitolu wymieszać z cynamonem
Smaczne Zdrowesurowego łososia 150 g zielonej fasolki szparagowej 1 duży pomidor 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry w proszku 1 łyżeczka kurkumy 2 cm imbiru sok z cytryny sól, pieprz 0,5 łyżeczki chilli 250 ml kremówki wykonanie: Fasolkę gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odsączamy. Z pomidora ściągamy skórkę i kroimy go w kostkę. Łososia kroimy
Przysmaki KarolkiSKŁADNIKI: - 2x 50 ml rumu kokosowego - 100 ml cydru (jabłko na miodzie) - plaster pomarańczy - plaster cytryny - mięta - melisa świeża - kilka kropel syropu klonowego Mega orzeźwienie! Buuuziaki
SMYKWKUCHNIgorzka czekolada (70%) 200g białka i żółtka z 4 jajek roztopione masło 200g cukier (puder) 200g Śnieżka, bita śmietana zimne mleko 200ml żelatyna pół łyżeczki kolorowe galaretki (pomarańczowa, cytrynowa, agrestowa) Całą zabawę rozpoczęłam od końca. Galaretki przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozlałam do trzech osobnych foremek i kiedy nieco przestygły, wstawiłam do lodówki do stężenia. Ostatecznie pokroiłam
bastalenawiśniowy lub truskawkowy? Albo do dyni dodać trochę startego jabłka (tak zrobię następnym razem, chyba, że ktoś wypróbuje wcześniej i się tutaj podzieli wrażeniami ;)) albo może polać lukrem z cytryny... ? Z okazji Halloween 12 kg dynia z własnego ogródka oraz mój mały pomocnik :) Smacznego
Malowane smakiemrzodkiewki 1 jabłko 50 g orzechów włoskich łuskanych 10 pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki do sosu mieszamy w mikserze do sosów. Kiełki układamy na półmisku, układamy jabłka pokrojone w cienkie księżyce, buraczki pocięte
Niezły Młyneklimonki sól i pieprz SOS: jogurt naturalny mały sos do tacos (ja kupiłam w Lidlu, ostrość medium bardzo polecam) POZOSTAŁE: ser żółty tacos 1/2 limonki dla chętnych tequila z cytryną i solą do popijania - polecam! Na patelni rozgrzewamy minimalną ilość oleju, gdy tłuszcz będzie już ciepły wrzucamy pokrojony w kostkę boczek. Smażymy aż tłuszczyk się wytopi (poczekajmy aż się
Brzuszki Łakomczuszki