peperoni, które dumnie pozując przez ponad tydzień do kolejnych fotek ( cyt : "te papryczki już chyba gdzieś widziałem?"), skończyły swój barwny żywot w pysznej zupce:) Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej cukinia marchewka czerwona cebula papryczki peperoni 1/2 kukurydzy z puszki 1/3 groszku z puszki koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, curry, imbir Posiekaną kapustę, marchewki w plasterkach, krążki cebuli
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaokoło 6-7 - ponieważ olej jest składnikiem ciasta, nalesniki nie przypalają się). Naleśniki pysznie smakują z odtłuszczonym serkiem homogenizowanym i owocami lub domowym dżemem (np. z jeżynowym lub z cukinii i pomarańczy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałarodzinnych stronach! Receptury na ten sycący i pachnący ziemniaczany przysmak różnią się między sobą - niektórzy dodają odrobine mleka, inni - kaszę mannę zamiast mąki, ja w sezonie cukiniowym dodawałam przetartą cukinię właśnie. Natomiast poniższa propozycja wydaje się najbardziej klasyczna a przede wszystkim wielokrotnie testowana - zapraszam: KUGIEL - Babka ziemniaczana Składniki: 2,5 kg ziemniaków ok. 1 kg mięsa (może
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałakoktajlowym. Do 6 koreczków dodatkowo dałam pomidory suszone. Pomidorka suszonego można dodać pomiędzy mozzarellę a pomidorka lub też jak są duże owinąć mozzarellę. Jako podstawy do koreczków użyłam żółtej cukinii. Odcięłam tylko jeden bok aby równo stała
Monia miesza i gotujeSkładniki ( na ok. 20 w zależności od wielkości sajgonek) : 450-500g mięsa mielonego 1 mała cukinia lub pół dużej 2 marchewki kapusta pekińska makaron ryżowy nitki (200g) papier ryżowy puszka pędów bambusa świeża bazylia sos sojowy, tabasco curry, papryka słodka, papryka ostra, oregano olej sos chilli słodko-pikantny Na początek myjemy wszystkie warzywa obieramy i drobno kroimy. Dodajemy poszatkowane
Pudełko rozmaitościmnie mrożonka jarzyn wiosennych hortex (marchewka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, brukselka ), brukselki nie dodałam do dania, bo jej nie lubię. Można także wykorzystać sezonowe warzywa np. fasolka szparagowa, pieczarki, cukinia i papryka. Ząbek czosnku Pół cebuli 3 ziela angielskie Liść laurowy 05 – 0,6 l bulionu ( ewentualnie woda i kostka rosołowa) 1,5 łyżki śmietany – u mnie 18% 1 łyżka
Fabryka pomysłówmakaronu świderki 80 g koncentratu pomidorowego 600 ml bulionu 1 ząbek czosnku 1 cebula Puszka tuńczyka w oleju – 185 g 300g mieszanki warzyw świeżych lub mrożonych: marchewka, cukinia, papryka, fasolka szparagowa 1/3 łyżeczki chili ¾ łyżeczki oregano Sól Pieprz Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę, czosnek i warzywa. Podlać bulionem. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą
Fabryka pomysłówWasi mężczyźni kontra warzywa? A może są panowie, którzy publicznie się przyznają? Składniki na formę 21x21cm (2porcje): Kilka plastrów szynki 10 dag pieczarek – ok. 4 sztuki ¼ większej cukinii ½ czerwonej papryki Garść szpinaku – ok. 15 dag Sól, pieprz Ostra papryka w proszku, bazylia, rozmaryn 6 jajek Kilka łyżek mleka 4 plasterki sera żółtego 1 dymka 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Warzywa
Fabryka pomysłówDo dzisiejszego dania użyłam makaronu ryżowego bezglutenowego przygotowanego na mące ryżowej i wodzie źródlanej. Trochę składników do dania dodałam np. moją ulubioną paprykę i szybko zrobiłam
Moje Małe CzarowanieW moim domu gołąbki idą w ilościach hurtowych i zawsze, o każdej porze roku, o każdej porze dnia. Mają tylko mieć w sobie pyszne nadzienie i
Moje Małe CzarowaniePieczone boczniaki BBQ Udało mi się wczoraj kupić piękne boczniaki. Wzięłam od razu cały kilogram bo uwielbiam te grzyby naprawdę. Odkąd wyczytałam również, że ich cechą
Dorota SmakujeNo pysznie jest na talerzu, no co mam się wypierać jak jest pysznie. Zupa pochodzi z francuskiej Prowansji i smakuje obłędnie. Ja jestem w niej zakochana
Moje Małe CzarowanieLubię takie dania gdy szybko pyszne danie na talerzu cieszy podniebienia zjadających. I w tym dzisiejszym daniu tak właśnie jest. Szybko pokroimy trochę warzyw, makaron ugotuje
Moje Małe CzarowanieMakaron z pieczonymi warzywami, fetą i arbuzem, makaron z warzywami - Kolorowy Przepisownik, sprawdzone przepisy Artykuł Makaron z pieczonymi warzywami, fetą i arbuzem pochodzi z serwisu Kolorowy
Kolorowy PrzepisownikLeczo z mięsem mielonym to pyszne i pożywne danie jednogarnkowe, do którego przygotowania nie potrzeba specjalnych umiejętności. Leczo z mięsem mielonym jest moją ulubioną wersją lecza
Di gotuje