pyszny makaron z kurczakiem, warzywami i nutką Azji :) Składniki: 1 x opakowanie razowego makaronu spaghetti 2 x pierś z kurczaka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku kilka oliwek 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki (tylko tą akceptuję!) 4 pieczarki ser emmentaler w kostce przyprawy Przygotowanie : 1. Makaron : gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Kurczak : Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy
Kitchens AlphabetWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam świetny pomysł na obiad w wersji wegetariańskiej. Są to przepyszne kotlety z kaszy jęczmiennej z dodatkiem pieczarek, cukinii oraz papryki. To fajna propozycja dla osób które nie jedzą mięsa ale również dla tych, którym znudziło się ciągłe jedzenie kotletów mięsnych. Bardzo nam posmakowały
Marta GotujeProsty przepis na ostre leczo z kurczakiem SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 2 cukinie (ok.500g) 1 duża czerwona papryka 1 duża zielona papryka 2 pomidory 2 cebule 5 ząbków czosnku olej do smażenia sól, pieprz , papryka ostra w proszku PRZYGOTOWANIE Cebulę i czosnek siekamy drobno i podsmażamy w garnku na oleju. Dodajemy pokrojonego na kawałki kurczaka, solimy, pieprzymy
Moje Kuchenne RewelacjeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Grillowane szaszłyki z piersi kurczaka, pieczarek, cebuli, papryki i cukinii. Poza sezonem można upiec je w piekarniku. Pierś z kurczaka wkładam do przygotowanej wcześniej marynaty na kilka godzin dzięki czemu mięso wychodzi smaczne, miękkie i soczyste w środku. Polecam serdecznie Post Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw pojawił
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dietetyczne i zdrowe placki z cukinii, które wykonywałam już wielokrotnie ale smażone w tłuszczu na patelni. Postanowiłam więc przygotować zdrowszą wersję tych placków i upiekłam je w piekarnik. Okazało się ze są o wiele lepsze niż te smażone na patelni. Jednym słowem przeepyszne! Gorąco polecam Post
Marta Gotujemakaronu. Ja podałam razem z makaronem tagliatelle. Składniki na sos dla 3 osób: 1 puszka pomidorów bez skórki 1/2 papryk czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 1 mała cukinia 1 mała cebula 100-150g dobrej jakości kiełbasy olej do podsmażenia kiełbasy i cebuli przyprawy: pieprz, sól, oregano Przygotowanie: Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć
Ze smakiem i z pasjątego zasmażane buraczki. Pomyślałam wtedy - Nie ma jak w domu! :) Aromatyczny karczek wołowy Mięso: 1 kg karczku wołowego 3 cebulki czerwone 2 cebule białe papryka czerwona cukinia kilka suszonych śliwek kilka suszonych grzybów Marynata: musztarda meksykańska świeżo mielony pieprz pieprz ziołowy mieszanka ziół (oregano, tymianek, papryka czerwona ostra) oliwa ocet winny cytryna czosnek Kasza: Kasza jęczmienna
Sajkofanka smakuszybki obiad robi sie sam i do tego nie odklada sie na biodrach. skladniki: 2 papryki czerwone 2 papryki zolte okolo 400 g ziemniakow 1 duza cebula 2 male cukinie 2 lyzki oliwy z oliwek 50 g czarnych oliwek swieza bazylia sol i pieprz wykonanie: Cebule kroimy po dlugosci w osemki. Papryke po oczyszczeniu kroimy w zdluz na paski okolo
Przysmaki Karolkiskladniki: 3 lyzki oleju slonecznikowego 2 lyzki curry szczypta cynamonu, galki muszkatalowej, kurkumy i imbiru 3 marchewki - kostka 2 cebule - kostka 2 posiekane zabki czosnku 2 ziemniaki - kostka 2 cukinie - kostka 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka fasoli bialej 1 litr bulionu 200 ml gestej smietany sol natka pietruszki wykonanie: W rondelku z grubym dnem rozgrzewamy oliwe, wsypujemy przyprawy
Przysmaki KarolkiCześć :) Dzisiaj pojawią się 2 posty. Jedna potrawa jest już w połowie zjedzona, druga się studzi :) W tym poście przedstawię Wam pomysł na cukinię :) Inspiracja znaleziona na profilu fb Śladami Słodkiej Babeczki Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzisiaj pogoda nieco inna, u nas bardzo chłodno, więc taka rozgrzewająca, gorąca i sycąca potrawa będzie w sam raz! Leczo ma swoje korzenie na Węgrzech, jednak z powodu dodatku cukinii można je porównywać do prowansalskiego ratatouille. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćoraz pieprz. Chwilkę podsmażać mieszając (około 1 minuty). Smacznego To też może Cię zainteresować: Bób z suszonymi pomidorami Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą Zupa z bobem, cukinią i ziemniakami Pasta z bobu z koperkiem Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą Pasta czerwonej fasoli z boczkiem Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową Artykuł Bób
Oryginalny smakFaszerowane warzywa to dość popularne danie obiadowe. Papryka, cukinia, bakłażan... Możemy przygotować je z mięsem lub w wersji wegetariańskiej. Ale nie tylko na obiad możemy faszerować warzywa. Coś mniejszego równie dobrze sprawdzi się i na kolację. Choćby pomidory 😉 Faszerowane pomidory - przepis na 4 porcje Do przygotowania faszerowanych pomidorów będą Ci potrzebne: 4 pomidory, 100g mielonej piersi z indyka, łyżeczka masła
Z notatnika dietetykaSIERPNIU Co wysiać we WRZEŚNIU CO SIAĆ W LIPCU W OGRODZIE Warzywa Na początku lipca: Burak ćwikłowy (najlepiej w pierwszym tygodniu) Burak liściowy Fasolka szparagowa Sałata łodygowa (głąbik krakowski) cukinia dynia Pod koniec lipca: Szpinak (najlepiej w ostatnim tygodniu) Kapusta pekińska Rzepa Przez cały lipiec: Cebula siedmiolatka Rzeżucha Rzodkiew Szczypiorek Endywia Sałata krucha i masłowa Późniejsze odmiany marchwi Rozsada kalarepy
Dorota Smakujewcześniej czerwoną fasolę. Całość gotuj jeszcze przez 10-15 minut. Dopraw do smaku. Zobacz również inne przepisy na dania wegetariańskie bezmięsny bigos ze słodkiej i kiszonej kapusty roladki z cukinii zapiekane z serem zapiekane kotlety sojowe z pieczarkami i marchewką krokiety z kapustą i grzybami makaron z pieczarkami i parmezanem Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram
Via Gusto